Selfpub-Café recensies deel 2

UPDATE :

Met ingang van 1 januari 2022 is deze pagina en het bijbehorende concept ‘Estafette boeken’ in mijn Selfpub Cafe gesloten. Maar lees nog gerust de recensies van alle mooie boeken terug op deze pagina, of op Selfpub Café recensie pagina 1. Ga hiervoor terug naar het hoofdmenu. Zlef ben ik wel recensies blijven schrijven, vind je het leuk om mijn eigen recensies te lezen? Ga dan naar de home pagina en klik op ‘mijn eigen recensies’.

Zie ook voor de recensies het andere kopje Selfpub-Café recensies deel 1 . Die pagina liep vast waardoor ik niets meer kon plaatsen dus ben hier verder gegaan, maar je kunt daar ook nog wel alle recensies lezen van alle jaren tot heden. Mocht je niet alle recensie van het boek vinden hier wat je zoekt , kijk dan op deel 1 nog. Die gaat terug tot het jaar 2018.

31 december 2021

DRAGON WINGS 1 -BROKEN TRUTH (Elizabeth Kayland)

Gastrecensie van Stephanie Siebelink van Maris

Rayianna lijkt een normaal meisje wat aan de kunstacademie studeert. Ze is 19 jaar, studeert, woont samen met haar broer in een appartement in New York. Een aantal jaar geleden verdwenen haar ouders op mysterieuze wijze. Maar is Sai wel naar broer? En is Rayianna wel wie ze denkt dat ze is? Er blijkt een hele andere wereld te zijn. Een wereld die op haar wacht want zij zal een grote rol spelen in de wereld Mahana. En zal Viko haar hier in kunnen helpen? Een verhaal over een meisje die haar identiteit moet gaan ontdekken. Magie, draken en prinsessen. Dit boek leest heerlijk weg. Elizabeth heeft een hele fijne schrijfstijl. Ik zou het als filmisch omschrijven. Ik heb nu alleen maar 1 vraag. Waar kan ik deel 2 in e-book kopen? Want met deze cliffhanger kun je mij natuurlijk niet achterlaten!Ik raad dit boek aan voor iedereen die dol is op een fantasie verhaal met magie en draken. Bedankt dat ik dit boek nog mocht lezen voordat ons trouwe café haar deuren gaat sluiten. Mijn dank is groot naar de vele auteurs die hun verhalen met ons wilde delen. En natuurlijk naar Shirley Pellikaan en Kim Verheugen voor het mogelijk maken van dit platform.❤️

———————–

18 december 2021

HET LICHT DOOIT (Xander Jongejan) ook auteur van De tafel van tarzan

Gastrecensie van Selfpub Cafe lezer Jitske Postma Kingma

Het licht dooit

Auteur: Xander Jongejan (Velsen, 1973) publiceerde eerder in eigen beheer de dichtbundel ‘Wat zijn de bananen duur’ en de roman ‘De tafel van Tarzan’. Xander woont en werkt in Friesland.

Wijze van lezen:Via Selfpubcafe o.l.v. Shirley Pellikaan en Kim Verheugen

Uitgeverij: Brave New BooksGenre: romanCover en flaptekst:Als je het boek gelezen hebt dan klopt de titel in alle opzichten. Immers het licht kan dooien als zijnde het levenslicht wat een ieder ziet. Als het leven tegenzit kan dat licht doven cq dooien. Maar ook bij een film als het in de zaal donker wordt of bij een voorstelling. De flaptekst is kort maar zeer krachtig. Nodigt uit tot lezen. De auteursfoto en informatie is mooi en een aanvulling.

Mooie tekst:Pagina 69: “Toen werd het doodstil. Het licht dooit tot een kalme seconde van totale duisternis, waardoor mijn borst meteen werd gevuld met rust. Daarna groeide het langzaam weer op in een andere, gelere kleur. Het licht zei dat het begon.”En:“Het leven is geen kermis vol vrolijke draaimolens. “ Jeroen Brouwers, Winterlicht, 1984

Het verhaal:Deik (Michiel van Dijk) houdt van het donker, omdat iedereen in het licht zijn mismaakte gezicht ziet en niemand naar hem luistert. In liefde, vriendschap, vaderschap en schrijverschap probeert hij zichzelf te vinden, maar hij ervaart steeds verraad en jaloezie. Als alles grondig mislukt, moet hij zich eindelijk uitvinden.

Mijn leesbeleving: Gedurende het hele verhaal reis je zowel in je hoofd als met je hele lijf mee met hoofdpersonage Deik. Je voelt, ruikt, proeft en ziet door zijn ogen de wereld. De opbouw van het verhaal is logisch en geloofwaardig. Duidelijk met jaartal waarin het verhaal zich bevindt. De hoofdstukken zijn kort maar zeer krachtig en intens. Het taalgebruik, het spelen ermee om iets duidelijk te maken daar heb ik ontzettend van genoten.De personages zijn tot leven gekomen op het papier. Sommigen werden mij zeer dierbaar anderen kon ik wel wat aandoen. Dat is de kracht van deze auteur om dat teweeg te brengen bij mij.De spanning in dit verhaal is volop aanwezig. Ik vroeg me voortdurend af hoe het met Deik ging. Ik wilde hem behoeden voor onheil, pijn, verdriet en teleurstelling. Alsof ik met mijn hand hem in het licht kon laten wandelen. Dat hij zich continu kon koesteren en warmen aan de zonnestralen. Dat hij zag hoeveel waarde hij als mens in zich had. Wat mij verdriet deed is dat veel mensen hem links lieten liggen om zijn uiterlijk. En dat dat hem onzeker maakte. Ieder mens is van onschatbare waarde. Ik vind het zeer goed dat de auteur de buitenbeentjes van onze samenleving een stem en een gezicht geeft. Dat zij ook niet vergeten mogen worden. Nooit. Ook de kracht van vriendschap wordt op een mooie manier naar voren gebracht. Iemand waarderen door alleen maar elkaars aanwezigheid te koesteren los van hoeveel je op je bankrekening hebt staan en welke functie je uitoefent. Woorden kunnen iemand ophemelen en sterken maar ook afbreken en vertrappen. De schrijfstijl is beeldend. Waardoor je het nog meer beleefd. Dit komt ook door de ik vorm. De diepgang in het verhaal zit in het beschrijven van een mensenleven op een rauwe, eerlijke maar ook mooie manier. In welk gezin groei je op, welke levenswaarden krijg je mee, het schoolleven, daarna het zoeken van een manier om van nut te zijn in de maatschappij, vriendschappen, liefde, samenwonen en het ouderschap.

Mijn mening: Ik geef 5 sterren. Het verhaal is goed in opbouw, de schrijfstijl is beeldend, de uitwerking van de personages is gedetailleerd ze komen tot leven. In de plot komt alles samen met de mensen waar het mee begon. Ik heb genoten van dit verhaal. Mooi, emotioneel maar ook leerzaam. Kijk niet alleen naar de buitenkant van een mens maar ook naar de binnenkant. Die is vaak vele malen rijker en waardevoller. Bedankt dat ik je boek mocht lezen Xander Jongejan het heeft me geraakt. In de toekomst lees ik graag meer boeken van jou. Dit was de laatste keer aan de bar in het café. Wat mocht ik mooie boekenparels lezen en ervaren. Die ik anders gemist had.

———————–

13 december 2021

SPIEGELEFFECT (Marleen Hartog)

gastrecensie van Selfpub café lezer Maja Valkenborg

Omdat Kim haar ogenschijnlijk evenwichtige relatie met Marius wil ontvluchten, vertrekt ze naar Thailand. Ze wil er tot zichzelf komen, maar vooral terugvinden wat ze al jaren kwijt is: haar eigen wil. Het pakt echter anders uit dan ze vooraf had verwacht, mede omdat er een seriemoordenaar actief is die het op toeristen heeft voorzien. Eenmaal terug in Nederland vervallen zij en haar relatie weer terug in het oude patroon. Daarnaast moet ze zien om te gaan met het geheim dat ze sinds ze uit Thailand vertrokken is met zich meedraagt. Is ze daar sterk genoeg voor?

Spiegel effect is opgedeeld in 3 delen.
Het 1e gedeelte verteld het verhaal van Kim die op zoek id naar haarzelf en haar vlucht naar Thailand. Er wordt goed ingegaan op details waardoor je het gevoel hebt in Thailand te zijn.

Het 2e gedeelte bestaat uit het leven van Lina en alles wat zij heeft te verwerken. Samen met haar dochter Coco probeert zij haar leven goed in te richten. Ze probeert te herstellen van hetgeen haar overkomen is.

Het 3e deel brengt het verhaal bij elkaar. En is verrassend hoe het eindigt.

Het verhaal leest prettig weg. Vooral omdat er vanuit de persoon wordt gesproken. De cover is heel goed passend bij het verhaal. Een zonnebril kun je doorheen kijken en achter verschuilen want je ziet de ogen niet. Maar het kan ook gebruikt worden als spiegel. En je moet toch in de spiegel kijken om jezelf te kunnen zien
Het verhaal leest snel en goed weg.

——————————-

11 december 2021

GEDRAAG JE ( Lois Bloemmenstein)

gastrecensie van Selfpub café lezer Anja Fokkens

Jeetje wat een goed boek. Van begin tot eind was het spannend en het bleef maar boeien. Het boek leest lekker makkelijk weg heeft korte hoofdstukken en is makkelijk te begrijpen. Wat ik zelf erg prettig vond ik dat er boven het hoofdstuk wordt genoemd om wie het gaat in dat stukje. Spanning was op het laatst wel erg hoog want wie heeft nou die meisjes verkracht? Er gingen diverse personen door mijn hoofd. Het verhaal is goed opgebouwd er zitten (voor mijn gevoel) geen rare sprongen in het verhaal. Daardoor is het verhaal goed te volgen. De hoofdpersonage is goed neer gezet. Net als de andere personages. Zelf had ik graag van sommige iets meer gelezen dan een paar keer een naam. Het verhaal vind ik goed neergezet. Het gaat dan wel over verkrachting maar er wordt niet helemaal in detail op in gegaan. Er is goed gekeken naar wat relevant is voor dit boek.

————————————

10 december 2021

LAATSTE KRACHT (Jana Bollens) BE

Gastrecensie van selfpub café lezer Renate Outermans

Dit mooie boek van Jana Bollens kwam op mijn deurmat via het Selfpubcafé.Het boek gaat over Jenny en haar gaven. Samen met haar vrienden “David en Aida” komt ze langzaam meer te weten over haar als energiewezen en de gevaren die op de loer liggen voor haar. In het begin van het boek vond ik het lastig om in het boek te komen. Soort van de hak op de tak idee. Maar naar mate het verhaal vordert las hij prettig weg en kon ik het boek niet wegleggen. Ik ben heel erg nieuwgierig naar de volgende delen. Deel 2 heb ik in kobo gevonden en zal ik eerdaags in gaan beginnen. Zeker een aanrader!

————————

9 december 2021

MOZAIK, Uit het niets deel 1 (Yousef Jahfa)

gastrecensie van Selfpub café lezer Corina Koren

Dit boek mocht ik lezen & recenseren van het gezelligste boekencafe 📖Selfpub Café boeken auteurs lezers

⭐
⭐
⭐
⭐

Samenvatting:Monica leidt met haar vriend Willem een rustig leven.Samen runnen ze een pension.Door gasten van het pension raakt ze verzeild in het criminele circuit van drugshandel.Komt Monica hier ooit nog uit?Ontsnapt aan de dood is het debuut van Engelina Fenn ( 1973) en verwerkte haar eigen ervaringen in deze thriller.Wat ik er van vond:Wat een debuut Engelina!Al vanaf het begin wordt je in het verhaal gezogen. Engelina schrijft met heel veel vaart en je vliegt door het verhaal heen.Het verhaal is goed opgebouwd en er gebeurt steeds wel iets waardoor je wilt blijven lezen.Het verhaal is aangrijpend en zit vol met actie en spanning. Ik zat op het puntje van mijn stoel! Vooral het laatste stuk is zo spannend!Wat ik ook fijn vind is dat de personages heel goed zijn uitgewerkt. Je leert ze goed kennen in het verhaal.Engelina je bent een hele stoere en dappere vrouw! Bedankt dat ik jou verhaal mocht lezen, en ik wil graag meer van jou lezen.

——————————————————

26 november 2021

THIJSJE WIL EEN PRIJSJE (Mariska Bogaerds) Bewegenboog.nl

gastrecensie van selfpub café lezer Annemieke de Jong 

Voorkant-e1579872648125

Schrijfster Mariska Bogaerds zorgt met haar boek Thijsje wil een prijsje voor een unieke leeservaring. Want voor veel kleine kinderen is het zo dat lezen heel leuk is, maar het is toch wel lastig om tijdens het luisteren en kijken de hele tijd stil te zijn en te zitten. Bij dit boek zal dat geen probleem zijn…

Thijsje is op een feestje met zijn vriendjes, en daar is van alles te beleven… Gelukkig doet hij dit niet alleen. Hij nodigt de lezer uit om mee te doen. Om terug te zwaaien, om samen te dansen, om te klappen, etc.

Zo heerlijk om eens samen met je kind een boek te lezen wat niet alleen opperste concentratie vraagt, maar vooral ook ruimte biedt voor kinderen om lekker te doen waar ze zo goed in zijn… een beetje gek doen een beetje bewegen… en tja, vooral die billen blijven toch wel een beetje hangen, maar dat is ook zo grappig voor jonge kinderen.

Ideaal om samen te lezen of voor de kinderopvang/ kleuterklas!

————————————————

25 november 2021

GEDRAAG JE (Lois Blommenstein)

Gastrecensie van Selfpub Café lezer Aukje den Daas

Ik heb het boek Gedraag je gelezen via het selfpub cafe op facebook. Via deze site krijgen auteurs die boeken in eigen beheer uitgeven een kans om hun boek onder de aandacht te brengen.
Het boek gaat over Alexandra Braza, een 23 jarige student. Zij wordt na een avond stappen in haar eigen huis verkracht. Het blijkt echter te gaan om een serieverkrachter. Alexandra meldt zich bij de politie en samen met Demi en Luuk van de zedenpolitie doet ze er alles aan om de serieverkrachter te pakken. Als de verkrachter merkt dat zij samenwerkt met de politie komt er een haat in hem naar boven die Alexandra geen goed doet.
Het boek is geschreven vanuit Alexandra en vanuit de medewerkers van de zedenpolitie. Af en toe lees je ook de gedachte van de serieverkrachter. Doordat het boek in korte hoofdstukken is geschreven en wisselt van perspectieven leest het snel weg. De gebeurtenissen volgen elkaar snel op. Sommige stukken zijn best heftig om te lezen, maar nergens is het surrealistisch. Je wil graag weten of ze de dader op tijd gaan pakken. De spanning bouwt zich heel goed op in het boek en hoe verder ik kwam hoe meer ik wilde weten hoe het ging aflopen.
Het boek krijgt van mij 4 sterren.


18 november 2021

HET HOL VAN DE RAT (Kim Verheugen)

Gastrecensie van Selfpub Café lezer Viviane Meeringa

Ik mocht weer naar binnen in het Selfpub Café boeken auteurs lezers! Met een drankje erbij las ik de thriller “het hol van de rat” van Kim Verheugen. Brrr de cover vond ik gelijk heel griezelig. En ik werd gelijk meegenomen in het het verhaal een soort rollercoaster. In het midden had ik even een leesdipje. Alsof het verhaal me niet helemaal kon pakken. Maar naar het einde toe zat ik er weer helemaal in en bouwde de spanning weer op. Ik had nog wel wat meer willen weten over sommige personages. Dan was het boek dikker geweest (nu 238 pagina’s) maar dat vind ik als boekenwurm geen enkel probleem! Mede door dit boek zin om deze winter eens wat vaker een thriller te gaan lezen tijdens de donkere dagen. Komen jouw boeken er ook als luisterboek op Storytel Kim? Ps. Ik hoop geen ratten tegen te komen brrr… het boek gaat nu door naar een andere nieuwsgierige lezer in dit gezellige café.


18 november 2021

HET HOL VAN DE RAT (Kim Verheugen) tevens auteur van o.a. Ravenzwart bloed

Gastrecensie van Selfpub Café lezer Viviane Meeringa

Ik mocht weer naar binnen in het Selfpub Café boeken auteurs lezers! Met een drankje erbij las ik de thriller “het hol van de rat” van Kim Verheugen. Brrr de cover vond ik gelijk heel griezelig. En ik werd gelijk meegenomen in het het verhaal een soort rollercoaster. In het midden had ik even een leesdipje. Alsof het verhaal me niet helemaal kon pakken. Maar naar het einde toe zat ik er weer helemaal in en bouwde de spanning weer op. Ik had nog wel wat meer willen weten over sommige personages. Dan was het boek dikker geweest (nu 238 pagina’s) maar dat vind ik als boekenwurm geen enkel probleem! Mede door dit boek zin om deze winter eens wat vaker een thriller te gaan lezen tijdens de donkere dagen. Komen jouw boeken er ook als luisterboek op Storytel Kim? Ps. Ik hoop geen ratten tegen te komen brrr… het boek gaat nu door naar een andere nieuwsgierige lezer in dit gezellige café.

—————————-

18 november 2021

DE BUURHEKS EN HET LIED VAN DE NATUUR (Wendy Noordzij)

Gastrecensie van Selfpub Café lezer Noortje Kuhlman

Ik voelde me weer even 7… Wat een heerlijk boek is dit weer geworden! Ietsje rommeliger dan het vorige (van wat ik me herinner) naar 7-jarigen hebben dat vast nog niet door. Leuk!!!


17 november 2021

SPIEGELEFFECT (Marleen Hartog) ook auteur van Skoftig. 

gastrecensie van selfpub café lezer Ilse Meihuizen

cover muur

Marleen zegt in haar eindnoot: “Mijn doel is helder. Ik wil jou raken met spannende verhalen, niet alleen aan de oppervlakte, maar ook diep in je hart.” Wat mij betreft is ze daar zeker in geslaagd met Spiegeleffect. Het verhaal bestaat uit 3 delen. Eerst volg je Kim die om uit haar relatie weg te kunnen vluchten letterlijk vlucht naar Thailand, waar ook een seriemoordenaar actief is. Deel 2 is een stukje verder in de tijd en verteld het verhaal van Lona en in deel 3 komt alles bij elkaar. Om niet te veel over de verhaallijn prijs te geven ga ik verder liever niet in op de 3 delen.

Het verhaal leest heel prettig weg en en je bent benieuwd naar wat er verder staat te gebeuren hoewel van mij het derde deel wel wat meer afwerking had mogen krijgen. Het hoofdpersonage vond ik niet erg sympathiek en ik kon me moeilijk inleven in haar beslissingen, hoewel deel 3 dat wel weer verklaard en ergens vond ik dat ook wel weer eens verfrissend.

Normaal ben ik meestal niet zo van het zoeken naar een reden voor de cover maar deze met een grote zonnebril vind ik om meerdere redenen echt geniaal gekozen, zeker in combinatie met de laatste zin van het boek:
“Alleen in de spiegel zie je wie je werkelijk bent, maar zelfs een spiegel kan zich vergissen”
Het is dus maar net door welke bril je kijkt, wat je waarheid is.

Ik geef het boek 3,5 ster en ga Marleen zeker in de gaten houden om ook haar andere boeken te lezen


13 november 2021

DE REST VAN DE WAARHEID (Jagritta Olthof)

Gastrecensie van Selfpub Café lezer Lies Kreuger

In het begin was ik even zoekende wat ik nu aan het lezen was. Na een hoofdstuk of drie wordt het een pageturner.Charlotte van Ruysdael wordt wakker op Texel en heeft geen idee hoe ze hier gekomen is. Na een dag of twee komt ze er achter dat haar vriendin is vermoord. Stukje voor stukje komt haar geheugen terug ( denkt ze ) , en begint het ontdekken wie en hoe haar vriendin heeft vermoord.Ik vond het boek een 4 sterren waard, dit omdat als je het boek weg legt en de volgende dag er weer in verder gaat je echt moet nadenken waar je was gebleven in het verhaal, het heeft ook zoveel wendingen dat je de draad wel eens kwijt raakt.Maar het heeft me nachtelijk leesplezier gegeven en het je bleef gedurende het verhaal je toch afvragen waar gaat het naar toe en wat is de waarheidIk kijk uit naar het volgende boek


9 november 2021

DE LAATSTE GRENS (Dominique De Bruyne (BE)

Gastrecensie van Selfpub Café lezer Wijna Wagenaar

De laatste grens is het eerste deel van de trilogie rond Mijanou Naughton en haar team .Wanneer een jonge vrouw vermoord gevonden word in de duinen van een kustplaats in Massachusetts krijgt Mijanou de zaak toegewezen . Ze komen tot het besef met een meedogenloze `killer ‘ te maken te hebben .Kunnen ze hem stoppen of gaat hij verder in zijn honger naar meer ?Mjn leesbeleving Het boek las voor mij erg prettig , met een prettig lettertype en niet te kleine letters .Vanaf de eerste zin word je het boek in gezogen en vertoeft afwisselend in de huid van de dader , slachtoffer en Mijanou Dit komt door de goede opbouw van het verhaal .En de wisselende hoofdtukken vanuit een ander perspectief gezien .De spanning bouwt zich gaande weg op zodat je door moet lezen .Je leeft mee met de meerdere personen tijdens het lezen en ervaart hun emoties .De omgeving waar het verhaal speelt word ook omschreven zodat je de personen erin kan plaatsen Het open einde vond ik ook goed , nu verlang ik naar het vervolg !!Ik wil weten hoe of het verder gaat met iedereen .Van mij krijgt het 5 sterren


4 november 2021

GEDRAAG JE (Lois Blommenstein)

Gastrecensie van Selfpub Café lezer Lisette van der Woude

Ik heb wat langer over dit boek gedaan dan normaal gesproken, maar dat lag zeker niet aan het boek. Vanuit verschillende personen geschreven, dat leest leuk ook de hoofdstukken zijn kort waar ik persoonlijk ook erg van hou. Dat bij elk hoofdstuk dag en tijd staan vind ik dan weer erg overbodig, in het begin bladerde ik terug om te kijken hoe laat het ook alweer was, maar bleek later niet relevant voor het verhaal te zijn. Eerder verwarrend. Heftig maar goed verhaal over misbruik, macht en psygische stoornis. Vanaf de eerste tot en met de laatste pagina boeiend en de ontknoping is zeker niet langdradig, ⭐⭐⭐⭐

————————

3 november 2021

EERSTE MOORD (Kees van der Wal)

Gastrecensie van Selfpub Café lezer Aukje den Daas

Het boek is geschreven door Kees van der Wal. Tegenwoordig woonachtig in Vietnam en hij gaf privé lessen Engels aan de Vietnamese kinderen en volwassenen in zijn buurt en begon met het schrijven van het boek Eerste moord.
Het eerste boek van de serie speelt zich af in een klein plattelandsdorp Highfields. Hoofdpersonen zijn Sam Archer, rechercheur, en Chau. Chau is een 15 jarig meisje dat is verhuisd van Vietnam naar Engeland. Chau is heel intelligent en zeer geïnteresseerd in politiewerk.
Als er een moord wordt gepleegd in het dorp dan is Chau er als eerste bij om de Sam Archer te vertellen wat ze heeft gezien en wat er in de weken voor de moord heeft plaatsgevonden. Sam Archer is een bewonderaar van Chau en hij maakt graag gebruik van haar speciale gave.
Het boek is fijn geschreven. Dat wil zeggen, niet te lange zinnen en geen poespas. Er worden een aantal daders opgevoerd en er vallen er weer af. Uiteindelijk komt het verhaal tot een climax. Ik was even bang dat Chau een te grote rol zou krijgen in het verhaal, waardoor het verhaal voor mij niet meer geloofwaardig zou zijn. Dat is gelukkig niet het geval. Ze helpt daar waar kan, maar verricht ook geen wonderen. Het had ook gewoon een getuige kunnen zijn met een scherpe observatie. Het verhaal is goed opgebouwd. Met een flashback en de verdachten die ten tonele komen en ook weer afvallen. De spanning had van mij nog wel iets meer gekund. Al met al heb ik me prima vermaakt met dit boek.

———————–

2 november 2021

DUISTERE GEHEIMEN (Ellen Kusters en K.T. Sterling)

Gastrecensie van Selfpub Cafe lezer Ria Kappetein

Ik mocht van Selfpub cafe boeken auteurs lezers van shirley en Kim het boek Duistere Geheimen lezen, een boek van twee schrijfsters dus twee verhalen. Het eerste verhaal: De kliniek van Ellen Kusters . Het gaat over het horrorfeest van Victor dat hij in een oud psychiatrische inrichting wil houden . Zijn moeder is daar niet blij mee en dat zou later blijken waarom. Het feest gaat toch door in de verlaten kliniek en word een groot succes maar niet voor allemaal. Ik vond het best een spannend verhaal alleen het einde snapte ik niet helemaal, net of ik iets miste en het was ineens afgelopen. En dan het tweede verhaal: De verdwijning van K.T Sterling Dat gaat over Maya Kovac, ze woont op een eiland met haar ouders die een bakkerij hebben. Maya werkt in de abdij en heeft een sterke band met een van de paters , pater Ben en op een dag is ben verdwenen, niemand weet waar hij is . Ze denken eerst naar het vaste land maar niemand gelooft dat. Er komt een inspecteur van politie naar het eiland om de verdwijning te onderzoeken. Intussen mag Maya niet meer naar de abdij en moet in de bakkerij werken . Ze moet gehoorzamen anders moet ze het voelen. Toch gaat ze op onderzoek met inspecteur Tristan waar ze een sterke band mee krijgt. Het einde is zeer spannend en verrassend vooral. Ik heb genoten van allebei de verhalen bedankt dat ik jullie boek mocht lezen

—————————————-

29 oktober 2021

DE BETOVERING VAN DE TOREN (Patricia Bouwhuis-Ooyevaar)

Gastrecensie van Selfpub Café lezer Shanna Nicol

Rating:⭐⭐⭐⭐📚verrassende wending in het verhaal📚 Lena is een jongedame met Aspergers. Zij zit dus in het autisme spectrum. Hierdoor ziet, en ervaart zij de wereld net iets anders. Haar opa vertaalt dat mooi door te zeggen dat zij op een net iets andere frequentie communiceert dan de gemiddelde mens. Lena en haar opa wonen samen op een boerderij, en zijn samen zo tevreden met hun leven. Net als Lena vakantie heeft van haar werk, trekken de nieuwe bewoners in op het landhuis dat grenst aan hun erf. Als Lena besluit om verse eieren bij de nieuwe bewoners aan te bieden, ziet ze iets wat ze niet had verwacht. Toch tegen beter weten in, sluipt ze s’nachts terug naar het landhuis om een duik te nemen in het zwembad. Als ze tijdens 1 van deze zwempartijen de eigenaar ontmoet, en ze ingaat op zijn uitnodiging om overdag langs te komen, verandert haar leven zoals ze het niet had verwacht. Het boek leest zeer prettig weg. De manier waarop je in Lena haar hoofd zit en alles beleefd hoe zij het ervaart, geeft goed weer hoe het is om met autisme in de wereld te functioneren. Zelf heeft mijn man, en 2 van onze kinderen autisme (manlief aspergers, oudste ook, en middelste zit nu in proces voor diagnose), en herken veel van Lena in hoe hun zich ook gedragen en uitten. Hoewel de hoofdpersoon autisme heeft, staat dit het verhaal niet in de weg en heeft het geen overtoon. Ik zeg: lezen dit boek!

————————–

20 oktober 2021

DE LAATSTE GRENS (Dominique de Bruyne) BE

Gastrecensie van selfpub café lezer Tanja Hermans

Het verhaal is superspannend, ik heb het boek dan ook in een paar dagen tijd uitgelezen. Het verhaal gaat over Mijanou een FBI agente, ze doet met haar collega’s onderzoek naar een seriemoordenaar. Het taalgebruik en de schrijfstijl zijn goed en heel leesbaar. Tijdens het lezen wordt je meegenomen door het onderzoek. Er worden steeds meer details bekend. Om en om worden hoofdstukken over het onderzoek en dan weer uit het oogpunt van de moordenaar geschreven. De moordenaar verteld in de ik-vorm. Dit zorgt voor een aparte sfeer in het boek. Elk hoofdstuk wordt gescheiden door stukjes uit songteksten. Dit had van mij wat minder gekund. Het verhaal is al niet heel lang. Het boek telt 212 bladzijdes waarvan een heel deel wegvalt door de quotes. Het geeft wel een bepaalde sfeer weer, maar ik vond het toch een beetje te veel. Heel jammer dat het verhaal zo kort is. Ik zie wel heel erg uit naar het vervolg. Het eerste deel eindigt met een behoorlijke cliffhanger en zorgt ervoor dat je zeker verder wilt lezen. Dit boek is een kort maar krachtig debuut. Dominique De Bruyne je hebt er een fan bij !


10 oktober 2021

SPIEGELEFFECT (Marleen Hartog)

Gastrecensie van Selfpub Cafe lezer Wendy Noordzij (auteur van De buurheks)

In een sneltreinvaart las ik voor het Selfpub Cafe Spiegeleffect van Marleen Hartog. Het boek las zo lekker weg en was zo spannend dat ik het niet weg kon leggen en het in anderhalve avond uit had. Spiegeleffect is opgedeeld in drie drie delen. In het eerste deel leren we Kim kennen die genoeg heeft van haar relatie en naar Thailand vlucht. Het is niet helemaal duidelijk wat er precies aan haar vriend Marius mankeert en waarom ze zo stiekem vertrekt. In Thailand leert Kim al snel mensen kunnen. Hoewel ze niet altijd even vriendelijk doet, heeft ze uiteindelijk een leuke vriendengroep. Tot er iets heel heftigs gebeurt. In het tweede deel lezen we over Lona en haar jonge dochter. Ze heeft iets vreselijks meegemaakt en probeert daarvan te herstellen. Ze herkent zichzelf niet meer en vraagt zich af wie ze is. In het derde deel volgt de schokkende ontknoping, die ik een heel klein beetje aan zag komen. Maar omdat niets is wat het lijkt in het boek was het verhaal van het begin tot het eind spannend! Ik vind de schrijfstijl van Marleen geweldig. Ze schrijft zo vlot en leesbaar dat het verhaal echt voortdendert en ik wil zeker nog meer boeken van haar lezen! Dank dat ik weer aan mocht schuiven in jullie altijd gezellige café Shirley en Kim! En sorry dat ik nog tot zo laat op de avond bleef zitten!

3 oktober 2021

MOZAIK, Uit het niets deel 1 (Youssef Jahfa) tevens auteur van Easy Doekoes

Gastrecensie van Selfpub café lezer Wendy Koedoot

Ik heb dit mogen lezen voor het Selfpubcafe op Facebook,

Dit is het eerste boek van Youssef Jahfa, dat ik lees. Is het een goed boek?

Mike wordt wakker in een compleet onbekende wereld. Is dit een droom of een nachtmerrie? Hoe is hij daar gekomen?

Mike is herstellende van een depressie en een poging tot zelfmoord maar dat dit een van de bijwerkingen zou kunnen zijn, gelooft hij niet. Waar is hij en waarom is hij hier? Heeft het met zijn Chinese souvenir te maken?

Hij blijk in Mozaik terecht te zijn gekomen, een wereld vol met mythische wezens. Het land  land van de zes meesters. Gaat hij het overleven of zal hij bezwijken aan een van de vele gevaren .

Hoe komt hij terug naar huis?

Mike heeft veel problemen gekend in onze wereld die hij heeft moeten overwinnen. Dat kan een voordeel zijn in Mozaik. Hij maakt al snel vrienden die hem willen helpen en hij komt er ook achter waarom hij daar is. Maar wil hij daar wel aan mee werken. 

Hij is niet bang en ondergaat zijn lot en doet zijn best om de opdracht die hij moet uitvoeren, te volbrengen. Ik mag hem wel, ik kan me zeker in Mike inleven.

Er zijn naast mystieke wezens zoals elfen en satyrs ook andere wezens zoals reuzen , heksen en draken. De ene is Mike goedgezind maar er zijn er ook bij die die hem liever kwijt dan rijk zijn .

Tink , Rap en Nysa zijn erg leuk , zij helpen Mike graag. Aretha is dat juist niet van plan….

Mozaik is een bijzonder land, met prachtige landschappen . bergen , bossen maar ook met onheilspellende gebieden vol gevaar. 

Als je het verhaal leest , komt je er achter waarom het land Mozaik heet .

Je kan je goed voorstellen hoe het eruit ziet .De auteur heeft het zeer levendig beschreven.

Het verhaal leest vlot en is vanaf de eerste bladzijde spannend. je leeft met Mike en zijn vrienden mee en je moet weten hoe het afloopt. 

Het is een eind waar je nog alle kanten mee op kan in een volgend deel . 

Ik wil meer van Mozaik en geef dit boek 4 sterren.

—————————————–

2 oktober 2021

DE LAATSTE GRENS (Dominique De Bruyne ) BE

Gastrecensie van selfpub café lezer Renate Outermans

Inmiddels heb ik “De laatste grens” van Dominique De Bruyne – auteur uitgelezen. Het gaat over Mijanou, FBI agente, en haar team die zich bezighouden met een moordonderzoek. Ze zijn op zoek naar de identiteit van de dader, echter stopt het niet bij 1 moord. Zullen ze hem kunnen stoppen?Wat vond ik van het boek?Ik had moeite om in het verhaal te komen, maar of dit aan de schrijfwijze lag voor mij of mij persoonlijk (druk koppie) weet ik niet. In het boek wordt geregeld gewisseld vanuit welke personage het geschreven wordt. In het begin van het boek moest ik er hierdoor echt even inkomen, maar naar mate het boek vordert worden er meer details bekend. Hierdoor gaat het lezen vloeiender en wordt er meer duidelijk. Hierdoor werd het voor mij aantrekkelijker om door te lezen. Het is een boeiend verhaal, interessant geschreven en je vraagt je op ten duur echt af welke kant het op gaat en hoopt dat Mijanou de dader kan opsporen. Ik ben zeker benieuwd naar het vervolg. *** 3 sterren heb ik het boek gegeven.


28 september 2021

EERSTE MOORD (Kees van der Wal )

Gastrecensie van Selfpub Café lezer Gerda Remminga

Wat een leuk boek om te lezen over Speciaal Rechercheur Chau. Korte stukjes en makkelijk te lezen. Ben benieuwd naar de andere boeken die er al zijn Kees van der Wal

—————————————-

25 september 2021

HET HOL VAN DE RAT (Kim Verheugen)

Gastrecensie van selfpub café lezer Xanne Smid

Stel je voor: je bent samen met acht andere mensen gegijzeld. Ieder heeft zijn eigen achtergrond… Gay, zwaar gelovig of gothic. Ze hebben weinig met elkaar gemeen. Één is er al dood en het is niet ondenkbaar dat er snel iemand volgt… Of nog één. Hoe lang duurt het voor je de groep loslaat en gaat vechten voor jezelf? Wat maakt dat je alle remmen vergeet en desnoods verandert in een beest om je eigen hachje te redden? Wat is een mensenleven waard als dat van jou op het spel staat? En hoe ga je het gevecht aan tegen de moordlustige ratten als enige uitgang het raam is. Dit is hun realiteit als ze in een leegstaande fabriek wakker worden en ontwaken in een nachtmerrie. Ze kennen elkaar niet en dat is ook niet wat ze willen. Er zal wel een vorm van redding komen. Toch? Krijgen ze de kansen de tijd om zichzelf te redden of is dat onmogelijk in het hol van de rat. Wat vond ik van dit boek? Heel moeilijk om hier antwoord op te geven. Want ik kan niet zeggen dat ik het mooi vond. Er komt eigenlijk maar een woord in me op en dat is luguber. Ik moet zeggen dat dit boek 100%out of my comfort zone ligt. Maar dat ik desondanks het achter elkaar heb uitgelezen. Want je wilt weten hoe het afloopt. De personages zijn goed uit gewerkt. Alleen van Candice en Adrienne had ik iets meer willen weten. Zij waren iets onderbelicht in het verhaal. Of ik heb het niet geheel goed meegekregen. Dat kan ook. De afsluiter en wie de dader was op het einde van het verhaal, dat zie je met geen moment aankomen.. geniaal bedacht. Kan niet anders zeggen. Zeker als je dan bedenkt, dat dit boek in simpel 2 weken tijd is geschreven. Dat is bijna ongeloofwaardig. Daar het verhaal echt wel erg goed in elkaar steekt en past. Dus het boek is absoluut goed, het is alleen voor mij niet het juiste moment geweest om dit verhaal nu te lezen. Ben meer in de stemming voor feelgood. Dus dan is dit een boekje om bij te slikken. Maar dat zegt niks over het feit dat het gewoon goed is. Met andere woorden: hou je van een goed doordacht verhaal, een zeer lugubere thriller. Ben je niet vies van beestjes. Dan is dit echt jou boek. Je moet er echt tegen kunnen en geen softie zijn met lezen. Want als je de beelden echt voor je gaat zien, de geur gaat ruiken, dan wil je nl niet doorlezen… Of juist wel .. wie gaat het zeggen.😉🤐 Goed geschreven, 4*

——————————

23 september 2021

SPIEGELEFFECT (Marleen Hartog) ook auteur van Skoftig)

Gastrecensie van Selfpub Cafe lezer Julia Ran

Kim ontvlucht haar relatie en Nederland in de hoop te ontdekken wie ze nu werkelijk is.
Met verstrekkende gevolgen.
Jaren later wordt ze opnieuw geconfronteerd met de gebeurtenissen die zich in Thailand hebben afgespeeld.

Deze thriller kenmerkt zich door een vlotte, soms rauwe schrijfstijl en levensechte dialogen.
De schrijver weet de spanning goed op te bouwen, en vast te houden tot op het eind. Met nog een verrassende ontknoping als toegift.

—————————-

15 september 2021

LAATSTE KRACHT (Jana Bollens) BE

Gastrecensie van Selfpub Café lezer Janine Zaman

Laatste kracht gaat over Jenny en David die lijken op normale mensen maar dat absoluut niet zijn. Jenny en David zijn energiewezens en bestaan uit pure en zuivere energie, de machtigste wezens op aarde, of tenminste is dat wat Jenny altijd is verteld. Als ze erachter komt dat energiewezens niet onverslaanbaar zijn en dat de mens die bang is voor wat het niet kent een manier heeft gevonden om wat aan energiewezens te doen, moet Jenny extra voorzichtig zijn. Lukt het haar om uit de handen van mensen te blijven en onopgemerkt door het leven te gaan? Lees het in laatste kracht.

Laatste kracht is een boek over een goed bedachte wereld. De personages zijn goed uitgedacht. Het heeft humor, het heeft spanning en her en der een twist die ik niet had zien aankomen en die onvoorspelbaarheid trekt mij erg aan.
Taalkundig is er denk ik wel werk aan de winkel, maar ik ben van mening dat met genoeg TLC op het taalkundig vlak, dit boek goed genoeg is om een 5 sterren boek te worden.
So keep up the good work Jana. Ik ben benieuwd naar het vervolg.

————————-

6 september 2021

HET HOL VAN DE RAT (Kim Verheugen)

Gastrecensie van Selfpub Café lezer Mirjam Krabbedam

Ik mag al een tijdje mee lezen aan de bar van Selfpub café van Kim Verheugen en Shirley Pellikaan.
Maar echter nog nooit een boek van Kim mogen lezen. Nou en dat heb ik geweten.
Shirley die je waarschuwt voor de ratten. Ik mocht de hele maand augustus erover doen! Nou dacht ik moet goed komen. Echter ik begin aan een nieuwe baan en mij héél even vergist in de onregelmatige tijden.
Shirley vroeg drie dagen terug hoe het ervoor stond, melde dat ik al wat tenen kwijt was,
Wow wat een spannend boek, en dan het einde….
Shirley dacht dat ik nog wat tijd nodig had, ze gaf me nog twee weken extra, die had ik niet nodig want het boek in één ruk uitgelezen.
Kim, erg benieuwd naar je andere verhalen
Je vraagt je nu af waar gaat deze thriller over dan?
Heb je een sterke maag? Zo ja…

Stel je voor je bent samen met acht anderen gegijzeld in een gebouw, waar de enige uitweg het raam is!
Wanneer en hoe snel veranderen mensen in beesten.

Wat een plot, spannend, een thriller ten top, oh en die ratten, het zit ‘m misschien wel in de (ratte)staart

—————————

18 augustus 2021

SPIEGELEFFECT (Marleen Hartog )

Gastrecensie van Selfpub Cafe lezer Jannie Kooijman

Ik heb Spiegeleffect van Marleen Hartog gelezen voor het Selfpub Café met Shirley Pelikaan en Kim Verheugen.
Dit is Marleen haar tweede thriller,haar eerste thriller was Skoftig .
De relatie van Kim en Marius lijkt stabiel toch is Kim zichzelf terug te vinden,vlucht ze naar Thailand.
Alleen Marius weet van niks.
Op het moment dat Kim in Thailand is,loopt er een seriemoordenaar rond die heeft het voorzien op toeristen.
Maar dan gebeurt er iets,wat er voor zorgt dat Kim halsoverkop terug keert naar Nederland.
Het verhaal bestaat uit drie delen, deel 1 gaat Kim naar Thailand.Deel twee is ze weer in Nederland.
En Kim wordt Lona.Deel drie zit de meeste spanning.
Het verhaal kent een paar verrassende wendingen
Ik vond het een mooi, spannend boek Moeilijk om weg te leggen .
Ik zal je volgende boek zeker lezen, Marleen
Ik geef het 4 sterren

——————————

4 augustus 2021

SPIEGELEFFECT (Marleen Hartog)

Gastrecensie van Selfpub Cafe lezer Jeanet Moorman

Een leuk maar ook bijzonder boek. Morgen plaats ik de recensie op diverse sites en stuur ik het boek naar de volgende.

Voor liefhebbers van psychologische spanning met een mysterieuze sfeer.

——————

30 juli 2021

HET HOL VAN DE RAT (Kim Verheugen)

Gastrecensie van Selfpub Café lezer Lies Kreuger

Het leest als een trein en is met een vlotte pen geschreven.
Meteen deed dit boek me aan de film Saw denken , en tijdens het lezen van het eerste hoofdstuk moest ik wel een paar keer slikken zo beeldend is het boek geschreven. Je voelt als het ware de ratten zelf over je heen lopen.
Het is even inkomen in alle personages die op gesloten zitten in een lege fabriekshal.
Er hadden niet meer verschillende types met elkaar opgesloten kunnen zitten .
Maar de banden met elkaar worden gaandeweg wel duidelijk
Ik wil niet te veel verklappen , mocht je fan zijn van de films van Saw is dit zeker een aanrader.
Tijdens het lezen van het boek vraag je jezelf af als ik voor diezelfde keus had gestaan , had ik dan ook zo gehandeld.
Het is zeker geen boek voor het slapen gaan want je ligt nog lang wakker .
Voor mij een 5 sterren boek
Ik ben benieuwd naar Kim haar andere boeken.

———————————

26 juli 2021

DE LAATSTE GRENS (Dominique de Bruyne ) BE

Gastrecensie van Selfpub Café lezer Karin van Gemst

FBI agente Mijanou en haar team krijgen te maken met moordonderzoek.Al vrij snel blijkt dat het om een charismatische ” killer” gaat. De dader maakt er een persoonlijk kat en muisspel van. Tot haar frustratie is Mijanou telkens net te laat. Uiteindelijk ontdekt Mijanou waar hij zich verschuilt. Zal het nu lukken om hem te pakken? Het verhaal is goed bedacht De verhaallijn van de dader naast die van Mijanou is leuk gedaan. De verhaallijn vanuit de slachtoffers vond ik teveel. Voor mij eerder verwarrend dan een toevoeging. Ieder hoofdstuk begint met een stukje songtekst. Dit leidde mij af omdat ik hier teveel overna dacht. Ik miste mijn “drive” tijdens het lezen. De ik wil weten hoe en wat.Het knappe is dat het einde zo in elkaar zit dat de lezer wel het vervolg wilt ( moet) lezen.Zeker een goede insteek van een spannende reeks die voor mij net niet goed genoeg uit de verf komt.

17 juli 2021

HET HOL VAN DE RAT ( Kim Verheugen)

Gastrecensie van Selfpub Café lezer Michaele Huinink

Wat een heerlijk boek, wederom is het met een vlotte pen geschreven wat ik persoonlijk prettig lezen vind.

Het boek zelf speelt zich af in de regio Arnhem-Westervoort in beide plaatsen ben ik niet onbekend en heb daardoor de omgeving niet ingevuld met mijn verbeelding of fantasie maar met de werkelijkheid. Dat leest ergens ook wel fijn, want er gebeurd veel in het boek “ in het hol van de rat”

Het start met veel personages ik moet daar altijd even in komen, gelukkig leer je door het boek heen de personages kennen, en dat is prima lezen. En kan ik ook een van de personen aanduiden als mijn favoriet.
Het boek is goed opgebouwd en geeft mooi aan hoe mensen veranderen als ze opgesloten zitten, hoe hun denkwijze veranderd, hoe hun rol in de groep veranderd als ze zwakker worden en hoe ze worden afgerekend op hun gedrag als er niet gedeeld word. Egoïsme lijkt niet toegestaan. Maar uiteindelijk is dat wel de enige eigenschap die overblijft in de situatie waarin deze mensen zich bevinden.
En wat een plot jeetje, wederom is Kim er in geslaagd om dat tot de laatste bladzijde enorm spannend te houden, deze zag ik niet aankomen.

Ik heb genoten van het boek, ik ga op zoek naar een nieuw boek, zonder ratten in de hoofdrol.

———————————-

14 juli 2021

DE LAATSTE GRENS (Dominique de Bruyne) BE

Gastrecensie van Selfpub Café lezer Ria Kappetein

Ik had het boek de laatste grens van Dominique de Bruyne van de bar van het Selfpub cafe boeken auteurs lezers van shirley en Kim geleend en gelezen . Het is het eerste deel . Het is een boek wat zeer makkelijk weg leest ,met korte hoofdstukken en daar tussen een gedeelte uit een songtekst. Die stoorden mij in het begin wel een beetje want door het te lezen was ik er steeds uit . Het ging beter toen ik dat niet meer deed. Het verhaal gaat over een seriemoordenaar Tobias Clay en het FBI team met special agente Mijanou Naughton en haar partner Joe en de rest van haar team. Ze gaan op zoek naar de moordenaar die de een na de andere moord pleegt ,maar keer op keer ontkomt hij .Hij laat een spoor van doden achter maar ze zitten hem steeds op de hielen ,als ze denken hem te kunnen ontmaskeren en naar de plaats reizen waar hij zich zou bevinden worden ze verrast en de lezer ook . Het is een heel pittig verhaal en ik zie nu al uit naar deel twee, want je gaat toch een beetje van Mijanou houden . Bedankt dat ik dit mocht lezen


13 juli 2021

LAATSTE KRACHT (Jana Bollens) BE

Gastrecensie van Selfpub Café lezer Xanne Smid

Ik mocht weer aanschuiven bij Selfpub Café boeken auteurs lezers Zo leuk dat dit platform er is voor auteurs die zelfstandig hun boek uitgeven.Deze keer kreeg ik het boek de laatste kracht van Jana Bollens toegestuurd, in ruil voor een eerlijke recensie.Recensies kunnen je best beïnvloeden, en dit boek heeft 2.5* volgens Hebban. Dus begon ik wat huiverig aan dit boek. Normaal gesproken lees ik de recensies pas achteraf, om te kijken of ik dezelfde mening ben toegedaan en omdat ik mijzelf niet wil laten beïnvloeden door meningen van een ander. Omdat ik voor dit boek gevraagd ben, wilde ik eerst weten om welk boek het ging. Ik had namelijk van zowel het boek als de auteur nog nooit eerder gehoord.Waar gaat dit boek over?Jenny Bowers en David Lamia zijn geen gewone mensen. Ze bestaan uit pure en zuivere energie wat hen de machtigste wezens op aarde maakt. Of althans dat is wat Jenny haar hele leven geloofd heeft. Wanneer de waarheid over haar verleden aan het licht komt begint ze te twijfelen aan alles wat ze ooit gekend heeft. Zelfs haar vriendschap met David.Wat vond ik van dit boek?Dit wordt best een uitgebreid verhaal, om mezelf duidelijk te kunnen maken.Ik vind dit namelijk een moeilijke recensie om te plaatsen, daar ik wel wat punten bij de andere recensies begrijp. Ondanks dat ik met plezier dit boek heb gelezen.Als je naar de omschrijving kijkt, in combinatie met de cover, verwacht je een mooi volwassen fantasyverhaal. Maar eerlijk gezegd is dit een jeugdboek. Dus voor sommige mensen zal dit verhaal dan tegenvallen.Als je naar de cover kijkt, vind ik deze als volwassen vrouw, heel erg mooi. Maar het zal jeugd niet aantrekken. Dus de doelgroep, waarvoor ik denk dat dit boek uitermate geschikt is, zal dit boek niet snel uitzoeken. Ondanks dat de cover prachtig is, past hij niet bij het verhaal en de doelgroep.Daarnaast zitten er stiekem weg, onwijs veel spelfouten in, zinsopbouw fouten en zelfs zinnen die soms een woord missen. En dat is oprecht zonde. Ook is er veel spreektaal gebruikt, wat het boek niet ten goede komt.Dan is dus mijn vraag, wat maakt een boek goed of slecht? Wat zorgt dat een auteur kan schrijven of niet? Ik wil nl eindigen met een mega compliment.Want het verhaal is gewoon onwijs leuk. Ik ben open in het boek gedoken. Zonder verwachtingen. En ik hou toevallig van een leuk jeugdboek. Het boek is geen 13 in een dozijn. Het is origineel. Je kan je als jeugd, heel goed met de personages identificeren. ..Hoe beoordeel je dan?Ik wil echt als tip meegegeven, mocht er ooit een herdruk komen, om je op de jeugd te richten. Een leuke jeugdigere cover te kiezen. Maar ook om het boek heel goed na te laten kijken door andere mensen op spel en schrijffouten en vergeet daarbij de zinsopbouw niet.Waarom zeg ik dit? Omdat het verhaal, het boek potentie heeft. En ik denk zelfs dat het erg goed op de markt zou kunnen liggen.Hierdoor is de 2.5* op hebban echt niet terecht. Ik heb hier dus doorheen willen kijken. En kijk daarbij ook naar de originaliteit van het verhaal.Als je bij een uitgeverij zit, wordt alles nagekeken voor je. Dat maakt de auteur bij een uitgeverij dus niet direct beter, maar in dit geval het uiteindelijke boek wel. Ook als je je boek zelf uitgeeft, is het nakijken, proef laten lezen van je boek, echt heel belangrijk.Wat mij betreft is dit dus een top boekje, een pareltje in de dop. Waar je nog aan moet schaven. Maar waarvan de basis prima is. En leuk 🥰Een boek waarvan ik heb genoten en wat me nieuwsgierig heeft gemaakt voor het tweede deel.Wat ik dus ook zeker ooit hoop te vinden..Ik geef voor dit verhaal dus 4*, want dat verdiend dit boek. Dit verhaal. Maar ook deze auteur.Ik hoop dat je blijft schrijven… En dat het je verder brengt.

———————–

4 juli 2021

LAATSTE KRACHT (Jana Bollens) BE

Gastrecensie van Selfpub Café lezer Sissy Hilferink

Jenny en David zijn geen gewone mensen ze zijn sneller en sterker dan iedereen en kunnen ook vliegen. Haar ouders heeft ze nooit gekend. Op school leert ze David kennen. Helaas blijkt al gauw dat de wereld niet veilig is voor haar en David en een race tegen de klok begint.We beginnen in het boek met een soort epiloog en na dit hoofdstuk gaan we terug in de tijd en wordt duidelijk wat er allemaal gebeurd is met Jana en David en zijn zusje Aida.Het verhaal speelt zich al in een bijzondere magische wereld. Zelf lees ik af en toe een YA boek en dit boek wilde ik graag proberen niet wetende of het helemaal mijn genre zou zijnHoewel ik het boek heb uitgelezen bleek het niet helemaal mijn ding te zijn maar kan ik me voorstellen dat er zeker lezers zijn die optimaal genieten van dit boek.De schrijfstijl lag me niet helemaal lekker maar dat kan natuurlijk helemaal aan mij liggen omdat ik ook niet helemaal lekker in het verhaal kwam.Vandaar vanuit mij maar 2 sterren.

———————–

28 april 2021

HET HOL VAN DE RAT (Kim Verheugen)

Gastrecensie van Selfpub Café lezer Jannie Kooijman

Een superspannende thrller van Kim Verheugen.
Er zijn 9 mensen opgesloten als ze wakker worden komen ze er achter dat ze in een leegstaande fabriek zitten.
Zonder eten en drinken maar wel met veel ratten Er gaat er gelijk 1 dood.
En de rest gaat ook 1 voor 1 gaan ze dood..
Wat maakt dat je alle remmen vergeet en desnoods verandert in een beest om je eigen hachje te redden
En hoe ga je het gevecht aan tegen de moordlustige ratten als de enige uitgang het raam is.
Het hol van de rat is Kim haar vijfde thriller. En dit boek schreef ze in twee weken geweldig Kim.
Een mooi,spannend boek dat goed in elkaar zit.
Ik kijk uit naar je volgende boek/ik zal het zeker lezen.
ik geef het boek 5 sterren.

————————–

11 april 2021

HET HOL VAN DE RAT (Kim Verheugen)

Gastrecensie van Selfpub Café lezer Ellen Bossink

Wow.. Wat een boek.. Geen rustige inleiding, maar bam er meteen vol in. Sluit 9 mensen zonder eten en drinken op in een verlaten fabriek en zie ze langzamerhand in ratten veranderen. De een na de ander gaat dood… Wie heeft er plezier in toe te kijken? Dit houdt je tot het eind toe in de greep.. En het einde? Die zie je ondanks alles niet aankomen. Het is geen boek om voor het slapengaan te lezen.. Want wow… Echt een topper!

———————–

28 maart 2021

LAATSTE KRACHT (Jana Bollens)

Gastrecensie van Selfpub Café lezer Mirjam Krabbendam

Het duurde ff voordat ik echt in het boek zat. Waarschijnlijk heeft het te maken met de schrijfstijl. Normaal is het ff wennen, maar dit keer kon ik maar moeilijk wennen aan de manier van taal gebruik.Dit komt waarschijnlijk door het verschil tussen de Nederlandse en de Belgische taal.Daarom kon ik maar moeilijk in het verhaal komen van Jenny en haar vrienden. Het heeft mij echter niet weerhouden om het boek te lezen en uit te lezen. Het duurde alleen wat langer.Het is een mooi en spannend verhaal.Jenny Bowes en David Lamia zijn geen gewone mensen. Zij bestaan uit pure en zuivere energie. Wat hen de machtigste mensen op aarde maakt.Jenny heeft jaren gedacht dat ze de enige was, totdat ze David leert kennen.Wanneer de waarheid over haar verleden aan het licht komt, begint ze te twijfelen aan alles wat ze ooit heeft gekend. Zelfs haar vriendschap met David. Gaande weg komt ze er achter dat er ook mensen die kwaadaardig zijn tegenover haar.Jenny leert hiermee omgaan en ontdekt wat ware vriendschap inhoudt.Ik heb eerlijk gezegd wel genoten van het boek.Veel succes met schrijven, geef niet op en maak je dromen waar.

———————–

28 maart 2021

DE REST VAN DE WAARHEID (Jagritta Olthof)

Gastrecensie van Selfpub Café lezer Stephanie van Maris Siebelink

Gisteren in het zonnetje ben ik op het terras begonnen met dit boek. En vandaag las ik hem uit. Charlotte wordt wakker op Texel met een groot gat in haar geheugen? Hoe ze er gekomen is weet ze niet en wat er de afgelopen dagen is gebeurd weet ze ook niet. Dan blijkt haar vriendin te zijn vermoord. Heeft zij het gedaan of weet ze wie het gedaan heeft? Ze weet het niet. Het boek is een “One of a kind”. Je leest uit meerdere personages en het is duidelijk en goed te volgen. Rond bladzijde 160 dacht ik: waarom is ze hier niet gestopt en wat komt er nog de aankomende pagina’s? Nou ja de titel doet het boek zeker eer aan! Als je op zoek bent naar een orgineel verhaal dan raad ik je deze zeker aan.⭐⭐⭐⭐1/2 sterren geef ik deze topper!


26 maart 2021

HET HOL VAN DE RAT (Kim Verheugen)

Gastrecensie van Selfpub Café lezer Jeanet Moorman

Het hol van de rat is het vijfde boek geschreven door Kim Verheugen, een Indie-auteur. Het boek heeft je vanaf de eerste pagina al te pakken, want hoe kan het dat je wakker wordt in een lege ruimte in een groot gebouw, 10 meter hoog, met acht anderen en niemand weet hoe hij of zij daar terecht is gekomen. Helemaal verlaten op een oud bedrijfsterrein met als enige andere levensvorm ratten en vliegen om je heen.

Het verhaal wordt chronologisch verteld met duidelijke dag en tijdsaanduiding. Af en toe wordt er iets over het verleden van een persoon verteld om de persoon iets beter te leren kennen en zijn/haar achtergrond. Ook wordt er af en toe iets vanuit de dader verteld.

De plot is niet te voorpellen. Het boek had van mij nog wel iets dikker mogen zijn, iets meer details in de situatie ter plekke en in de onmacht van de personages. Er blijven ook nog een paar open lijntjes en vragen, die je pas beseft als je het boek uit hebt, want dat je er nog even over nadenkt als je het uit hebt, is onoverkomelijk. Het is spannend en het leest erg fijn weg. Het is niet te geloven dat Kim dit boek in twee weken geschreven heeft, erg knap. Ook worden er belangrijke thema’s aangekaart, die je niet in het boek zou verwachten, wat het lezen extra leuk en interessant maakt. Dit verhaal is meer dan een thriller en zeker aan te raden als je van spannende boeken houdt, niet vies bent van ratten en vliegen en waarin ook serieuze thema’s aanbod komen.

—————————-

20 maart 2021

DE LAATSTE GRENS (Dominique de Bruyne )

Gastrecensie van Selfpub Café lezer Wendy Noordzij

In het altijd gezellige selfpub cafe las ik De laatste grens van Dominique De Bruyne. Een spannende thriller over FBI agente Mijanou, die achter een seriemoordenaar aan zit. Als lezer krijgen we niet alleen een inkijkje in het leven van Mijanou maar ook in dat van de moordenaar en de slachtoffers. Het boek leest heel prettig. En na de laatste bladzijde..wil ik alleen maar meer!! De killer lijkt aan zet en natuurlijk laat Mijanou dat niet gebeuren. Het verhaal had wat mij betreft best nog wat langer mogen zijn. Ik zat er net zo lekker in 😂Ik ben heel benieuwd naar de volgende zet van Mijanou en dus ik wacht met smart op deel twee!!


17 maart 2021

DE REST VAN DE WAARHEID (Jagritta Olthof)

Gastrecensie van Selfpub Café lezer Yvonne Oomen Muurmans

Wanneer Charlotte wakker wordt op Texel weet ze niet waarom ze daar is. Ze heeft totaal geen herinneringen aan de voorgaande uren. De eerste herinnering die ze tegen komt als ze haar gangen nagaat is dat ze afscheid nam van haar beste vriendin na een etentje.
Wanneer ze verneemt dat diezelfde vriendin vermoord is aangetroffen beginnen de twijfels over haar eigen onschuld. Waar is ze geweest? En wat is er gebeurd? Ze begint een zoektocht om de waarheid te achterhalen. En een zoektocht naar de rest van de waarheid.

Quote
“Wat was dat voor een fluitende toon? denk ik verschrikt.
Niet veel later hoor ik buiten een geluid alsof iets wordt weggesleept. Ik durf me niet te verroeren.
Als ik een deur hoor dichtslaan, spannen al mijn spieren zich nog verder aan. Het wachten lijkt een eeuwigheid te duren.”

Dit vind ik ervan:
Met veel enthousiasme begon ik aan dit boek. En het heeft me zeker niet teleurgesteld.
Met een geweldig goede verhaallijn leest het als een trein. De verrassende wending aan het eind is grandioos en heb ik echt niet zien aankomen. Dat maakt het voor mij echt een goede thriller. Stiekem hoop ik op een vervolg.


11 maart 2021

HET HOL VAN DE RAT (Kim Verheugen)

Gastrecensie van Selpub Café lezer Marieke Scheers (recensente Hebban)

Kim Verheugen is indie thrillerauteur en won in 2019 een indie award voor haar boek Ravenzwart bloed. Nu is er haar vijfde thriller: Het hol van de rat, een boek dat ze schreef in twee weken.

Een boek in twee weken? Dat kan niets zijn toch? Kim Verheugen bewijst het tegendeel. Vanaf het begin word je als lezer het verhaal ingetrokken en na een paar pagina’s lopen de kriebels al over je lijf.

Stel je voor dat je wakker wordt in een grote verlaten industriële ruimte en je hebt geen idee hoe je er terecht bent gekomen. Dan blijkt het ook niet zo verlaten te zijn, want er zijn nog acht andere personen aanwezig (waarvan 1 overleden). Een ervan grijpt je gelijk bij de keel… En dan zijn er nog de ratten en de vliegen en blijkt er geen weg uit deze hel.

Het overkomt Emma, samen met nog acht anderen opgesloten in deze ruimte, allen met een andere achtergrond en behalve Dave en zijn grootvader, blijkt niemand elkaar te kennen. Op elkaar aangewezen zijn, betekent ook dat er onderlinge wrijvingen zijn en ruzies liggen op de loer. Door het gebrek en water en voedsel, de hitte en de beesten veranderen mensen zelf ook langzaam aan in beesten. Of liever monsters, want het loopt compleet uit de hand en een voor een leggen ze het loodje…

We volgen in chronologische volgorde de dagen dat Emma en de anderen opgesloten zitten, met enkele flashbacks over de personages om hun achtergrond te leren kennen. Tussendoor zijn er hoofdstukken geschreven vanuit de dader. Wie dat is en waarom deze situatie is gecreëerd wordt pas aan het einde duidelijk en tot die tijd zit je als lezers met de personages opgesloten.

Het is spannend en het is gruwelijk en het zit heel goed in elkaar. Je voelt het ongemak en de ellende en ziet de mensen aftakelen en veranderen. Het einde zorgt nog even voor een twist en dan is het voorbij en heb je als lezer even de tijd nodig om bij te komen van wat je hebt gelezen. Achteraf kan je je afvragen in hoeverre het realistisch is en blijven enkele vragen over die niet zijn beantwoord, maar het maakt niet meer uit want je bent blij dat je het hol van de rat achter je kan laten.

Een pittige thriller over de overlevingsdrang van mensen in een uitzichtloze situatie.

——————————–

26 februari 2021

LAATSTE KRACHT (Jana Bollens) BE

Gastrecensie van Selfpub Café lezer Sonja Oele

Ik heb het geluk gehad om weer een bijzonder boek te vinden. Jenny is een energie wezen geen gewoon mens.Jaren heeft zij gedacht dat ze de enige was totdat ze david tegenkwam.Gaandeweg komt ze er ook achter dat er mensen zijn die kwaadaardig zijn tegenover haar.Ze leert ermee gaan en ontdekt wat ware vriendschap inhoudt.Ik heb dit boek met veel plezier gelezen.Soms moest ik wennen aan de manier van taalgebruik, dat zal het verschil tussen Nederland en België wezen vermoed ik.Dit heeft me niet weerhouden om een mooi spannend boek te kunnen lezen

———————-

19 februari 2021

HET HOL VAN DE RAT (Kim Verheugen)

Gastrecensie van Selfpub Café lezer Ilse Meihuizen

Het boek verteld het verhaal van Emma en 8 anderen die zitten opgesloten in een verlaten fabriek vol met ratten. Eén van de 8 anderen is al overleden en het is duidelijk dat het niet de bedoeling is dat ze er levend uit gaan komen.
Het verhaal volgt vooral Emma maar ook de andere slachtoffers worden uitgelicht en soms lees je de gedachten van de dader waardoor je een beetje gaat snappen waarom ze volgens zijn zieke geest daar moeten zitten. Overigens is de ontknoping onverwachts en uniek te noemen.
Het verhaal bevat regelmatig scenes die geschreven zijn voor een sterkere maag.

Kim heeft een prettige schrijfstijl en ondanks de zware onderwerpen, waar ik wel de mening van anderen deel dat dat soms wat veel van het goede was, leest het prettig weg en heb ik het evengoed achter elkaar uit willen lezen. Ondanks dat het verhaal onwijs fijn weg leest heb ik wel t gevoel dat er wat open draadjes zijn gebleven maar misschien heb ik ergens iets over het hoofd gezien. Evengoed onwijs knap dat dit verhaal in 2 weken is ontstaan. En dit boek heeft me zeker benieuwd gemaakt naar de andere boeken van Kim.

—————————————

6 februari 2021

HET HOL VAN DE RAT (Kim Verheugen)

Gastrecensie van selfpub café lezer Ria Kappetein

Via het Selpubcafé op Facebook kwam in aanraking met het boek Ravenzwart bloed van Kim Verheugen. Ik las het boek in één adem uit en de ontknoping liet me verbijsterd achter. Wat een prachtige plottwist, die ik niet had zien aankomen. Dus las ik de laatste hoofdstukken nog een keertje over. Ik kon het boek bijna niet loslaten. Ik wilde meer…. Dus bestelde ik ‘De wijven van vijf’ bij Kim. Ook dit boek stelde me zeker niet teleur en wederom sloeg ik na het lezen van het laatste hoofdstuk perplex het boek dicht. Dus toen ik hoorde dat ‘Het hol van de rat’ uitkwam, wilde ik het nieuwste boek heel graag lezen. Ik nestelde me lekker op de bank met een hapje en een drankje… maar de hapjes heb ik amper aangeraakt. Vol spanning las ik over negen mensen, die opgesloten zitten in een donkere kelder. Ze lijken op het eerste gezicht geen connectie met elkaar te hebben en ze hebben geen idee wie hen heeft opgesloten. Er is geen eten en drinken, maar er zijn wel heel veel ratten…. Nu ben ik sowieso geen groot fan van de rat, maar de ratten in dit boek hebben me echt de kriebels bezorgd! Ik was zo benieuwd hoe het verhaal zou aflopen. Wie zou het overleven? En wie heeft dit alles op zijn geweten…. Veel te snel naar mijn zin was ik alweer bij de laatste woorden beland. Met maar één conclusie: Kim flikt het weer! Ze laat me weer versteld staan met haar ontknoping! Weer had ik ‘m niet aan zien komen……. Wat een ontzettend spannend en goed geschreven boek. Vijf sterren voor Kim!

————————

2 februari 2021

DE LAATSTE GRENS (Dominique de Bruyne) BE

Gastrecensie van Selfpub Café lezer Antoinette van Steeg (blog Boekensteeg)

In de laatste grens maken we kennis met Mijanou Naughton. Als FBI agente moet ze allerlei zaken oplossen en dit keer krijgt ze te maken met lijken die allemaal een bepaalde kenmerk bij zich hebben. Waarom laat de dader dit bij de lijken achter?

Naast Mijano Naughton lezen we ook het verhaal vanuit de dader. Door zijn kant van het verhaal te lezen, krijg je een beeld van zijn personage en zijn reden om te moorden. En dan lezen we ook nog af en toe vanuit de slachtoffers. Hoe beleven zij hun laatste momenten? Stap voor stap ontwikkelt het verhaal zich in een bepaalde richting, maar zoeken Mijnano met haar team wel in de goede richting of is de dader ze te slim af?

De Bruyne heeft er slim aangedaan om het boek vanuit verschillende invalshoeken te schrijven. Hierdoor leeft het verhaal meer en blijf je nieuwsgierig naar het verloop. Daarnaast leer je de personages beter kennen. De korte hoofdstukken en de vlotte pen waarmee ze schrijft zorgen ervoor dat het boek vlot leest. Elke hoofdstuk begint met een deel van een titelsong. Persoonlijk vond ik dit van weinig toegevoegde waarde voor het verhaal. Het versterkt het verhaal niet.

De laatste grens is een mooi begin van een nieuwe serie die De Bruyne naast haar fulltime baan schrijft. Ze heeft genoeg open eindjes overgehouden om het tweede deel verder vorm te geven.

Ik ben benieuwd welke avonturen Naughton nog mag beleven en zie zeker mogelijkheden voor het vervolg van deze serie.


5 januari 2021

LAATSTE KRACHT (Jana Bollens) BE

Gastrecensie van selfpub café lezer Maartje de Groot

Ik schoof weer eens aan aan de bar van het Selfpub café op Facebook en vond Laatste kracht van Jana Bollens, een paranormale YA.

Jenny is een meisje met bijzondere krachten. Ze is sneller en sterker dan iedereen die ze kent en ze kan zelfs vliegen. Haar ouders heeft ze nooit gekend en ze woont samen met haar voogd vrij ver van de bewoonde wereld, zodat ze haar krachten kan oefenen. Ze gaat wel gewoon naar school en daar heeft ze David ontmoet. David blijkt over dezelfde krachten te beschikken en met David en zijn zusje Aida als vrienden is Jenny gelukkig. Helaas blijkt al gauw dat de wereld niet veilig is voor haar en David. Een spannende race tegen de klok begint.

Het verhaal start met een hoofdstuk, dat je vooral met heel veel vragen achterlaat. Het blijkt een soort epiloog te zijn. Na dit hoofdstuk gaan we terug in de tijd en wordt duidelijk wat er allemaal gebeurd is met Jana, David en Aida.
Vanaf het begin zat ik lekker in het verhaal. Het was leuk om een verhaal te vinden dat doet denken aan de YA uit de jaren van Twilight, Fallen en Momentum, maar dan zonder al te veel liefdesperikelen.

Jana Bollens heeft een interessante wereld geschapen, een wereld waarin wezens van zuivere energie eruitzien als gewone mensen, maar wel heel bijzondere dingen kunnen. Met energie is heel veel mogelijk en de creativiteit van de schrijfster komt duidelijk naar voren in de verschillende toepassingen van de energie.

Over de schrijfstijl ben ik minder tevreden. Het lijkt bijna alsof het boek aan iemand verteld is en letterlijk vanuit de spreektaal is opgeschreven. Dit zorgde voor vreemde zinsconstructies, uitweidingen op verkeerde plaatsen en teveel Vlaams voor een Nederlandstalige lezer. Door het taalgebruik heb ik mijn waardering van vier sterren voor het verhaal laten zakken naar drie sterren.

Een boek met potentie. Ik hoop dat een eventueel volgend boek wat extra redactierondes doorloopt, zodat het ook prettig leesbaar is.

—————————

23 november 2020

LAATSTE KRACHT (Jana Bollens) BE

Gastrecensie van Selfpub Café lezer Maaike Kok de Wilde ( auteur van Insula)

Hijgend laat ik me op mijn vertrouwde barkruk in het Selfpub Café boeken auteurs lezers zakken. Het boek leg ik voorzichtig op de bar, terwijl Shirley Pellikaan mijn favoriete drankje al aan het inschenken is. Kim Verheugen zet ondertussen de muziek wat harder en haalt de kerstversieringen alvast tevoorschijn. Onderweg naar het café kreeg ik panne waardoor ik later ben dan de bedoeling was. Sorry daarvoor! Ik las ‘Laatste Kracht’ van Jana Stevens . Hieronder mijn leeservaring.‘Laatste Kracht’ speelt zich in onze tijd af en voegt er een magisch fantasy element aan toe. Het bevat tevens sciencefiction elementen.Het boek vertelt het verhaal van het tienermeisje Jenny, een wezen dat bestaat uit zuivere energie. Terwijl Jenny veel vragen heeft over haar herkomst, zoekt ze ook een weg in contact met het kleine groepje mensen om haar heen. Tony, haar voogd, die op mysterieuze wijze onderzoek doet en weinig met haar deelt. Aida, de vriendin van Jenny. En David, de broer van Aida en vriend van Jenny, die net als zij bestaat uit energie.Aan het begin wordt de eenzame situatie van Jenny geschetst, vervolgens vertelt de schrijver hoe die situatie is ontstaan en krijgen we gaandeweg samen met Jenny enkele antwoorden op prangende vragen.Mijn leeservaring is wat dubbel. De eerste hoofdstukken had ik moeite om in het verhaal te komen. Dit kwam door de vele korte zinnen, herhalingen en het Vlaams taalgebruik. Met name dat laatste maakte dat mijn Nederlandse lezersbrein geregeld bleef hangen en regels opnieuw moest lezen. Dat heb ik eerder gehad bij het lezen van boeken van Vlaamse schrijvers en kan dus persoonlijk zijn. Ik denk wel dat eindredactie hierbij kan helpen. Gelukkig begon ik er na een paar hoofdstukken aan te wennen. Het viel me op dat de schrijfstijl in de loop van het boek verandert naar langere zinnen, waardoor het vloeiender las. Het was gedurende de eerste helft van het boek zoeken naar de lijn in het verhaal. Jana vertelt sommige passages uitgebreid en in detail, zoals de beschrijving van een geschiedenisles, maaltijd of logeerpartij. Dat haalt de vaart er wat uit, waardoor de intense gebeurtenissen aan het einde van het boek wat snel gaan. Juist deze passages schrijft ze beeldend en kleurrijk, ik had hier graag meer van gelezen!Het verhaal kent vele thema’s uit onze tijd. Jenny is anders dan anderen en dit creëert een onveilige situatie die haar isoleert. Ze is een tiener die zoekt naar haar plek in het leven. Haar taalgebruik en manier van kijken naar de wereld sluiten aan bij haar leeftijd, zo ook haar behoefte aan antwoorden en duidelijkheid. Het boek maakte me nieuwsgierig naar Jana zelf, de softcover bevat geen biografisch stukje. Gelukkig bevatte de begeleidende brief meer info. Bij een volgende druk zou ik zeker wat informatie over de auteur aan het boek toevoegen, hoewel andere lezers misschien niet zo nieuwsgierig zijn aangelegd als ik. Ik las dat Jana dit boek schreef toen ze op de middelbare school zat. Hierdoor kan ik de schrijfwijze wat beter begrijpen, maar heb ik nog meer bewondering voor haar storytelling en doorzettingsvermogen om het boek uit te brengen. Aanvullend op de middelbare vroeg ik me stiekem af of een zekere geschiedenisdocent zichzelf in het boek kan herkennen 😉Jana heeft met dit debuut een verhaal geopend en gelijk het vervolg geschreven. Als mede-schrijver vind ik dat knap! Er komt immers zoveel kijken bij uitgeven in eigen beheer dat ik even knipperde toen ik zag dat ze twee boeken in 1 jaar heeft uitgebracht. Ik ben wel nieuwsgierig geworden naar het tweede boek, omdat ik hoop dat de mensheid in de toekomst wijzer zal worden en ontvankelijker voor mensen die anders zijn. We kunnen het licht van Jenny en David immers zo goed gebruiken. Eens kijken of die hoop in ‘Nieuwe Kracht’ wordt verwezenlijkt of ijdel blijkt te zijn.Ik geef ‘Laatste Kracht’ ***-sterren.Ga zo door, Jana Stevens!

—————————–

20 november 2020

HET HOL VAN DE RAT (Kim Verheugen)

Gastrecensie van Selfpub Café lezer Jose Meesters van Wijk

Stel je voor: je bent samen met acht anderen gegijzeld… verleden. Het is niet de bedoeling dat je het overleefd…
Ieder heeft zijn of haar achtergrond… gay, zwaar gelovig of gothic, ze hebben weinig met elkaar gemeen… Eén is er al dood en het is niet ondenkbaar dat er snel iemand volgt… of nog een. Hoe lang duurt het voor je de groep loslaat en gaat vechten voor jezelf? Wat maakt dat je alle remmen vergeet en desnoods verandert in een beest om je eigen hachje te redden? Wat is een mensenleven waard als dat van jou op het spel staat? En hoe ga je het gevecht aan tegen de moordlustige ratten als de enige uitgang het raam is …
Dit is hun realiteit als ze in een leegstaande fabriek wakker worden en ontwaken in een nachtmerrie. Ze kennen elkaar niet en dat is ook niet wat ze willen. Er zal wel een vorm van redding komen. Toch? Krijgen ze de kans en de tijd om zichzelf te redden of is dat onmogelijk in het hol van de rat?”

Het verhaal begint met een vreselijk nieuwsbericht waarin de afloop van het verhaal meteen duidelijk is. Of toch niet? Kim neemt ons mee naar een afschuwelijke plek waar zich in een paar dagen een gruwelijk verhaal, met soms horror achtige taferelen, afspeelt. Voor mensen die visueel ingesteld zijn, je bent gewaarschuwd. Na dit boek heb je een ander kijk op ratten én groen vliegen…

In een paar dagen leer je als lezer, o.a. door flashbacks en herinneringen, de opgesloten personen steeds beter kennen. Niemand weet waarom ze samen opgesloten zitten, er lijkt geen verband tussen de aanwezigen en ze hebben geen idee wie hier achter zit. Ook de lezer blijft in het duister tasten. Om in de stijl van het boek te blijven, het venijn zit het in de (ratte)staart. Kim heeft wederom een geweldig plot neergezet. De puzzelstukjes vallen pas op zijn plek als je boek uit hebt en het verhaal blijft nog wel even nawerken.

Bijzonder dat het verhaal in zo’n korte tijd is geschreven. Een goede thriller waar je als lezer vaak het gevoel krijgt, waar gaat dit toch heen? Wat is is het verband? Kortom een aanrader.

—————————-

14 november 2020

HET HOL VAN DE RAT (Kim Verheugen)

Gastrecensie van Selfpub Café lezer Rene Zaris

Een geweldig boek om te lezen. Mooie karakters en goed uitgewerkt. Wat als je 9 personen bij elkaar zet en zij weten niet waarom. Je hebt geen eten of drinken en de ratten lopen rond. Gaan ze ontsnappen of sterven ze een eenzame dood zonder dat iemand weet waar ze zijn of worden ze gevonden. Tussendoor verteld de persoon die verantwoordelijk is voor de opsluiting van deze personen zijn kant van het verhaal en het waarom.
Weer een mooi boek uit het brein van Kim. Een boek dat je gelezen moet hebben.

—————————

31 oktober 2020

HET HOL VAN DE RAT (Kim Verheugen)

Gastrecensie van Selfpub Café lezer Wendy Noordzij (auteur van De buurheks)

Via het Selpubcafé op Facebook kwam in aanraking met het boek Ravenzwart bloed van Kim Verheugen. Ik las het boek in één adem uit en de ontknoping liet me verbijsterd achter. Wat een prachtige plottwist, die ik niet had zien aankomen. Dus las ik de laatste hoofdstukken nog een keertje over. Ik kon het boek bijna niet loslaten. Ik wilde meer…. Dus bestelde ik ‘De wijven van vijf’ bij Kim. Ook dit boek stelde me zeker niet teleur en wederom sloeg ik na het lezen van het laatste hoofdstuk perplex het boek dicht. Dus toen ik hoorde dat ‘Het hol van de rat’ uitkwam, wilde ik het nieuwste boek heel graag lezen. Ik nestelde me lekker op de bank met een hapje en een drankje… maar de hapjes heb ik amper aangeraakt. Vol spanning las ik over negen mensen, die opgesloten zitten in een donkere kelder. Ze lijken op het eerste gezicht geen connectie met elkaar te hebben en ze hebben geen idee wie hen heeft opgesloten. Er is geen eten en drinken, maar er zijn wel heel veel ratten…. Nu ben ik sowieso geen groot fan van de rat, maar de ratten in dit boek hebben me echt de kriebels bezorgd! Ik was zo benieuwd hoe het verhaal zou aflopen. Wie zou het overleven? En wie heeft dit alles op zijn geweten…. Veel te snel naar mijn zin was ik alweer bij de laatste woorden beland. Met maar één conclusie: Kim flikt het weer! Ze laat me weer versteld staan met haar ontknoping! Weer had ik ‘m niet aan zien komen……. Wat een ontzettend spannend en goed geschreven boek. Vijf sterren voor Kim!

—————————-

21 oktober 2020

DE LAATSTE GRENS (Dominique de Bruyne)

Gastrecensie van Selfpub Café lezer Simone Lier Timmermans

Heerlijk boek! Leest lekker weg, blijft superspannend en wordt steeds meer een echte pageturner. Ik kijk uit naar deel 2!

%d bloggers liken dit: