Honger op Bookstore Day

 

 

arlidge boeken

Bookstore Day !

Een mooie dag, een heerlijke blije dag, eigenlijk zonder plannen. Nou ja, wel een beetje planning moet ik bekennen op mijn eerste vrije dag, maar die plannen vielen meteen al in het water. Niet door de regen op deze zonnige dag, maar mijn ogen lazen wat anders dan mijn digitale agenda tegen me zei.  Ik negeerde dat zoals gewoonlijk, want ik ken immers altijd mijn agenda uit mijn hoofd, wat ik er eenmalig in schrijf, onthou ik gewoon ook altijd, en lees ik nooit meer terug. Ik ben net een wandelend telefoonboek, in dit geval een wandelende agenda, wat erg handig kan zijn als je onderweg bent en niet steeds hoeft te roepen als je een afspraak wilt maken:  “Ik weet het niet zeker, ik zal in mijn agenda kijken als ik thuis ben, of ik tijd heb.” Zo begon ook deze dag. Ik vertelde aan iedereen wat ik ging doen en riep enthousiast “tot later”. En echt, het moet gezegd, ik kom altijd mijn afspraken in mijn agenda na dus ik ging hoe dan ook vandaag de deur uit. Ik vatte een paar tassen, toog in mijn hippie auto en ging op weg met een missie.  En daar ging het mis…..

Ik, een enorme lettervreter, was op zoek naar een tweedehands boekenmarkt, maar een enorm bord van 3 bij 4 meter kondigde doodleuk aan dat het letterfestijn pas op 21 april was. Dat kon toch zeker niet waar zijn? Ze moesten zich vast en zeker vergist hebben op dat bord. Daar klopt niks van, mijn agenda is altijd heel stipt. Maar het was toch echt waar….Ik kon wel boeken kijken, maar dan moest ik een paar honderd dozen doorspitten in een loods met het vriendelijk verzoek daarbij ze ook weer allemaal netjes terug te stapelen en liefst weer zo’n 10 dozen hoog ook nog. Daar had ik dan wel weer een week de tijd voor, dat wel.  Ik mocht gerust even dagelijks buurten. Maar zo’n trek had ik nu ook weer niet, hoewel de boekenwurm in mij bijna zo gek was om een poging te wagen.

Daar ging mijn missie….Maar aan de andere kant ook wel logisch eigenlijk, want op Bookstore day moet je lezers immers naar een boekwinkel lokken, niet naar een tweedehands boekenmarkt. Nou ja, plannen zijn er, in geval van nood, om gewijzigd te worden, en in dit geval misschien wijzer om mijzelf aan de echte plannen in mijn agenda te houden, want met – inmiddels al een week lang – opbouwende boekenhonger, kon ik toch ook niet meer thuis blijven. Maar gelukkig was redding nabij. In de plaatselijke boekwinkel kon ik toch nog een maaltijd nuttigen. Ik kreeg een enorme menukaart uit gereikt met wel zeker een paar duizend boeken, een goed gevulde keuken dus. Uit al dat lekkers mocht ik snoepen,  maar het moest wel verantwoord zijn vond ik, hoewel ik echt wel mijn boekje te buiten wilde gaan. Waarmee zou ik mijn ergste honger stillen? Iets onbekends, iets vertrouwds, iets nieuws, iets ouds ? Ik wilde niet zomaar iets eten, waarbij ik halverwege geen trek meer zou hebben. Ik wilde een zorgvuldig samengestelde maaltijd. En opeens bedacht ik me dat ik een toetje wilde, in navolging van een heerlijk 6-gangen diner, welke ook na een paar jaar nog steeds uitstekend zou smaken. Het stond zelfs meteen als eerste genoemd op de menukaart: deel 7 in de serie van M.J.Arlidge, de auteur die heel toepasselijk ieder boek als titel een kinderliedje mee geeft. Deel 7 heet Klein klein kleutertje.  Alle voorgaande titels heb ik als echte  lettervreter al achter de kiezen, dus zeer benieuwd of dit boek ook smaakt. Ik ga hem proeven. Als kers op de taart kreeg ik er ook nog een aperitiefje bij: Het boekje Schuitje varen, een boekje wat zich eigenlijk nog voor het eerste deel Iene Miene Mutte afspeelt. Je krijgt het gratis deze week, als je een boek, om het even welke titel dan ook, van Arlidge koopt. Hoewel alle boeken de titels hebben van een kinderliedje : Iene Miene Mutte, Piep zei de muis, Pluk een roos, Alles in de wind, Klikspaan, Naar bed,naar bed, Wie niet weg is en nu dus Klein klein kleutertje , zijn het zeker géén kinderboeken, maar heuse thrillers, stevige kost dus voor een sterke maag en je moet beslist even de tijd nemen nadien om uit te buiken en het te verteren. Maar zeg eens eerlijk, wie zat vroeger nou niet in een kringetje om deze liedjes mee te zingen en valt daardoor ook voor deze titels ? Nostalgie vind ik.

Mijn honger voor vandaag is gestild ! Is mijn missie nu mislukt ? Neen ! Ik heb een grote vergissing begaan door mijn agenda te negeren, maar zou wellicht een nog grotere vergissing hebben begaan, als ik vandaag naar de tweedehands boekenmarkt was getogen.

Bookstore Day ! Hoe kon ik dat nu vergeten ! ….En het stond gewoon op 14 april in mijn agenda……

Advertenties

Auteur: Shirley Pellikaan - De Oude Blz.

Voor mijn gevoel lees ik al 100 jaar en velen met mij. Ik heb 8 jaar lang een tweedehandsboekwinkel gehad. Heel leuk om te doen en vooral veel lezers, auteurs en uitgeverijen in de boekenwereld leren kennen. De restanten van mijn tweedehandsboekwinkel zijn gebleven en sinds 2 jaar mijn privé-bibliotheek geworden met gemiddeld nog zo'n 1500 boeken in huis waar mensen uit het dorp regelmatig toch nog wat komen lenen en ik zelf ook nog graag uit lees. En verder kan ik niet voorbij een boekwinkel gaan en met lege handen thuiskomen. Ik moet iets " te dragen" hebben. Mijn genre is het liefst thrillers ( in alle vormen), romans met wat drama er in , Tweede wereldoorlog over de kampen en persoonlijke verhalen of soms Young Adult ( die niet alleen voor jongeren is , vindt ik , maar ook als je ouder bent nog lekker leest ) en ik ben sinds kort uit mijn comfortzone gestapt en aan wat fantasy/horror begonnen. Ik lees ook voor uitgeverij Boekerij soms recensie boeken en doe regelmatig mee voor de leesclubs op Thrillzone , Luitingh Sijthoff, Sterrenthrillers en Hebban. En ik ben ambassadeur van Dwarsliggers en uitgeverij LetterRijn. Daarnaast heb ik een Facebookpagina onder mijn eigen naam met regelmatig boekennieuws en win-acties van uitgeverijen of auteurs. En ben ik beheerder van de W-W-A (weekend win actie) en de boekenketting, beide op de Facebook pagina van Samenlezenisleuker. Ook beheer ik enkele Estafette boeken voor selfpub auteurs , die circuleren op Facebook Kinderboeken en Samenlezenisleuker.

2 gedachten over “Honger op Bookstore Day”

  1. Wat een leuk artikel! Helaas had ik verschillende andere afspraken waardoor mijn Bookstoreday dit jaar in het water is gevallen. Gelukkig heeft mijn moeder voor mij de nieuwe Arlidge meegebracht, inclusief Schuitje Varen dus dat is goed gekomen.
    En wat leuk dat je een tweedehands boekwinkel hebt gehad! Dat wist ik helemaal niet!
    Groetjes Yvonne.
    De Boekenbuit.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s