Selfpub-Café boeken/auteurs

Wegens omstandigheden is dit onderstaande concept per 1 januari 2022 gestopt.

5 jaar heeft het Selfpub Cafe bestaan en talloze auteurs hebben het vertrouwen in mij gehad om hun boeken uit handen te geven voor een reis door Nederland in ruil voor recensies. Het was zo leuk met de auteurs en de lezers, het gaat me echt aan het hart om dit los te laten. Iedereen bedankt. Wil je de recensies nog teruglezen van alle 65 mooie boeken die meededen afgelopen jaren, ga dan even terug naar het hoofdmenu en klik op Selfpub Cafe recensies deel 1 of deel 2.

Shirley Pellikaan

————————————

Welkom in het Selfpub-Café.

Er is ook een bijbehorende Facebookgroep : Selfpub Café boeken auteurs lezers.

Wie doet er mee met dit leuke concept? Boeken gratis lezen en het stokje weer doorgeven?

Het Selfpub-Café is een leesclub voor boekliefhebbers en biedt de (debuterende) Selfpub-auteur een platform. De boeken die hier op de bar liggen worden aangeboden door Nederlandse en Vlaamse auteurs en mogen op reis door Nederland. Jij kunt binnenwandelen als gast en een boek uitkiezen van de boekenbar (lenen), lezen en weer doorgeven aan een volgende lezer. Na het lezen zijn wij (de auteur en ik) zeer benieuwd naar je mening over het boek. Ongeveer iedere twee maanden zullen er nieuwe boeken zijn. Er liggen momenteel diverse Thrillers, Romans, Literaire romans, New Adult romans, Feelgoodromans, Oorlogsromans, Fantasy, Young Adult, Jeugd en kleuterboeken op de boekenbar.

Met het lezen van deze boeken geven de we selfpub-auteurs een beetje meer aandacht. Een Selfpublisher moet namelijk veel meer moeite doen om zijn/haar boek onder de aandacht te brengen dan een auteur die samenwerkt met een grote uitgeverij. Heb je een contract bij een grote uitgeverij, dan is je bedje aardig gespreid om het zo maar te zeggen. Maar een Selfpublisher moet echt alles zelf doen. Van schrijven tot dat het boek gedrukt wordt en dan ook nog proberen het hier en daar te verkopen. Het zijn vaak auteurs die net beginnen en het kost veel meer moeite om hun inleg terug te verdienen omdat ze niet meteen in iedere boekhandel liggen of bij de online verkooppunten staan. Maar daar zijn wij als lezers dan voor ! Iedere keer dat een boek uit het Selfpub-Café gelezen wordt en er een recensie verschijnt of een leuke foto, zorgt dat voor een beetje reclame en samen kunnen we er voor zorgen dat de debuterende auteur bekend gaat worden. Laten we de Selfpub-auteur op weg helpen!

Lezen, recensie schrijven en plaatsen op Facebook, zo eenvoudig is het. Je kunt een boek lenen en weer doorgeven, maar het is ook mogelijk om met een eigen exemplaar mee te doen en je mening te geven hier in het Selfpub-Café bij de boeken. Zo kunnen ook andere deelnemers van het Selfpub-Café  lezen wat jij er van vond. De leesclub heeft als doel de bekendheid van de (onbekende) selfpub-auteur te vergroten. De boeken blijven ongeveer een jaar rondreizen, of korter als er eerder een volgend boek verschijnt van dezelfde auteur.

Alle boeken gaan alleen nog rond in Nederland, helaas is na een 2-tal jaren proberen gebleken dat er weinig animo is van recensielezers uit Belgie.

Zin om mee te doen en gast te worden van het Selfpub-Café ? Stuur mij dan een bericht via het contact formulier op de homepagina https://deoudeblz.wordpress.com/contact/   of via een pb op mijn Facebook groep Selfpub Café boeken auteurs lezers en zet daarbij voor welk boek je mee wilt doen. De boeken gaan alleen in NL rond. Bij meerdere reacties op 1 boek kan het zijn dat je een aantal weken/maanden moet wachten voor je aan de beurt bent.

Groetjes Shirley Pellikaan en Kim Verheugen

Voorwaarden:

Indien je als gast van het Selfpub-Café een boek wilt lezen van de boekenbar, zijn er een aantal voorwaarden:    (deze zijn ook bij ieder boek-op-reis bijgevoegd)

1.Je hebt het boek ten alle tijden in bruikleen. Ik start het boek zelf en stuur het boek gratis op naar de eerste lezer, daarna gaat het steeds van lezer naar lezer. Je krijgt circa 3 weken, vanaf ontvangst, de tijd om het te lezen. Daarna, in de vierde week, stuur je het boek weer door naar de volgende lezer, wiens adres je van mij krijgt. Het boek wordt je gratis toegestuurd, maar je verstuurt het na het lezen wel op jouw kosten naar de volgende persoon. Het boek past altijd door de brievenbus (€4,60 met PostNL van NL naar NL huisadres, met verplichte traceercode, bij online etiket aanmaken slechts €4,30)  DHL afhaalpunt €4,50 is ook mogelijk, of een andere verzendmethode als het maar ten alle tijde met traceercode is, dit om te voorkomen dat het boek van de auteur kwijt raakt.

2.Direct na aankomst op Facebook van mijn Selfpub Café  én  op Boekenfans! of Samenlezenisleuker een berichtje met foto plaatsen en de auteur taggen en daarbij Selfpub Café noemen.

3. Like en volg de auteur (eigen Facebook of aparte auteurs of boekpagina ), en tag bij ieder bericht wat je plaatst de auteur (@auteursnaam of auteurspagina) en tag ons ook daarbij @Shirley Pellikaan en mijn medebeheerder @Kim Verheugen alsook onze Facebookgroep @Selfpub Café boeken auteurs lezers. 

4.Na het lezen plaats je wederom een berichtje op Facebook van het Selfpub Café boeken auteurs lezers én Boekenfans! en/of Samenlezenisleuker met een recensie of mening, foto en alle hierboven genoemde tags, waarbij je vertelt wat jij van het boek vond, alsook plaats je je recensie op de Facebookpagina van de auteur (indien die de mogelijkheid heeft) en  (als je daar een account hebt) op Bol of Hebban als het boek daar staat.  Daarnaast mag je het eventueel elders neerzetten, daar ben je vrij in.  Bijvoorbeeld op diverse andere Facebook boekenpagina’s of op je eigen blog. Selfpub boeken vind je niet altijd bij Hebban of Bol enz. Niet iedere selfpub-auteur heeft de mogelijkheden zijn/haar boek daar neer te zetten. Maar meestal wel bij Goodreads of op Mijnbestseller.nl, Boekscout.nl, Brave New Books of Parisbooks enz, alwaar je ook eventueel recensies kwijt kan. Mocht het boek wel te vinden zijn bij Hebban of Bol, dan zou een recensie daar ook leuk zijn. Dit wordt zeer gewaardeerd door de auteurs en het meest bezocht door lezers. Vind je het leuk als je mening ook op deze website komt bij de andere gastrecensies van het Selfpub-Café, stuur mij dan je recensie, mening of eventuele andere opmerkingen via het contact formulier op dit blog of via pb op mijn Facebook. Dan plaats ik die bij de gastrecensies in het Selfpub-Café.

5.Heb je het boek toevallig net zelf al aangeschaft, maar vind je het ook een keer leuk om je mening te delen met een eigen exemplaar als gast in het Selfpub-Café ? Meld je dan aan via het contact formulier hier of via een persoonlijke pb (Shirley Pellikaan) en schrijf daarbij om welk boek het gaat. Na het lezen zie ik ook dan graag jou recensie, mening of eventuele andere opmerkingen nog apart tegemoet via het contactformulier hier op het blog of in een pb via mijn Facebook en zal ik jouw recensie op onze Facebookgroep: Selfpub café boeken auteurs lezers als gast van het Selfpub-Café en ook hier op mijn website op de recensiepagina van de Selfpub boeken neerzetten.

De auteurs lezen ook mee als er berichten worden geplaatst op Facebook en hier in het Selfpub-Café en zullen ook zo nu en dan reageren (via Facebook)

Kijk hieronder  welke boeken er momenteel op de bar liggen van het Selfpub-Café en kies welke jij zou willen lezen. Sommige boeken zijn al een tijdje onderweg, voor anderen kun jij de eerste lezer zijn !

Veel leesplezier, dan hebben wij het ook !

Groetjes Shirley Pellikaan en Kim Verheugen


DEELNEMERS :  De Selfpub-Auteurs en hun boeken : 

Er liggen diverse genres op de boekenbar:

1.Thrillers, psychologische thrillers en waargebeurde thrillers 2. Detective/politieromans 3. Romans,  Feelgoodromans, Literaire romans en Historisch romans (oorlog) 4. Horror 5. Waargebeurd 6. Fantasy 7. Young Adult 8. New Adult 9. Jeugd en jongste kids  10. Psychologie en  fabels  11. Dierenverhalen

Momenteel zijn er 21 boeken die in Nederland rondreizen. Er zijn boeken van Nederlandse en Vlaamse auteurs beschikbaar. Later zullen er weer meer boeken bij komen.

Ook staan er diverse recensies van eerdere lezers op de Selfpub-Café recensie pagina. Ga daarvoor naar het hoofdmenu op deze website terug.

DEELNEMENDE AUTEURS EN HUN BOEKEN: 

Hieronder volgen alle beschikbare boeken van dit moment : 

(voor een uitgebreide omschrijving per boek van de inhoud, geheel door scrollen onder de opsomming)

THRILLERS :   

1.a. DE LAATSTE GRENS (Dominique de Bruyne), thriller, januari 2020  Facebook : Dominique de Bruyne – auteur

1.b.  ONTSNAPT AAN DE DOOD ( Engelina Fenn) waargebeurde thriller, november  2018  – Facebook Engelina Fenn Jonk  of Ontsnapt aan de dood

1.c.   HET HOL VAN DE RAT (Kim Verheugen) thriller november 2020  Facebook Kim Verheugen of Kim Tikt

1.d.  DE REST VAN DE WAARHEID (Jagritta Olthof) psychologische thriller, november 2019  Facebook: Jagritta Olthof   of:  Jagritta’s boeken & de wereld eromheen

1.e   SPIEGELEFFECT (Marleen Hartog) psychologische thriller, januari 2021 –  Facebook: Marleen Hartog

1.f    DUISTERE GEHEIMEN (Ellen Kusters en K.T.Sterling) thriller, september 2020   Facebook: Ellen Kusters  of K.Sterling

————–

2. DETECTIVE/ POLITIE ROMANS:

2.a EERSTE MOORD (Kees van der Wal, Walkees), detective, juli 2020 – Facebook: Speciaal Rechercheur Chau

————–

ROMAN, FEELGOOD ROMAN, LITERAIRE ROMAN, LITERAIRE OORLOGSROMAN en HISTORISCHE OORLOGSROMAN:

3.a    DE HEMEL BESTAAT (Valère Gijbels), roman, mei 2020  – Facebook: Valère Gijbels

3.b    ——

3.c   DE MAN MET DE ZWARTE LAARZEN (O.G.Wilkins), historische oorlogsroman, mei 2020  – Facebook O.G.Wilkins

3.d ——-

3.e  WAAROM MOET IK U TEGEN JOU ZEGGEN? (Karin Driegen), literaire oorlogsroman, februari 2020 – Facebook Karin Driegen

—————

HORROR:

4.a  —–

—————

WAARGEBEURD: 

5.a.   ——

5.b.  GRAND HOTEL DE BAJES (Andries Bik), true crime. Een open boek over het luxe leven in de Nederlandse justitiële inrichtingen. Andries Bik ondervond aan der lijve hoe het er daar aan toe gaat en verwerkte dat in zijn persoonlijke verhaal. Juli 2019  – Facebook Andries Bik of Grand Hotel de Bajes

5.c.  ONTSNAPT AAN DE DOOD ( Engelina Fenn) waargebeurd . Engelina kwam ongewild in aanraking met drugshandel en in het criminele circuit terecht. Ze verwerkte haar persoonlijke verhaal in deze waargebeurde thriller.  November 2018 .Zie voor verdere omschrijving/inhoud van dit boek , nummer  1 b hieronder bij de thrillers.

—————–

FANTASY :

6.a.

—————-

YOUNG ADULT 14-18 jaar – fantasie of thriller

7.a. LAATSTE KRACHT (Jana Bollens), Fantasy, Young Adult, 13-18 jaar, juli 2020    Facebook: Jana Stevens

7.b  MOZAIK – De reis terug naar huis – UIT HET NIETS (Youssef Jahfa),  Fantasy , Young Adult 13-18 jaar, april 2021        Facebook : Youssef Jahfa

7.c. DRAGON WINGS 1 – BROKEN TRUTH (Elizabeth Kayland), Fantasy , Young Adult, 13-18 jaar, april 2021       Facebook: Elizabeth Kayland writes

7.d. DE BETOVERING VAN DE TOREN (Patricia Bouwhuis-Ooyevaar), thriller, Young Adult, 13-18 jaar, september 2020   Facebook : De betovering van de toren

——————

NEW ADULT :  

8.a. GEDRAAG JE (Lois Blommestein), thriller, Young Adult richting New Adult, 14-20 jaar,  april 2021     Facebook: Lois Blommestein Books

——————

JEUGD en JONGSTE KIDS: 

9.a.  JUSTIN EN DE STRIJD OM STORVIL, deel 3 (Marcel Heunks) jeugd-fantasy 8-12 jaar, november 2020   Facebook:  Marcel Heunks

9.b  DE BUURHEKS EN HET RAADSEL VAN DE STER (Wendy Noordzij), jeugd 7-10 jaar, april 2021 Facebook:  De buurheks

9.c.  THIJSJE WIL EEN PRIJSJE , beweeg je mee ( Mariska Bogaerds) educatief prentenboek 1,5 – 6 jaar, april 2020  Facebook : De bewegenboog

—————————

10. PSYCHOLOGIE en FABELS:  even geen boeken op reis 

11. DIERENVERHALEN : even geen boeken op reis 


uitgebreide omschrijvingen van de inhoud en info auteurs:

THRILLERS:

Boek 1.a : DE LAATSTE GRENS (Dominique de Bruyne), thriller, januari 2020  

92472296_2614276068860187_4453217346001043456_o

De laatste grens is het debuut van de Vlaamse selfpub auteur Dominique de Bruyne. Verschenen in januari 2020. ‘De laatste grens’ is het eerste deel in een nog verder te schrijven spannende thrillerserie met FBI agente Mijanou Naughton in de hoofdrol.

Dominique De Bruyne ( Gent, 1965 ) heeft naast haar fulltimebaan een passie voor schrijven, muziek en dieren. Dominique woont momenteel in Mariakerke bij Gent, samen met haar levenspartner Dirk en hun teckel en hun twee Maine Coons.

Inhoud:

Hij windt ze rond zijn vinger tot de dood.
Wanneer een jonge vrouw gewurgd wordt gevonden in de duinen van een kustplaats in Massachusetts, wordt dit moordonderzoek aan FBI agente Mijanou Naughton toegewezen.
Terwijl zij en haar team dieper graven naar de waarheid, komen ze tot het besef dat ze met een meedogenloze maar charismatische dader te maken hebben.
Kan hij gestopt worden of is dit het begin? Het begin van zijn honger naar meer?

Dominique de Bruyne: Ik hoop dat jullie na het lezen van dit boek uitkijken naar het vervolg. Het verhaal speelt zich af in het noorden van de VS, plaatsen die ikzelf heb bezocht en die een blijvende indruk hebben achtergelaten. De naam Mijanou heb ik gekozen omdat ik een grote dierenvriend ben en Mijanou is de zus van Brigitte Bardot, vandaar.

Website: Dominiquedebruyne.be

ISBN, 978949288399, paperback, 300 pagina’s, thriller, uitgeverij Paris Books, januari 2020.

Facebook : Dominique de Bruyne – auteur


Boek 1.b : ONTSNAPT AAN DE DOOD van Engelina Fenn – genre : thriller – waargebeurd 

9200000096082978

Ontsnapt aan de dood is een aangrijpend debuut van selfpub auteur Engelina Fenn, een waargebeurde autobiografische thriller welke in november 2018 verschenen is.

Engelina Fenn (1973) is in Drenthe geboren maar woont al jaren in Groningen. Dat ze opgroeide in Friesland, maakt haar een echte Noorderling. Ze is een sprankelende persoonlijkheid die beide kanten van het leven heeft meegemaakt. In Ontsnapt aan de dood verwerkte ze haar persoonlijke verhaal.

Ook schrijft ze korte verhalen en publiceert ze wekelijks een column in de digitale wijkkrant, altijd weer met een belangrijk moraal er in verweven.

Inhoud:

Hoe ontsnap je uit de criminaliteit en aan een donkere toekomst? Engelina Fenn wist haar verleden achter zich te laten en verwerkte haar ervaringen in de thriller Ontsnapt aan de dood.

Hoofdpersoon Monica leidt met haar vriend Willem, met wie ze samen een pension runt, een rustig leventje. Door gasten van het pension raakt ze echter onverwachts verzeild in het criminele circuit en de wereld van de drughandel. Monica is haar leven niet zeker en wordt beheerst door angst. Ook in de liefde wordt haar vertrouwen telkens op de proef gesteld. Hoe weet ze zich weer los te maken uit het wereldje en te overleven?

Het boek Ontsnapt aan de dood is een aangrijpend debuut , een waargebeurde autobiografische thriller, waarin het maken van de juiste keuzes een belangrijke rol speelt. Drugshandel, afpersing en afrekeningen in het criminele circuit zijn bijna wekelijks in het nieuws, en dit boek laat die rauwe kant van onze samenleving zien.

Engelina Fenn:

Wat gaf de aanzet tot het schrijven van mijn boek “Ontsnapt aan de dood” ? Een jaar of achttien geleden heb ik een turbulente periode meegemaakt. Dit was zo heftig dat ik er nu de naweeën nog van ondervind.  Ieder mens weet wel dat teveel stress en trauma’s slecht zijn voor je lichaam. Mijn verleden is zo heftig geweest, dat zelfs de psychiater mij niet verder kon helpen om het te verwerken. Om te proberen alles een plekje te geven, heb ik die turbulente periode tot een boek geschreven.  Dit boek zal je meeslepen in mijn verleden. Hierin kun je lezen, hoe je zo gemakkelijk de andere kant van de maatschappij wordt in gezogen. Een leven wat je helemaal niet voor ogen had. Hel op aarde, echt waar. Zo kijk ik nog steeds over mijn schouder. Alle dagen op je hoede moeten zijn, maakt je een ander mens.

De weg eruit…is de leidraad in dit boek en kan je ervaren als zeer schokkend. Mijn boek “Ontsnapt aan de dood” heeft een missie! Een met een schrijnend, zwart randje die de rauwe kant van de maatschappij laat zien. Zo moet mijn boek gaan dienen als een waarschuwing om (kwetsbare) jongeren, niet dezelfde fout te laten maken als ik. Voordat je het weet zit je ergens in waar je niet thuis hoort, met alle gevolgen van dien en waar je niet zomaar uit komt…….Ik ben blij dat ik nog leef!

Het onderwerp van mijn boek is helaas nog steeds bijna wekelijks op het nieuws.

ISBN 9789491773990,paperback , 331 pagina’s, waargebeurde thriller, uitgeverij Palmslag, november 2018.

website: https://www.ontsnaptaandedood.nl/

Ben je benieuwd naar de trailer van Ontsnapt aan de dood ? volg dan deze link naar Youtube : https://www.youtube.com/watch?v=TcR9D7PutKQ#action=share

Facebook : Ontsnapt aan de dood


Boek 1.c : IN HET HOL VAN DE RAT (Kim Verheugen) thriller november 2020 

voorkant cover

In het hol van de rat is het vijfde boek van de hand van selfpub auteur Kim Verheugen. Met dit boek gaat ze weer een stapje verder. De spanning is haast voelbaar. Lezers laten voortaan een lichtje aan bij het slapen gaan. Verschenen in november 2020.

Kim Verheugen (1974, Ede) zit eigenlijk nooit stil. Ze heeft een creatieve opleiding genoten en is daardoor altijd met haar handen bezig. De coverafbeeldingen van haar boeken zijn door haar zelf  geschilderd. Ze schreef altijd al columns en korte verhalen, maar de echte uitdaging kwam bij een boek.  Eenmaal begonnen kon ze niet meer stoppen. Haar debuut koste haar twee weken om het te schrijven. Kim raakte als auteur bekend o.a. met haar boeken:  Als het roodborstje haar kleur verliest (thriller, 2017),  De wijven van vijf (thriller, 2017) de hilarische roman Scherven brengen echt geluk! (roman, 2018)  en Ravenzwart bloed (thriller, 2019). Het schrijven van een roman koste haar veel meer moeite dan het schrijven van de thrillers.

Inhoud:

Stel je voor: Je bent samen met acht andere mensen gegijzeld. Ieder heeft zijn eigen achtergrond… Gay, zwaar gelovig of Gothic, ze hebben weinig met elkaar gemeen. Eén is er al dood en het is niet ondenkbaar dat er snel iemand volgt… of nog een. Hoe lang duurt het voor je de groep loslaat en gaat vechten voor jezelf? Wat maakt dat je alle remmen vergeet en desnoods verandert in een beest om je eigen hachje te redden? Wat is een mensenleven waard als dat van jou op het spel staat? En hoe ga je het gevecht aan tegen de moordlustige ratten als de enige uitgang het raam is…
Dit is hun realiteit als ze in een leegstaande fabriek wakker worden en ontwaken in een nachtmerrie. Ze kennen elkaar niet en dat is ook niet wat ze willen. Er zal wel een vorm van redding komen. Toch? Krijgen ze de kans en de tijd om zichzelf te redden of is dat onmogelijk in het hol van de rat?

Wil je vast een kijkje nemen in het boek , volg dan deze link naar het eerste hoofdstuk op bol.com . https://www.bol.com/nl/p/het-hol-van-de-rat/9300000015912641/?bltgh=gCbymj0ee-I6z5fTsUxD-g.1_4.5.ProductPage

Kim Verheugen:  Een paar jaar geleden zag ik op televisie een interview met een ouderling van de gereformeerde kerk. De man stelde dat hij een homoseksueel persoon kon genezen van wat hij noemde deze ziekte. De interviewer vroeg hem of hij het eruit zou slaan waarop de man geen antwoord gaf. Het item ging over geweld binnen de kerk om mensen datgene te laten doen wat de kerk wil. Dat verhaal heeft tijden in mijn hoofd gesluimerd. Dit was dus het ontstaan van het boek. Een gevoel, een indruk. Om tot een goede thriller te komen heb ik negen mensen samen laten komen die elk hun eigen issues hebben. De kerk en homoseksualiteit is daar een van. Toen Shirley mij op een bepaald moment vroeg hoe lang ik over het schrijven van een boek deed, antwoorde ik: twee weken. Toen ze dat niet geloofde heb ik voorgesteld om vanaf die dag elke keer een hoofdstuk via WhattsApp te sturen zodra ik het af had. Twee weken later kreeg ze de epiloog. 

Paperback : ISBN 9789464182491, E book ISBN: 9789464182514, 238 pagina’s, thriller, uitgeverij Brave New Books, november 2020

Facebook: Kim Tikt     of @ Kim Verheugen


PSYCHOLOGISCHE THRILLER :

1.d. De rest van de waarheid van Jagritta Olthof, psychologische thriller, november 2019

voorkant - kopie

‘De rest van de waarheid’ is het tweede boek van selfpub auteur Jagritta Olthof, verschenen in november 2019, een bloedstollende psychologische thriller met een verrassende ontknoping.

Jagritta Olthof (1959) is jurist en schrijver. De functies die ze gedurende 25 jaar als jurist bekleedde deed ze met veel plezier en inzet. Toch kwam ze op een punt in de tijd aan waarop ze dacht: het moet anders. Ze besloot begin 2018 meer tijd voor zichzelf te nemen en vanuit haar gevoel te gaan schrijven. Eind november 2018 verscheen haar debuutroman In de schaduw van de driehoek.  In november 2019 gevolgd door de thriller De rest van de waarheid. Tegenwoordig geeft ze, naast het schrijven, ook lezingen waarin ze geïnteresseerden meeneemt in Jagritta’s boeken & de wereld eromheen.

Inhoud:

Wat als je brein een verkeerde afslag neemt?

DE REST VAN DE WAARHEID begint met de vraag: ‘Waarom ben ik hier?’ Charlotte van Ruysdael wordt wakker op Texel en heeft geen idee waarom ze hier is. Wanneer ze ontdekt dat haar vriendin, van wie ze twee dagen eerder afscheid heeft genomen, vermoord is aangetroffen, begint haar geestelijke strijd. Wat is er met haar gebeurd en waarom kan ze het gat in haar geheugen niet vullen? Is zij de moordenaar van haar beste vriendin? Maar hoe dan? En waarom ?

De onzekerheid over haar betrokkenheid bij deze moord doet haar in eerste instantie het land uit vluchten. Wat wil de ‘vrouw in het zwart’ van haar, die haar tot in het buitenland blijkt te zijn gevolgd? Tijdens verwoede pogingen om de ontbrekende schakels in haar brein terug te vinden, wordt ze geconfronteerd met kwelgeesten uit haar verleden. Het wankele evenwicht waarop ze geestelijk balanceert is voor haar zenuwslopend. Haar leven raakt langzaam in onbalans. Een onverwachte gebeurtenis laat haar een kant van zichzelf zien waarvan ze schrikt. Wanneer ze ‘haar’ waarheid omtrent de moord op het netvlies krijgt neemt ze een krankzinnig besluit.

“Levend begraven worden om de waarheid te ontdekken? In deze spannende thriller vol plotwendingen vraag je je als lezer tot op het laatste moment af wat de waarheid is: wie is de moordenaar en klopt dat überhaupt? DE REST VAN DE WAARHEID is een bloedstollende psychologische thriller.”

Jagritta Olthof: 

Niemand in mijn omgeving zal er ooit aan hebben gedacht dat ik voor het schrijverschap zou kiezen. Temeer omdat ik nooit de intentie had om een boek te schrijven want ik dacht dat ik geen schrijver was en toch…?

Niet gehinderd door enige schrijfkennis ben ik in 2018 aan mijn schrijfreis begonnen. Een reis die tot mijn stomme verbazing aan het eind van dat jaar resulteerde in de roman In de schaduw van de driehoek. Het schrijversvirus had me te pakken, ik wilde meer. Een jaar na het verschijnen van mijn debuutroman zag de thriller De rest van de waarheid het daglicht. Een deel van de thriller heb ik geschreven in een opslagbox.  Ik wilde ervaren hoe het zou zijn om je voor bepaalde tijd op te houden in een afgesloten ruimte, iets wat mijn hoofdpersonage overkomt. Het was er ’s nachts zo nu en dan creepy. Maar wat is er mooier dan tijdens zo’n ervaring tegelijkertijd aan het plot van je thriller te kunnen werken? Een bijzondere plotwending heeft het zeker opgeleverd.

De boekenwereld is een totaal andere wereld dan de wereld waarin ik me tot 2018 heb opgehouden. Een soms moeilijk te doorgronden wereld, maar ook een boeiende wereld waarin ik mensen ontmoet die mij inspireren. Mensen die vol passie hun ding doen, met creatieve ideeën rondlopen en er ook echt iets meedoen, daar houd ik van.

Website: jagrittaolthof.com

ISBN, 9789082931310, paperback, 236 pagina’s, psychologische thriller, uitgegeven door FUB Publishing & Writing, november 2019.

Facebook: Jagritta Olthof   en   Jagritta’s boeken & de wereld eromheen    tag: Jagritta Olthof 


PSYCHOLOGISCHE THRILLER

boek 1.e.  Spiegeleffect van Marleen Hartog, psychologische thriller, januari 2021 

cover muur - kopie

Spiegeleffect is een psychologische thriller van selfpub-auteur Marleen Hartog. Verschenen in januari 2021. Een boek om in te vluchten, het bezorgt je kippenvel, bloed en afgekloven nagels. Grenzeloos gevaarlijk, een dodelijk schaakspel waarbij ontsnappen geen optie is.

Marleen Hartog (1984) haar voorliefde voor gruwelijk spannende verhalen kwam al op jonge leeftijd tot uiting. Jarenlang schreef ze veel, waaronder drie non-fictie boeken: Geboren met schisis-zo moeder,zo zoon (2013), Uit de goot(2016) en Anders wonen (2017). In 2019 haalde ze haar thrillerschrijfster-droom uit een stoffige kelder. Ze maakte haar thrillerdebuut met Skoftig, welke meteen op de shortlist kwam van ‘Beste Nederlandstalige thriller’ (Thrillzone Awards Juryprijs 2019) en op de shortlist van de Indie Awards 2019. Haar droom is helder: ze wil jou raken met een spannend verhaal. Niet alleen aan de oppervlakte, ook in je hart. (Zonder mes, wees gerust)

Inhoud:

De relatie van Kim en Marius lijkt stabiel, toch is Kim zichzelf onderweg volledig kwijtgeraakt. Wanneer ze in de spiegel kijkt, ziet ze een vrouw die ze niet kent. In de hoop zichzelf terug te vinden, vlucht ze naar Thailand. Wat ze niet weet, is dat daar op dat moment een meedogenloze seriemoordenaar actief is.

Lona draagt de last van een gruwelijk geheim. Om te overleven leidt ze een teruggetrokken bestaan. Wanneer ze het belangrijkste in haar leven dreigt te verliezen, wordt ze gedwongen de confrontatie aan te gaan met haar donkere kanten.

Kan Lona voorkomen dat de verpletterende waarheid aan de oppervlakte komt?

Marleen Hartog: 

Hi lieve lezer,

Superleuk dat je Spiegeleffect gaat lezen! Ik ben natuurlijk heel benieuwd wat je ervan vindt. Over de inhoud ga ik verder niets verklappen, dat mag je lekker zelf ontdekken. J

Bij thrillers ligt overduidelijk mijn hart, zowel om te lezen als te schrijven. Al van jongs af aan konden verhalen me niet spannend en griezelig genoeg zijn. Ik vind het fascinerend hoe de psyche van de mens werkt. Ieder mens heeft een lichte en een donkere kant. Wat is er voor nodig om die donkere kant naar boven te krijgen? Op papier kan ik me daarop uitleven!

Maar waar die hang naar het bloederige, moordlustige en gewelddadige nu vandaan komt? Het is een vraag waar ik nog altijd geen antwoord op heb. Ik ben een gevoelig, zacht persoon en houd helemaal niet van geweld… behalve dus in boeken, films en series! Waar ik nog meer dol op ben? Mijn man en zoon, onze poes Skittles, ons boshuisje, Spanje, op blote voeten lopen, thee en de zon.  

Ik wens je veel (ont)spanning tijdens het lezen van Spiegeleffect!

Liefs,
Marleen

ISBN 9789082083286, paperback, 300 pag. psychologische thriller, uitgegeven via  Pumbo.NL BV,  januari 2021

Facebook: Marleen Hartog     website : Marleenhartog.nl 


THRILLER

boek 1.f. Duistere geheimen van Ellen Kusters en K.T.Sterling, thriller, september 2020

144827470_428789718246452_1950950395076145226_n

De verhalenbundel Duistere geheimen  is van de hand van selfpub-auteurs Ellen Kusters en K.T.Sterling. Eén boek, twee verhalen met elk een gruwelijk geheim. Verschenen in september 2020.

inhoud: 

De kliniek (Ellen Kusters):

Victor organiseert met zijn vrienden een horrorfeest in een verlaten psychiatrisch ziekenhuis. Het feest verloopt echter anders dan verwacht en wanneer zijn moeder ontdekt waar het feest gehouden werd, wordt ze razend. Victor is vastberaden de waarheid over de kliniek te ontrafelen, maar hij ervaart vreemde emoties en dingen. Als dat maar goed afloopt.

‘Nog geen half uur geleden was het feest in volle gang, nu is iedereen weg en lijken ze in een nachtmerrie beland’

De verdwijning (K.T.Sterling):

Maya Kovac woont op een afgelegen eiland. Ze ondergaat gedwee de harde hand van haar ouders. Gelukkig vindt ze sympathie bij de paters in de abdij. Wanneer blijkt dat een pater is verdwenen, en een inspecteur van het vasteland komt om de verdwijning te onderzoeken, wordt haar wereld op zijn kop gezet. Plots bevindt Maya zich in het oog van het onderzoek. Voor het eerst moet ze leren de touwtjes zelf in handen te nemen voordat de waarheid haar hard in het gezicht slaat.

‘Voor het eerst voelde ze zich helemaal compleet. Alsof ze haar kindertijd in drieëntwintig jaar haar afgeschud en eindelijk een vrouw was geworden’

Over de auteurs:

 Ellen Kusters werkte twintig jaar in het basisonderwijs en gooide in 2017 het roer volledig om. Over haar werk als juf en de burn-out waarin ze belandde schreef ze een autobiografie (die later dit jaar opnieuw zal verschijnen bij Droomvallei Uitgeverij). Ze studeerde Creatief Schrijven aan de Schrijversacademie en verscheen met verschillende verhalen in een aantal verhalenbundels. Momenteel werkt ze aan een YA roman over een magiër.

Het verhaal  DE KLINIEK in deze bundel Duistere Geheimen,kwam in haar op toen ze een schrijfopdracht op Facebook zag en de foto gebruikte om haar verhaalidee verder uit te werken.

K.T. Sterling  studeerde criminologische wetenschappen aan de universiteit van Gent. Na vele administratieve jobs, een burn-out en een depressie besloot ze eindelijk haar passie voor het schrijven te volgen. Inspiratie om te schrijven haalt ze uit haar eigen leven. Haar kindertijd was hard, daarom vluchtte ze in de fantasiewereld van boeken. Na een tijdje was dat niet genoeg meer en is ze haar eigen werelden beginnen creëren. Er zijn enkele verhalen van haar gepubliceerd in verhalenbundels en een fantasyboek ‘Meermintranen’ in samenwerking met uitgeverij Storyland.

Het verhaal DE VERDWIJNING in deze bundel Duistere Geheimen heeft ze bedacht op huwelijksreis in Kroatië. De autorit van Split naar Dubrovnik duurde meer dan drie uur en ging langs de volledige kustlijn waar ze bijna niets anders dan eilanden zag.

Deze samenwerking tussen Ellen Kusters en K.T. Sterling kwam tot stand nadat de twee verhalen die ze hadden geschreven voor de schrijfwedstrijd ‘Zwarte Sneeuw’, niet hadden gewonnen. Ze wilden niet dat al hun harde werk stof lag te vergaren en besloten de handen in elkaar te slaan.  Deze verhalenbundel is het resultaat van hun werk.

Duistere geheimen, paperback, 211 pagina’s, thriller, uitgeverij Brave New Books , september 2020.

ISBN E-Book: 9789464180220 , ISBN Paperback 9789464052992

Facebook:  K.T.Sterling, schrijfster    en    Website: https://kt-sterling.com/ 

Facebook : Ellen Kusters of Ellens SCHRIJFavonturen

Website: www.ellensschrijfavonturen.nl


DETECTIVE/ POLITIEROMANS:

boek 2.a Eerste moord van Walkees (Kees van der Wal) , detective, juli 2020

Eerste moord

Eerste moord is het debuut van selfpub auteur Kees van der Wal, verschenen in juli 2020. Een politieroman met verrassende complotten, humor en emotie. Houd je van tv series als Midsomer murder, Murder she wrote en Baantjer? Dan is dit een boek voor jou!

Kees van der Wal (1958) is geboren en getogen in Nederland, en had een lange carrière in de logistiek, wat hem op veel plaatsen over de hele wereld bracht. Als zogenaamde probleemoplosser voor bedrijven en coach en trainer om de kwaliteit van producten en mensen naar een hoger niveau te brengen, ontwikkelde hij een brede interesse. Na zijn pensionering verhuisde hij naar Vietnam, waar hij trouwde met zijn huidige Vietnamese vrouw. Hij gaf privélessen Engels aan de Vietnamese kinderen en volwassenen in zijn buurt en begon dit boek te schrijven. Ondertussen zijn er nog twee delen verschenen: De drie kronen (2020) en Moord in het resort (2021)

Inhoud:

Het eerste van een serie boeken over Speciaal Rechercheur Chau, de 15-jarige dochter van een Vietnamese vrouw en haar Nederlandse echtgenoot.

Het gezin verhuisde van Vietnam naar Engeland en woont in het kleine plattelandsdorp Highfields. Chau is een heel mooi en intelligent meisje met speciale hobby’s. Het brengt haar, de lokale politie te helpen als er een moord plaatsvindt in het dorp. De complexe moordzaak van de lokale muzieklerares brengt verschillende verdachten door het hele verhaal heen. Chau’s hulp en slimme observaties, evenals haar speciale talenten worden essentieel om de echte moordenaar te vinden. De leidende Rechercheur in de zaak, Rechercheur Sam Archer, wordt Chau’s grootste bewonderaar en het oplossen van deze zaak zal resulteren in een langdurige samenwerking om misdaden op te lossen. Speciale personages in het boek, zoals Chau’s hond en Rechercheur Sam Archer, brengen plezier en bewondering.

Speciale momenten in het boek, en de speciale acties van Chau, maken dit tot een boek dat, wanneer het is uitgelezen, de wens voor het volgende avontuur van Speciaal Rechercheur Chau, het ongeduld van de lezer zal doen toenemen, totdat dat volgende avontuur is gepubliceerd.

Kees van der Wal: Wat leuk, dat je hebt aangegeven mijn boek te willen lezen en recenseren. Nog maar een jaar geleden begon ik dit boek te schrijven, en nu zijn er al drie. Ik zie zelf dat ik nog maar een beginner ben, maar ik zie ook dat de passie voor schrijven groeit met ieder boek dat ik schrijf. Met ieder volgend boek ben ik meer tevreden dan met het vorige, en dat komt omdat ik mijzelf voel groeien. Ik voel echt emotie, wanneer ik teruglees, omdat ik bij het schrijven, mijn eigen dochter en familie als karakters in het boek gebruik. Speciaal Rechercheur Chau is mijn dochter, in mijn gedachten. Haar echte naam is zelfs Chau. Dit maakt het schrijven een stuk gemakkelijker, maar soms raak ik zelfs geëmotioneerd, omdat het bijna persoonlijk wordt. Ik hoop jullie, als lezers, nog lang, veel leesplezier te schenken. Dank jullie hartelijk!

ISBN 9789464054286, paperback, 247 pagina’s, detective/politieroman, uitgegeven via Brave New Books, juli 2020.

Facebook : Speciaal Rechercheur Chau

Website : https://walkees.org/

————————————————————–

ROMANS:

FEELGOODROMAN : even geen boeken op reis 

ROMAN:

boek 3.a. De hemel bestaat van  Valère Gijbels, roman, mei 2020

cover - kopie (2)

‘De hemel bestaat’ is het debuut van selfpub auteur Valère Gijbels. Verschenen in mei 2020. ‘De hemel bestaat’ is een roman over solidariteit en onvoorwaardelijkheid, rigiditeit en overmoed. Maar ook van schuld, pijn en verlies.

Valère Gijbels  (1950) is een Vlaamse auteur en woont in Riemst. In zijn werkzaam leven was hij arts en hij is een enorme hondenliefhebber. Daarnaast heeft hij zijn passie in het schrijven ontdekt.

Inhoud:

Kinderarts Aimé trekt naar Nice om de dood van zijn vrouw te verwerken. Hij loopt er Gaillard en een zieke dakloze tegen het lijf. Aimé ontfermt zich in een impulsieve bui over de straathond. Uit schuldgevoel?

Wanneer Gaillard ontvoerd en ingezet wordt voor hondengevechten, gaat Aimé, samen met een oude hospita en een dierenarts, de strijd aan hem terug te vinden. En tegelijk vecht hij tegen zijn eigen demonen en met zichzelf.

Gaillard heeft zo zijn eigen gedachten over wat er gaande is. Hij brengt op zijn manier verslag uit. En niets loopt zoals het moet.

———

Het verhaal speelt zich in tegenwoordige tijd en verleden tijd af. Er zijn twee perspectieven, het eerste van de hond Gaillard en het tweede van Aimé

stukje tekst:

-In perspectief van de hond: 1e persoon

Julien heeft de geur. Ik wou dat het niet zo was, maar ik vergis me haast nooit. Mij moeten ze niets meer leren over geuren. De eerste keer rook ik het bij Mika die rondhing in de tuin van mijn vorige bazen. Toen het opnieuw dag was geworden, lag de teef op haar zij met een zwerm blinkende vliegen om zich heen. Het was belangrijk al die geuren in mijn neus op te slaan, ik was nog een puppy, dus ik snuffelde uitvoerig aan het kadaver en vermoedde dat ik nog vaak zoiets zou ruiken. Later benoemde ik die geur als dode ratten, want die ben ik het meest tegengekomen. Ik heb geleerd het onderscheid te maken tussen de geur van dode ratten en de geur die er aan voorafgaat, die van de nog levende Mika dus, en deze ruik ik nu zo goed als zeker bij Julien. Hij kan niet meer, dat is duidelijk.

-In perspectief van Aimé : 3e persoon

Gaillard trok aan de leiband snuffelend naar het kleine meisje, de moeder nam het kind met beide handen op en keek naar Aimé: ‘Mag Cathy op de hond zitten?’ Ze maakte al aanstalten om het meisje met gespreide beentjes op de brede rug van Gaillard te plaatsen. Aimé zag van alles misgaan van een kneuzende val tot afgerukte lidmaatjes, maar Gaillard keek hem geruststellend aan. Tranen prikten achter zijn ogen en hij kon alleen maar woordeloos jaknikken.

Valère Gijbels: Na mijn pensionering begon ik gretig het literaire universum te verkennen: veel lezen dus, maar dat volstond niet. Ik schreef poëzie, korte verhalen, en nu dus mijn roman. Het is een fictief verhaal – behalve de locatie en de hospita – dat allang in mij sluimerde. Ik beleefde veel plezier aan de voorbereiding van het boek: plot, personages, verhaallijn, spanning en erotiek. Ik ben er best tevreden mee en laat het nu vrij in Nederland, waar ik overigens 15 jaar bij UWV gewerkt heb. Hopelijk sta je open voor de Vlaamse en soms Franse invloed in mijn tekst. Ik wil dat het je een lach en een traan kan ontlokken, dan word ik blij. Vind je er diepzinnigere boodschappen in, dan nog blijer.

ISBN 9789082185843, paperback, 250 pagina’s, roman, uitgegeven via KVLS, mei 2020.

Facebook: Valère Gijbels


HISTORISCHE OORLOGSROMAN :

boek 3.c   DE MAN MET ZWARTE LAARZEN (O.G.Wilkins), historische roman, oorlog, mei 2020 

527x840

Facebook : O.G.Wilkins    tag: O.G.Wilkins

De man met zwarte laarzen is het debuut van de Vlaamse selfpub auteur O.G.Wilkins. Verschenen in mei 2020. Een boek wat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1943, en 22 jaar later in 1967. Een verhaal over immens verdriet, gebrek aan rechtvaardigheid en de kunst van het vergeven.

O.G. Wilkins (1993) was negen jaar toen ze samen met haar moeder naar België immigreerde. In 2019 studeerde ze af als Master of Business Economics aan de Katholieke Universiteit Leuven en werkt ze vandaag de dag als Business Analyst in de IT-sector. In haar tienerjaren had ze een passie voor schrijven ontwikkeld. Eerst begon ze met het schrijven van kortverhalen en gedichten en ging ze daarna over naar het schrijven van scenario’s en romans. Zo is ‘De man met zwarte laarzen’ haar langverwachte debuutroman.

Inhoud:

Duitsland, 1943. De nazi-moordfabrieken draaien op volle toeren. De zesjarige Nina leidt samen met haar grote Joodse gezin een teruggetrokken bestaan op een afgelegen boerderij nabij Berlijn. Hun toekomst lijkt veilig, totdat op een koude winternacht de auto van een naziofficier vlak bij hun huis uitvalt.

Frankrijk, 1967. Nina is de enige van haar gezin die Auschwitz overleefd heeft. Ze is dertig en getrouwd, maar wanneer haar man erachter komt dat ze geen kinderen kan krijgen, valt het huwelijk uit elkaar. Nina tuimelt in een zware depressie. Een poging om eruit te klauteren, brengt haar in het plaatselijke rusthuis, waar ze als verpleegster wordt aangenomen. Al snel ontmoet ze daar een geheimzinnige oude man in een rolstoel. Wie is hij en wat probeert hij te verbergen?

O.G.Wilkins over De man met de zwarte laarzen: 

Lezer, in het nawoord zal u meer te weten komen over het verloop van het schrijfproces en waarom ik dit verhaal geschreven heb. Laat mij het hier over iets anders hebben. Eerst en vooral ben ik ontzettend enthousiast over het concept van het Selfpub-Café. Mooi, echt, dat jullie selfpubbers een handje willen helpen, want dat is nodig.

Ik wil hier wel even vermelden dat het een bewuste keuze was om dit boek in eigen beheer uit te geven. M.a.w. heb ik het manuscript niet aan uitgeverijen aangeboden. Ik wilde een soort van experiment uitvoeren, zien hoe ver ik zelf kan geraken.

Goed, ik moet toegeven dat ik op bepaalde stressvolle momenten wenste dat er iemand achter mij stond en mijn werk verlichtte, maar al bij al heb ik geen spijt van mijn keuze. Uiteindelijk gaat niet om de uitgever en zelfs niet om de auteur. Het gaat om het boek, om het verhaal. En het gaat erom dat de boodschap dat dit verhaal draagt een zo’n breed mogelijk publiek bereikt en zoveel mogelijk lezers raakt en aanzet tot denken.

ISBN, 9789464057720, paperback, 157 pagina’s, historische roman, oorlog, uitgeverij Brave New Books, mei 2020

Facebook: O.G.Wilkins 


LITERAIRE ROMAN

boek 3.d   ——


LITERAIRE OORLOGSROMAN:

3.e  WAAROM MOET IK U TEGEN JOU ZEGGEN? (Karin Driegen), literaire roman, oorlog, februari 2020 

back and front

‘Waarom moet ik u tegen jou zeggen?’, is een literaire roman van selfpub auteur Karin Driegen, verschenen in februari 2020.  Waarom moet ik u tegen jou zeggen? is een roman over moed, onmacht, onbegrip, spijt en vergeving. Een rijk verhaal dat tot nadenken stemt. Het boek is fictief, maar Karin verwerkte er deels  verhalen van haar eigen familie in.

Karin Driegen houdt van kunst, in welke vorm dan ook, dat is de rode draad in haar leven, maar zijzelf vindt dat literatuur daar nog bovenuit stijgt. Schrijven is haar passie; op haar zesde begon ze al ‘verhaaltjes’ te schrijven. Ze studeerde kunstgeschiedenis in Leiden, gaf tekenles op middelbare scholen en heeft gewerkt als redactrice voor een uitgeverij in Engeland. Sinds 1995 woont ze aan de zuidkust van Engeland met haar man en twee dochters. Daar vond ze de inspiratie om fulltime te gaan schrijven.

Inhoud:

Tegen de achtergrond van een Gronings grensdorp in de Tweede Wereldoorlog, volgen we het huwelijk van een Nederlandse verzetsstrijder en een Duitse immigrante. Douwe vecht voor de vrijheid, terwijl Minnie alles op alles zet om hun gezin te voeden. Door haar afkomst wordt ze geconfronteerd met anti-Duitse sentimenten van haar dorpsgenoten en voelt zij zich alleen staan. Als ze haar man verdenkt van een verhouding met een koerierster, raakt ze vertwijfeld en wordt ze verteerd door jaloezie. Vlak voor de bevrijding wordt Douwe verraden, opgepakt door de nazi’s en gefusilleerd. De koerierster pleegt zelfmoord. Minnie wordt gekweld door schuldgevoelens als blijkt dat haar achterdocht ongegrond was. Kan ze zichzelf ooit vergeven?

Karin:  Mijn roman is een eerbetoon aan de strijd voor de vrijheid die mijn grootouders leverden en een oproep aan mijn lezers tot mededogen en respect voor slachtoffers waar en in welke oorlog dan ook.

In mijn roman lees je hoe mijn hoofdpersoon overeind blijft staan in een wereld vol met tegenslagen. Ik neem je mee langs de moeizame paden van een botsend huwelijk, via de onbegaanbare wegen van het verzet en de afgronden van verlies en verdriet naar de hoogvlakten van inzicht en empathie voor de lijdende mens.

Alvast hartelijk dank voor het lezen van mijn boek.

ISBN: 9789090327068, paperback, 262 pagina’s, literaire roman, uitgegeven via WKD, februari 2020

Facebook Karin Driegen                   Website: karindriegen.nl


HORROR:

boek 4.a …..

————————————————————–

WAARGEBEURD: 

boek 5.a.


WAARGEBEURD

boek 5.b: Grand Hotel de Bajes  van Andries Bik. Waargebeurd, Juli 2019

67527112_666955800469943_2556720531533463552_n

Facebook:  Andries Bik of  Grand Hotel de Bajes

Tag: @Andries Bik of  @Grand Hotel de Bajes

Grand Hotel de Bajes is het debuut van selfpub auteur Andries Bik.  Een open boek over het luxe leven in de Nederlandse justitiële inrichtingen. Andries Bik ondervond aan der lijve hoe het er daar aan toe gaat en verwerkte dat in zijn persoonlijke verhaal.

Quote: “Nederland heeft geen gevangenissen, Nederland deelt 5 sterren hotelkamers uit”

Andries Bik (1983)  groeit op tussen de prostituees als oudste zoon van seksondernemer Jan Bik.
Jan Bik heeft seksclubs van Maastricht tot aan Groningen en is al meer dan veertig jaar een zeer gerenommeerde naam in de branche. Jan Bik heeft een schone lei bij justitie, alleen wat strubbelingen met de fiscus. Die zouden hem graag als incassobureau zien bij het innen van belastingen bij de dames van lichte zeden. Voor de boeklezers onder ons: Het balletje kan raar rollen, geloof het of niet: ooit was Jan Bik de trotse eigenaar van een goedlopende tweedehands boekenwinkel op de Haarlemmerdijk in Amsterdam. Daar bleken klanten vooral geïnteresseerd in seksblaadjes. Al snel waren ze ook benieuwd of Jan Bik niet een paar adressen wist waar dames aan thuis ontvangst deden. De voormalige onderwijzer zag een gat in markt en begon boven zijn winkel een ‘alternatief therapeutisch centrum’. Dat ene peeskamertje zou later uitgroeien tot een gigantisch imperium.

Zijn zoon Andries Bik denkt alleen maar aan sport en heeft weinig interesse in de clubs van zijn vader. Met zijn snowboard en surfplank reist hij de hele wereld over. Van de zachtste poedersneeuw in Canada tot de langste golven van Australië̈. Om dat te bekostigen heeft hij met een vriend een sportwinkel in Hilversum en werkt hij als loodgieter bij zijn vader. Waar hij zijn tijd grotendeels besteedt aan het verwijderen van condooms en tampons uit de verstopte toiletten en wasmachines.

Als zijn vader getroffen wordt door een herseninfarct, gevolgd door een hartaanval, wordt Andries Bik als oudste zoon gedwongen zijn vader bij te staan tot die hersteld is. Hij verzorgt de post, betaalt facturen en zorgt dat de clubs netjes blijven draaien. Daarbij wordt hij geholpen door zijn maatje Sjoerd, die Jan Bik zal blijven helpen als Andries Bik weer gaat reizen. Jan stuurt hen aan terwijl hij zelf weer leert lopen en praten in een Utrechts revalidatiecentrum.

Dan gebeurt het onverwachte, als een donderslag bij heldere hemel. Driehonderd man vallen in binnen en buitenland seksclubs, panden, loodsen en huizen binnen. Andries Bik wordt met getrokken wapens door een arrestatieteam uit zijn huis gehaald. Jan Bik en zijn vrouw liggen nog op bed als zij op hetzelfde moment gearresteerd worden in een hotel op de Canarische Eilanden.

Andries Bik is plots hoofdverdachte: hij zou met zijn vader zo’n 30 miljoen euro verduisterd hebben. De meest verschrikkelijke beelden flitsen door zijn hoofd als hij afgevoerd wordt naar de bajes. Zal hij slachtoffer worden van mishandeling en misbruik, zoals hij in Amerikaanse films zo vaak heeft gezien? Of weet hij zich erdoorheen te slaan?

Grand Hotel De Bajes is het eerste deel van een trilogie: in dit deel neemt Andries Bik de lezer mee in zijn bizarre leven achter de tralies.
Deel twee straks, beschrijft zijn jeugd als zoon van de grote seksbaas. Een ongelooflijk verhaal over opgroeien in een hechte familie, tussen de dames van lichte zeden.

Helaas is de branche ook een magneet voor criminaliteit. Afpersing, motorbendes en zelfs een ontvoering konden niet worden voorkomen.

Zal hij deel twee afschrijven in vrijheid?
Of in Grand Hotel De Bajes?

Inhoud:

BAM!!! De voordeur knalt uit zijn voegen en een zwaarbewapend arrestatieteam stormt mijn huis binnen. Ik sta onder arrest.

Speciale units van de politie, FIOD en Defensie vallen op hetzelfde moment met meer dan driehonderd man dertig locaties binnen. De bordelen, panden en loodsen van mijn vader, seksondernemer Jan Bik, worden volledig uitgekamd. Hij en ik worden verdacht van het runnen van een criminele organisatie, fraude, witwassen en valsheid in geschrifte. Wij zouden de Belastingdienst voor zo’n 30 miljoen euro hebben opgelicht.

Ik word afgevoerd naar de gevangenis. Verschrikkelijke beelden razen door mijn hoofd. Met vier man op cel, geweld, misbruik onder de douche – ik word hun gevangenisbitch en slaap op de betonnen grond. Elke dag werken tot mijn handen bloeden en overleven op water en brood. Het tegendeel blijkt waar.

Grand Hotel de Bajes is een verhaal dat u van de ene in de andere verbazing doet vallen. Het is vooral ook een verhaal waar u recht op hebt: Nederland heeft geen gevangenissen voor criminelen, Nederland deelt all inclusive-hotelkamers uit.

Andries Bik:      Hoe het verder ging

Nadat mij 148 dagen van mijn fysieke vrijheid waren ontnomen, besloot ik mijn jeugddroom waar te gaan maken: op een zeilboot de wereld over en elke dag surfen. Bij mijn vrijlating kreeg ik in ruil voor een borgstelling van Justitie mijn camper terug. Dit in afwachting van de rechtszaak. Ik startte http://www.klus−camper.nl. Voor mijn aalo-examen slaagde ik met vlag en wimpel en ging dus ook als personal trainer aan de slag. Na een aantal maanden hard werken, met veel hulp van vrienden, werd er een klein, stalen zeilschip aangeschaft: de Seahorse. Een negen meter lang schip uit 1969. Met dit scheepje besloot ik in de winter, zonder zeilervaring of de juiste zeilinstrumenten, naar Ibiza te zeilen. Ervaren zeilers verklaarden me voor gek en volgens de media tekende ik hiermee zelfs mijn doodvonnis. Hoe dat gaat aflopen is te zien op:

http://www.patreon.com/AndriesBik

http://www.facebook.com/AndriesBikVlogs

http://www.youtube.com/andriesbik

http://www.instagram.com/AndriesBikaroundtheworld

Nu ik dit schrijf en terugkijk op mijn maanden in hechtenis, kan ik alleen maar dankbaar zijn.

Mijn ogen zijn geopend. Justitie is oppermachtig, dankzij de onuitputtelijke middelen die haar verschaft zijn door de belastingbetaler – maar tegelijkertijd is niets menselijks de Nederlandse rechterlijke macht vreemd. Leugens, bedrog, het vernietigen van bewijsmateriaal en zelfs witwassen: ze weten er alles van.

Voorzichtig geschat heeft mijn zaak de belastingbetaler tot nu toe al een slordige 30 miljoen euro gekost. En het is nog niet klaar. Of ik hierover in vrijheid of vanachter de tralies zal schrijven, is nog de vraag. Daar zal de rechtszaak in juni 2019 hopelijk uitsluitsel over geven.

Maar voor ik begin aan deel twee van de trilogie die ik me heb voorgenomen te schrijven, geniet ik eerst nog even van het grootste cadeau dat justitie mij heeft gegeven: bewustwording van wat vrijheid écht is. Iets wat iedereen voor lief neemt, maar zo bijzonder is. Elke dag zelf je deur open kunnen doen en naar buiten lopen voor boodschappen, je vrienden zien, of zoiets normaals als je familie bellen wanneer je daar zin in hebt.

Deze ervaring heeft mij daarvan bewust gemaakt. De vogels fluiten net iets mooier, de lucht is net is blauwer en mijn baco’tjes smaken net iets lekkerder.

Geniet van elke dag mensen, het glas is altijd halfvol. En als het leven je zo nu en dan toch eens laat struikelen, maak er dan een salto van 😉

ISBN 9789082162530, paperback , 320 pagina’s , true crime, uitgeverij Vanderbooks, 2019

Facebook Andries Bik of Grand Hotel de Bajes


WAARGEBEURD

Boek 5.c. ONTSNAPT AAN DE DOOD van Angelina Fenn, waargebeurde thriller, november 2018. Engelina kwam ongewild in aanraking met drugshandel en in het criminele circuit terecht.  Zie voor verdere inhoud over het boek nummer 1.b. hierboven bij de thrillers.

9200000096082978


FANTASY: 

Even geen boeken op reis


YOUNG ADULT : 13-18 jaar  FANTASY  

7.a LAATSTE KRACHT (Jana Bollens), Fantasy , Young Adult, 13-18 jaar, juli 2020  

550x833

Laatste Kracht is het debuut van selfpub auteur Jana Bollens, verschenen in juli 2020. Een spannend Young Adult (14-18 jaar) fantasy verhaal met iets bovennatuurlijks, buitenaards.

Jana Bollens begon al vroeg in haar kinderjaren met het schrijven van verhaaltjes. Dit groeide uit tot een arsenaal van gedichten en korte teksten. In het jaar dat ze haar middelbaar zou afronden, kwam dit verhaal naar voren en besloot ze het in een boek te gieten. Sindsdien zijn er al meerdere verhalen gevolgd die stilletjes hun weg op papier vinden. Vandaag de dag werkt ze als dierenartsassistente en studeert ze hondentrimmer in bijscholing. De rest van haar tijd spendeert ze aan haar dieren, boeken en tekeningen.

Inhoud:

Jenny Bowes en David Lamia zijn geen gewone mensen. Ze bestaan uit pure en zuivere energie wat hen de machtigste wezens op aarde maakt. Of althans dat is wat Jenny haar hele leven geloofd heeft. Wanneer de waarheid over haar verleden aan het licht komt, begint ze te twijfelen aan alles wat ze ooit gekend heeft. Zelfs haar vriendschap met David.

Jana Bollens :

Ik ben aan het boek  begonnen met schrijven in mijn laatste jaar van het middelbaar. Een hectisch jaar vol moeilijkheden, maar bovenal ook enorme steun van vrienden. Voor jullie is het boek een leuk verhaal, een tijdverdrijf en ik hoop dat ik jullie mag meetrekken in mijn eigen fantasiewereld. Maar voor mij is dit boek vol herinneringen die niet vergeten mogen worden, gezichten die voor eeuwig gekoesterd moeten worden en momenten die me voor eeuwig zullen bijblijven. Dit gedoopt in de prachtige kleuren van de fantasie. Ik hoop dat jullie er even hard van genieten om het te lezen als ik om het te schrijven.

Nieuwsgierig naar het eerste hoofdstuk ? Lees dan alvast op Bol.com mee.

https://www.bol.com/nl/p/laatste-kracht/9300000007368291/?bltgh=sJjileint3oi6HwhvURE3w.1_4.6.ProductTitle

ISBN, 9789464055672, paperback, 260 pagina’s, fantasy,young adult 13-18 jr, uitgeverij Brave New Books, juli 2020.

ondertussen bracht Jana ook deel 2 in deze reeks al uit: Nieuwe Kracht


YOUNG ADULT  13-18 jaar Fantasy 

boek 7.b  MOZAIK – De reis terug naar huis – UIT HET NIETS (Youssef Jahfa), Fantasy Young Adult 13-18 jaar , april 2021

Mozaïk cover scherp - kopie

‘Uit het niets is het eerste deel van de fantasie trilogie Mozaik – De reis terug naar huis van Selfpub auteur Youssef Jahfa. Een spannend fantasieverhaal over een wereld waar niets is wat het lijkt maar ook waar alles op een andere manier gaat dan iedereen gewend is.

Youssef Jafha (1974) werd geboren in Casablanca, studeerde rechten en kwam in 1996 naar Nederland om zijn studie te vervolgen. Hij werkt als Support-Helpdesk medewerker. Naast thrillers, fantasieverhalen en gedichten schrijven, geniet hij volop van gitaar spelen en motorrijden. Zijn eerste boek Easy Doekoes kwam in 2018 uit.

Inhoud:

Stel je voor: je schrikt wakker in een totaal onbekende omgeving. Je weet niet waar je bent of met wie je te maken hebt. Dat overkwam Mike, een doodgewone depressieve jongeman die herstellend is van een poging tot zelfmoord na een moeizame relatiebreuk. De wereld, Mozaik, waar hij wakker schrikt is vol met mythische en gevaarlijke wezens die alleen in fantasie films, series of volksverhalen voorkomen. Wat is er gebeurd en hoe is hij hier beland? Overleeft hij het in Mozaik, het land der zes meesters, of bezwijkt hij aan één van de vele gevaren? En belangrijker nog: wat moet hij doen om veilig terug te keren naar huis?

Youssef Jahfa:  We leven in een wereld waar de technologie zich met een razende snelheid ontwikkelt. We beschikken over allerlei middelen, machines en apparaten met eindeloze mogelijkheden om ons leven te verrijken, te vergemakkelijken en veiliger te maken. We eten uit muren of bestellen met de palm van onze handen. We hebben het nodig om continu onze momenten en selfies te delen op Social media. Daarvoor incasseren we graag waardering van anderen en raken soms teleurgesteld als we geen ‘likes’ krijgen.

Maar wat als alles wat ons leven zo heerlijk maakt…ineens wegvalt. Wat dan…?

ISBN: 9789464313598, paperback, 234 pag. Fantasy, Young adult 13-18 jaar, uitgeverij Boekscout, april 2021 

Facebook : Youssef Jahfa


YOUNG ADULT 13-18 jaar  THRILLER 

7.c. DRAGON WINGS 1 – BROKEN TRUTH (Elizabeth Kayland), fantasy , Young Adult, 13-18 jaar, april 2021

voorkant

Facebook: Elizabeth Kayland writes

‘Dragon Wings – Broken truth’ is het eerste deel van een nog verder te schrijven spannende fantasy-reeks van selfpub auteur Elizabeth Kayland. Een verhaal over geloven in jezelf en je leven blijven leiden ook al staat die steeds meer op zijn kop. Vriendschap, de liefde tussen een broer en zus, liefdadigheid en een zoektocht naar een waarheid die boven de verbeelding reikt, staan centraal in dit boek.

Elizabeth Kayland schreef al verhaaltjes van zo lang ze zich kan herinneren. Fantasie is haar favoriete onderwerp. Even de wereld buiten perspectief laten en genieten van een volledig nieuwe wereld waar magie wonderen brengt, elfjes deugnieterij uithalen en machtige draken mens beste vriend zijn. Broken truth is haar debuut. Ondertussen schrijft ze ook al aan deel 2: Broken past.

Inhoud:

‘Het gras kriebelde in haar gezicht. Ze staarde naar de wolken die in de helderblauwe hemel langsdreven. De zon streelde haar huid. Ze genoot van de zachte wind en sloot haar ogen. Op het moment dat ze die opende kruiste een grote, donkere vorm de lucht boven haar en blokkeerde de zon een fractie van een seconde.’

Enkele jaren nadat de ouders van Rayianna op mysterieuze wijze verdwenen, heeft ze haar leven weer op de rails. Samen met haar broer, Sai, woont ze in een klein appartement in New York. Ze geniet met haar vrienden van het universiteitsleven op de kunstacademie totdat haar alledaagse leven wordt verstoord door vreemde gebeurtenissen. Die momenten leiden haar naar een waarheid die ver boven haar verbeelding reikt. Rayianna moet vrede vinden met haar nieuwe realiteit en beslissen of ze haar lot aanvaardt of een andere weg inslaat.

Elizabeth Kayland : Alle kleine beetjes helpen. Wat jullie voor mij als debuterende auteur willen doen is misschien iets kleins voor jullie, voor mij is het groot. Ik kan dus ook nu al zeggen dat ik enorm dankbaar ben om deel uit te mogen maken van het Selfpub-Café. Zelfs al zijn er mindere punten aan het verhaal, ik hoor ze graag. Ook al noem ik mezelf een auteur, er valt altijd te leren en te verbeteren. Natuurlijk hoop ik dat elke lezer het boek met veel plezier zal lezen en zich helemaal in het verhaal kan storten.  Mijn hoofdpersonages weten ook dat een klein gebaar een groot verschil kan maken. Hopelijk kunnen ze jullie meesleuren in dit avontuur. Veel leesplezier!

Facebook: Elizabeth Kayland writes

ISBN 9789403617817, 292 pagina’s, paperback, young adult 13-18 jaar, fantasy, uitgeverij Mijnbestseller.nl, april 2021


7.d. DE BETOVERING VAN DE TOREN (Patricia Bouwhuis-Ooyevaar) Thriller, Young Adult, 13-18 jaar, september 2020

De betovering van de toren info

Facebook : De betovering van de toren

De betovering van de toren is een Young Adult thriller van selfpub auteur Patricia Bouwhuis-Ooyevaar. Een beklemmend boek, waar het syndroom van Asperger op een heel subtiele manier in verwerkt is. Deze fictieve thriller is geen boek over autisme maar met autisme. Het is het verhaal over Lena, een jonge vrouw met Asperger. Terwijl ze haar best doet zich ‘sociaal wenselijk’ te gedragen, komt ze in een bizarre situatie terecht die haar veilige leven volledig overhoop gooit. Verschenen in december 2020

Patricia Bouwhuis-Ooyevaar schreef eerder twee stripboeken: ‘Asperger in beeld’ en ‘Planeet Asperger. Ook in dit fictieve verhaal speelt die vorm van autisme een rol, maar veel minder prominent dan in de twee voorgaande boeken.

Inhoud:

Als het om sociale interactie gaat, loopt het bij de 22-jarige Lena niet altijd even soepel. Daarom houdt ze zich liever afzijdig van anderen en geniet ze van de rust op de boerderij van haar grootvader.

Aan hun erf grenst het landhuis, dat een grote rol speelt in haar verbeelding. Wanneer dit huis na jaren van leegstand weer een bewoner krijgt, is het gedaan met de rust. Elke ontmoeting met de nieuwe buurman verloopt ronduit bizar, en Lena raakt verstrikt in haar eigen emoties. Toch nodigt deze Erik haar uit voor een rondleiding. Een grote stap voor de sociaal zo onzekere Lena, die de kans om het landhuis eindelijk van binnen te bekijken, wat terughoudend aanneemt. Maar de bloedstollende ontdekking die ze dan doet, heeft als gevolg dat ze voorgoed wordt afgesneden van haar vertrouwde, veilige omgeving…

‘Kom eens uit je comfortzone,’ is makkelijker gezegd dan gedaan. Het mag dan vaak goed gaan, soms loopt het verschrikkelijk fout af. Vraag maar aan Lena…

Patricia Bouwhuis-Ooyevaar: Ken je ze? De vooroordelen over autisme? Slecht contact maken; niet willen worden aangeraakt; geen interesse in anderen. In dit boek zul je ze allemaal tegenkomen. En toch weet ik zeker dat jij als lezer Lena in je hart zult sluiten. Want wist je dat heel veel vrouwen niet weten dat veel van hun problemen voortkomen uit autisme? En dat ze pas op latere leeftijd, wanneer ze helemaal zijn vastgelopen, de diagnose krijgen? Dat wil natuurlijk niet zeggen dat jij autisme hebt. Maar wel dat Lena en jij niet zoveel van elkaar hoeven te verschillen als je misschien in eerste instantie zou denken… Of ik gelijk heb? Duik in De betovering van de toren en ontdek het zelf. Veel leesplezier.

Meer info op onderstaande website:  https://www.aspergerinbeeld.nl/de-betovering-van-de-toren/

Boektrailer: https://www.youtube.com/watch?v=MxoZcLwdlaM

kranten artikel : https://www.rodi.nl/regio/heerhugowaard/192486/boeklancering-waardse-schrijfster-coronaproof-door-animatiefilm

Facebook:  De betovering van de toren

ISBN, 9789464063035, paperback, 211 pagina’s, young adult 13-18 jr, uitgeverij PBid , september 2020.


NEW  ADULT  15-20 jaar , THRILLER 

boek 8.a. GEDRAAG JE (Lois Blommestein) thriller, New Adult, april 2021 

cover voorkant

‘Gedraag je’ is een New Adult thriller van selfpub auteur Lois Blommestein, een meeslepend, emotioneel en spannend verhaal, om slachtoffers van seksueel geweld tevens een hart onder de riem te steken.

Lois Blommestein (1989) is al van jongs af aan bedreven in het schrijven van korte verhalen. Ze heeft veel inspiratie gehaald uit haar fantasie en gecombineerd met true-crime schrijft ze verhalen, zoals Weg uit de hel, Sole Survivor, Verloren Onschuld en De sekte  en nu volgt haar thriller Gedraag je.

Inhoud:

Hij houdt zijn slachtoffers nauwlettend in de gaten, met name zijn laatste… Alexandra Braza, een 23-jarige studente wordt het slachtoffer van een serieverkrachter. Ze is doodsbang dat hij nog een keer achter haar aan zal komen en doet er alles aan om de dader te pakken. Dat valt echter niet mee. Ze heeft hem niet gezien, alleen zijn stem gehoord. Wanneer de serieverkrachter merkt dat Alexandra samenwerkt met de politie, komt er een nieuw gevoel in hem naar boven. Haat. En die haat wordt alleen maar erger.

Lois Blommestein : Ik vond het altijd leuk om verhalen te schrijven en met dit boek wilde ik het persoonlijk maken. Dat was geen gemakkelijke stap, maar ik ben blij dat ik het wel heb gedaan. Het schrijven van ‘Gedraag je’ was therapeutisch. Ik wilde lezers meenemen in de belevingswereld van Alexandra, haar angst en pijn realistisch beschrijven en ik denk dat dat is gelukt. Veel leesplezier!

ISBN 9789464350814, paperback, 260 pagina’s, New adult thriller, uitgeverij Brave New Books, april 2021

Facebook: Lois Blommestein Books   website: Loisblommestein.nl


JEUGD: 

Boek 9.a : JUSTIN EN DE STRIJD OM STORVIL (Marcel Heunks) jeugd fantasy 8-12 jaar, november 2020  

cover_Justin3_voor

Facebook : Marcel Heunks 

Justin en de strijd om Storvil is het derde deel in de Justin reeks van Marcel Heunks. Eerdere delen zijn Justin en de boom van oorsprong en Justin en de boekbewaarder. Een spannende reeks met een vleugje magie.

Marcel Heunks (1971) schrijft naast de Justin-reeks korte verhalen. Met name sinterklaasverhalen, kerstverhalen en sprookjes hebben zijn belangstelling.  Buiten het schrijverschap is hij docent Nederlands en docent rekenen in het mbo.

Inhoud:

Nu tante Kevy besloten heeft om nog een tijdje bij Justin en zijn vader te logeren, lijkt het een goed idee om Justins vader eindelijk te vertellen van het reuzenkabouterbloed dat door Justins aderen stroomt. Dat mislukt compleet, want Justins vader denkt dat hij in de maling wordt genomen.

Tijdens een schoolopdracht in het bos is Naomi even spoorloos en wordt ze half bewusteloos teruggevonden met een briefje in haar zak. Daarop staat een even duistere als onbegrijpelijke tekst. Justin, Marinda en Naomi proberen de betekenis van de tekst te achterhalen. Daarvoor moeten ze inbreken in de reuzenkabouterbibliotheek. Door een enorme fout van Justin, worden hij en Naomi ontvoerd door Vilinius. Ze zien voor het eerst waar hij mee bezig is: Storvil.

Vilinius heeft Naomi nodig om zijn plannen volledig te laten slagen. Om hem tegen te houden kan Justin alle geluk van de wereld gebruiken, maar bovenal heeft hij de kennis van zijn vader nodig.

Laat nou net hij niet geloven in reuzenkaboutermagie.

Lukt het Justin on Naomi te redden en Vilinius nog een keer te stoppen?

Marcel Heunks:

Het begon een aantal jaren geleden tijdens een ouderavond op de school waar mijn zoon toen zat. Zijn juf vroeg of ik het leuk zou vinden om een workshop creatief schrijven aan de kinderen te geven. Enthousiast zei ik ja. Om mij voor te bereiden schreef ik eerst zelf een aantal kinderverhalen. Al snel ontstond er een idee voor een heel boek en bijna een jaar later, op 29 september 2017, kwam mijn eerste kinderboek uit. En nu, een paar jaar later, zijn ook deel 2 en 3 een feit.

ISBN 9789493191235, hardcover, 200 pagina’s, jeugd fantasy 8-12 jaar, uitgeverij Berlin Books, november 2020

Facebook: Marcel Heunks      website: Marcelheunks.com


Boek 9.b  De buurheks en het raadsel van de ster (Wendy Noordzij), jeugd AVI M6 niveau 7-10 jaar, april 2021 

De buurheks en het raadsel van de ster voorkant - kopie

De buurheks en het raadsel van de ster is een grappig, spannend leerzaam verhaal over een echte heks, welke in april 2021 verschenen is. De Buurheks en het raadsel van de ster is het tweede boek van Wendy Noordzij. Twee jaar geleden verscheen haar debuut De Buurheks en het lied van de natuur. Wendy heeft een vlotte schrijfstijl. Haar boeken bevatten de nodige humor. Met haar verhalen geeft ze ook een boodschap mee. In haar eerste boek was dat de liefde voor de natuur. In deel twee gaat het om zelfvertrouwen. Magie is geloven in jezelf. Als je dat kunt, dan is alles mogelijk.

Wendy Noordzij (1976) schrijft eigenlijk haar hele leven al. Als kind maakte ze haar eigen verhalen en inmiddels is ze al meer dan twintig jaar journalist. Het schrijven van een ‘eigen’ boek is altijd een grote droom van haar geweest en die is met deze nieuwe serie over de buurheks uitgekomen.

Inhoud:

Het nieuwe schooljaar begint op een hele bijzondere manier. Elsa en Arne krijgen twee nieuwe leraren, die ze allebei kennen. Ook gaan ze op schoolreisje naar Kasteel Stekelburcht. Daar is iets vreemds aan de hand. Waarom heeft de kasteelheer zulke strenge regels? Is er een verklaring voor het rare gedrag van de juf? Samen met hun klasgenootjes, buurheks Vevina, Arie de kanarie, Theodora de poes en Meneer Kwak gaan ze op onderzoek uit. Ook teckel Keesje helpt mee. Al snel ontdekken ze een heel oud verhaal over een ster. Lukt het hen om het raadsel op te lossen?

Wendy Noordzij: ‘Ik wilde graag iets relatief nieuws toevoegen aan het bestaande boekenaanbod. Er zijn al veel kinderboeken geschreven over ‘gemene’ sprookjesheksen. Daarom heb ik een lieve, echte heks als uitgangspunt genomen. En daarnaast wilde ik ook heel graag een spannend en grappig verhaal maken voor kinderen uit dezelfde leeftijdscategorie als mijn eigen kinderen. Ik heb zoveel leuke reacties gekregen over deel 1, dat ik heel graag een vervolg wilde schrijven. En na een bezoek aan kasteel Doornenburg kreeg ik heel veel inspiratie. Het kasteel sprak sowieso al tot mijn verbeelding. Toen ik “de plonsplee” zag, moest ik meteen aan Ogham denken. En toen bleek er in het kasteel ook nog eens een magisch ster gevonden te zijn. Dat is de basis geworden van het verhaal. Veel leesplezier met deel 2!

ISBN 9789082985412, hardcover, 124 pag. jeugd AVI niveau M6, 7-10 jaar, uitgeverij Wunjo, april 2021

Website: Debuurheks.nl          Facebook : De buurheks of Wendy Noordzij

————————————————————–

JONGSTE KIDS : 

Boek 9.c: Thijsje wil een prijsje, beweeg je mee (Mariska Bogaerds) educatief prentenboek 1-6 jaar, april 2020

Voorkant-e1579872648125

Facebook : De bewegenboog

Thijsje wil een prijsje is het tweede prentenboek in de serie Beweeg je mee? van Selfpub-auteur en illustratrice Mariska Bogaerds, welke 8 april 2020 verschenen is. Een educatief boek voor 1,5-6 jaar, waarbij  kinderen zeker niet stil zullen blijven zitten! Een bijzonder boekje wat je tijdens het voorlezen met alle extra tips achter in het boek precies kunt afstemmen op het niveau van jou kinderen met vrolijke illustraties die de bewegingen visueel ondersteunen. Dit boek is interessant en leuk voor peuters en kleuters en heeft gelang de opdrachten die je de kinderen geeft een flexibele voorleesduur. Ook heel geschikt om  in de  klas voor te lezen en actief bezig te zijn.

Mariska Bogaerds (1991) zocht een boek waarbij kinderen in beweging konden komen tijdens het voorlezen. Dat boek was er niet, dus is ze zelf gaan tekenen en schrijven. Niet alleen voor haar twee dochters, maar voor iedere peuter of kleuter. Haar eerste beweegboek Saartje wil een taartje bleek een succes, dus schreef ze een nieuw boek: Thijsje wil een prijsje. Bogaerds geeft bewegingslessen aan jonge kinderen. Haar interesses, ervaring en kennis liggen bij taal en beweging.

Inhoud:

Hallo Ik ben Thijsje. Ik zwaai naar jou! Zwaai je mee ?

Ben je klaar voor een feestje? Het vrolijke, swingende aapje Thijsje doet mee met een danswedstrijd. Hij wil heel graag een prijsje winnen.

Thijsje doet precies voor hoe je kunt bewegen. Met je schouders, je handen en zelfs je billen! Dan kun jij net zo mooi dansen als hij.

Peuters en kleuters bewegen enthousiast mee met de interactieve boeken van Bewegenboog, die gericht zijn op bewegen tijdens het voorlezen. De boeken stimuleren de taalontwikkelingen het bewegen op een speelse, vrolijke manier.

Mariska Bogaerds: “Ik heb twee dochters en geef dans- en bewegingslessen aan peuters. Ik studeerde Logopedie en werkte met kinderen met een spraak- en taalachterstand.  Tijdens mijn studie en werkzaamheden merkte ik dat voorlezen en bewegen stimulerend zijn  voor de  taalontwikkeling. Door bewegingen te benoemen, kun je de taal voelen! De combinatie van bewegen en voorlezen is  niet alleen heel leuk, maar ook nuttig. Bij gebrek aan bestaande bewegingsboeken, besloot ik zelf  boeken te schrijven en te illustreren met beweegopdrachten in het verhaal verwerkt”

Youtube : https://www.youtube.com/watch?v=2AO7AU3_RsY

website: bewegenboog.nl

ISBN 9789090328836, prentenboek 1,5 – 6 jaar, hardcover, 32 pagina’s, uitgeverij Bewegenboog, april 2020

Facebook : De bewegenboog  of Mariska Bogaerds


PSYCHOLOGIE en FABELS: even geen boeken op reis

DIERENVERHALEN:  even geen boeken op reis

%d bloggers liken dit: