Selfpub-Café

Welkom in het Selfpub-Café .

Er is ook een bijbehorende Facebookgroep : Selfpub Café boeken  auteurs lezers.

Wie doet er mee met dit leuke concept? Boeken gratis lezen en het stokje weer doorgeven?

Het Selfpub-Café is een leesclub voor boekliefhebbers en biedt de (debuterende) Selfpub-auteur een platform. De boeken die hier op de bar liggen worden aangeboden door Nederlandse en Vlaamse auteurs en mogen op reis door Nederland en België. Jij kunt binnenwandelen als gast en een boek uitkiezen van de boekenbar (lenen), lezen en weer doorgeven aan een volgende lezer. Na het lezen zijn wij (de auteur en ik) zeer benieuwd naar je mening over het boek. Ongeveer iedere twee maanden zullen er nieuwe boeken zijn. Er liggen momenteel diverse Thrillers, Romans, Literaire romans, New Adult romans, Feelgoodromans, Oorlogsromans, , Fantasy, Young Adult, Jeugd en kleuterboeken op de boekenbar.

Met het lezen van deze boeken geven de we selfpub-auteurs een beetje meer aandacht. Een Selfpublisher moet namelijk veel meer moeite doen om zijn/haar boek onder de aandacht te brengen dan een auteur die samenwerkt met een grote uitgeverij. Heb je een contract bij een grote uitgeverij, dan is je bedje aardig gespreid om het zo maar te zeggen. Maar een Selfpublisher moet echt alles zelf doen. Van schrijven tot dat het boek gedrukt wordt en dan ook nog proberen het hier en daar te verkopen. Het zijn vaak auteurs die net beginnen en het kost veel meer moeite om hun inleg terug te verdienen omdat ze niet meteen in iedere boekhandel liggen of bij de online verkooppunten staan. Maar daar zijn wij als lezers dan voor ! Iedere keer dat een boek uit het Selfpub-Café gelezen wordt en er een recensie verschijnt of een leuke foto, zorgt dat voor een beetje reclame en samen kunnen we er voor zorgen dat de debuterende auteur bekend gaat worden. Laten we de Selfpub-auteur op weg helpen!

Lezen, recensie schrijven en plaatsen op Facebook, zo eenvoudig is het. Je kunt een boek lenen en weer doorgeven, maar het is ook mogelijk om met een eigen exemplaar mee te doen en je mening te geven hier in het Selfpub-Café bij de boeken. Zo kunnen ook andere deelnemers van het Selfpub-Café  lezen wat jij er van vond. De leesclub heeft als doel de bekendheid van de (onbekende) selfpub-auteur te vergroten. De boeken blijven ongeveer een jaar rondreizen, of korter als er eerder een volgend boek verschijnt van dezelfde auteur.

De meeste boeken gaan rond in Nederland, maar er zijn er ook die in België rond gaan, de boeken blijven gescheiden per land, dit ivm de verzendkosten van een reizend boek. Welk boek in welk land rond gaat staat achter de voorgestelde boeken hieronder.

Zin om mee te doen en gast te worden van het Selfpub-Café ? Stuur mij dan een bericht via het contact formulier op de homepagina https://deoudeblz.wordpress.com/contact/   of via een pb op mijn Facebook groep Selfpub Café boeken auteurs lezers en zet daarbij voor welk boek je mee wilt doen en of je in NL of BE woont. Dit omdat helaas niet alle boeken in beide landen circuleren. Bij meerdere reacties op 1 boek kan het zijn dat je een aantal weken moet wachten voor je aan de beurt bent.

Groetjes Shirley Pellikaan

Voorwaarden:

Indien je als gast van het Selfpub-Café een boek wilt lezen van de boekenbar, zijn er een aantal voorwaarden:    (deze zijn ook bij ieder boek-op-reis bijgevoegd)

1.Je hebt het boek ten alle tijden in bruikleen. Ik start het boek zelf en stuur het boek gratis op naar de eerste lezer, daarna gaat het steeds van lezer naar lezer. Je krijgt circa 3 weken, vanaf ontvangst, de tijd om het te lezen. Daarna, in de vierde week, stuur je het boek weer door naar de volgende lezer, wiens adres je van mij krijgt (NL of BE , dit zijn twee aparte stromen, woon je in NL dan krijg je alleen NL adressen, woon je in BE dan krijg je alleen BE adressen) Het boek wordt je gratis toegestuurd, maar je verstuurt het na het lezen wel op jouw kosten naar de volgende persoon. Het boek past altijd door de brievenbus (€4,35 met PostNL van NL naar NL huisadres, met verplichte traceercode, bij online etiket aanmaken slechts €3,90) Voor BE naar BE adres is dat circa €4,50 met afhaalpunt B-post of €5,80 aan huis met verplichte traceercode , DHL BE afhaalpunt €4,50 is ook mogelijk, of een andere verzendmethode als het maar ten alle tijde met traceercode is, dit om te voorkomen dat het boek van de auteur kwijt raakt.

2.Direct na aankomst op Facebook van mijn Selfpub Café  én  op Boekenfans! een berichtje met foto plaatsen en de auteur taggen en daarbij Selfpub-Café noemen.

3.Like en volg de auteur (eigen facebook of aparte auteurs of boekpagina ), en tag bij ieder bericht wat je plaatst de auteur ( @auteursnaam of auteurspagina staat onder de foto van het boek op deze pagina) en tag mij ook daarbij @Shirley Pellikaan en mijn facebookgroep @Selfpub Café boeken auteurs lezers. 

4.Na het lezen plaats je wederom een berichtje op Facebook van het Selfpub Café boeken auteurs lezers én Boekenfans! en/of Samenlezenisleuker met een recensie of mening, foto en alle hierboven genoemde tags, waarbij je vertelt wat jij van het boek vond, alsook plaats je je recensie op de Facebookpagina van de auteur (indien die de mogelijkheid heeft) enn  op Bol of Hebban als het boek daar staat.  Daarnaast mag je het eventueel elders neerzetten, daar ben je vrij in.  Bijvoorbeeld op diverse andere Facebook boekenpagina’s of op je eigen blog. Selfpub boeken vind je niet altijd bij Hebban of Bol, Bruna enz. Niet iedere selfpub-auteur heeft de mogelijkheden zijn/haar boek daar neer te zetten. Maar meestal wel bij Goodreads of op Mijnbestseller.nl , Boekscout.nl , Theblacksheepindie.com of Parisbooks enz, alwaar je ook eventueel recensies kwijt kan. Dit wordt zeer gewaardeerd door de auteurs. Vind je het leuk als je mening ook op deze website komt bij de andere gastrecensies van het Selfpub-Café , stuur mij dan je recensie, mening of eventuele andere opmerkingen via het contact formulier op dit blog of via pb op mijn facebook. Dan plaats ik die bij de gastrecensies in het Selfpub-Café.

5.Heb je het boek toevallig net zelf al aangeschaft, maar vind je het ook een keer leuk om je mening te delen met een eigen exemplaar als gast in het Selfpub-Café ? Meld je dan aan via het contact formulier of pb via mijn Facebookgroep en schrijf daarbij welk boek. Na het lezen zie ik ook dan graag jou recensie, mening of eventuele andere opmerkingen nog apart tegemoet via het contactformulier hier op het blog of in een pb via mijn Facebook en zal ik jouw recensie op mijn Faceboekgroep Selfpub café boeken auteurs lezers en op  Boekenfans! plaatsen als gast van het Selfpub-Café en ook hier op mijn website op de recensiepagina van de Selfpub boeken neerzetten.

De auteurs lezen ook mee als er berichten worden geplaatst op Facebook en hier in het Selfpub-Café en zullen ook zo nu en dan reageren (via Facebook)

Kijk hieronder  welke boeken er momenteel op de bar liggen van het Selfpub-Café en kies welke jij zou willen lezen.  Achter de boeken staat of ze in NL of in BE circuleren. Sommige boeken zijn al een tijdje onderweg, voor anderen kun jij de eerste lezer zijn !

Veel leesplezier, dan hebben wij het ook !

Groetjes Shirley Pellikaan


 

 


 

 

DEELNEMERS :  De Selfpub-Auteurs en hun boeken : 

Er liggen diverse genres op de boekenbar:

1.Thrillers en  literaire thrillers, 2.New Adult en Feelgoodromans, 3.Romans en Chicklit romans, 4.Literaire Romans, 5. Waargebeurd. 6.Young Adult, 7.Historische romans, 8.Jeugd  9. Psychologie en  fabels  10. Dierenverhalen

Momenteel zijn er  30 boeken die in Nederland rondreizen , en circa 12 boeken in België, maar binnenkort worden er nog meer boeken verwacht voor BE.  Achter de boeken staat in welk land ze rondreizen. Er zijn boeken van Nederlandse en Vlaamse auteurs beschikbaar.

Ook staan er  diverse recensies van eerdere lezers op de Selfpub-Café recensie pagina. Ga daarvoor naar het hoofdmenu op deze website terug.

Hieronder volgen alle beschikbare boeken van dit moment : 

(voor een uitgebreide omschrijving per boek van de inhoud, geheel door scrollen onder de opsomming)

 

 

THRILLERS :

1.a.  VERSTOPPERTJE (Nicolette Molenaar) thriller juni 2018 (NL) – facebook :Nicolette Schrijft   tag@Nicolette Molenaar

1.b.  UITGEBROED (Pat Creanbroek) thriller juli 2018 (NL+BE)  – Facebook : Pat Craenbroek of Uitgebroed   tag : @Pat Craenbroek

1.c.  DE QUMRAN CONTROVERSE (Jos Kremers) thriller augustus 2017 (NL)  – Facebook Jos Kremers   tag @Jos Kremers

1.d.  CYANIDE , Insanelym 1 (Melanie van Garderen) medische thriller, juni 2018 (NL+BE)  – Facebook Melanie van Garderen  tag @Melanie van Garderen

1.e DUIVELSDOCHTER-een jeugd naar de hel (Antoine Verhoeven) , thriller, maart 2018 (NL)  -https://www.facebook.com/duivelsdochter/

1.f EASY DOEKOES (Youssef Jahfa) literaire thriller, december 2018 (NL) – Facebook Youssef Jahfa  tag: @Youssef Jahfa)

1.g DUISTER MEESTERSCHAP (Jurgen Bulterman) thriller, december 2018 (NL + BE) – Facebook: Jurgen Bulterman of Duister Meesterschap  tag: @Jurgen Bulterman of @Duister Meesterschap

NIEUW DEZE MAAND :

1.h. RAVENZWART BLOED (Kim Verheugen) literaire thriller, mei 2019 (NL) – Facebook Kim Tikt  of Kim verheugen  tag: @Kim Verheugen

1.i EGYPTISCH BLAUW (Johnny Bollé) thriller, september 2018) (NL + BE) – Facebook Johnny Bollé   tag: @Johnny Bollé

 

NEW ADULT en FEELGOODROMAN:

2.a.  CHAOS&STRUCTURE   Structure#1 (Mariëlle Brouwer) new adult, feelgoodroman april 2017 (NL) – Facebook : Marielle Brouwer Auteur tag @Marielle Brouwer Auteur

2.b TWEESPRONG Hink-Stap-Leef! (Monique van Goozen) feelgoodroman, november 2018 (NL+BE) Facebook : Monique Nijdam van Goozen  tag: @Monique Nijdam van Goozen

 

ROMAN en CHICKLIT  ROMAN:

3.a.   DE BELOFTE (Stephan van Erp), roman, drama. september 2017 (NL + BE)  -Facebook : Stephan van Erp    tag : @Stephan van Erp

3.b    OUDE LIEFDE ROEST NIET, of soms wel ? ( Minke Mulder-Hiemstra) roman, chicklit , november 2017 (NL)     Facebook:  Minke Mulder  tag @Minke Mulder

 

LITERAIRE ROMAN:

4.a.   DE TAFEL VAN TARZAN (Xander Jongejan),literaire roman, februari 2018  (NL + BE)   Facebook : Xander Jongejan  tag @Xander Jongejan

4.b     DE KNOPENDOOS (Roland Derveaux) , literaire roman, mei 2071 (NL+ BE) – Facebook Roland Derveaux   tag @Roland Derveaux

 

WAARGEBEURD:

5.a.   WIE IS ER NU STOER! (Niesje Huizing),  verhalen bundelwaargebeurd, thema pesten. Volwassen en Young Adult lezers, maart 2018 (NL+BE)   – Facebook Nini Huizing   tag @Nini Huizing

5.b.   MIJN INDIANENNAAM WAS “BLANKE APPEL” ( Dorothea Born) waargebeurd. Dorothea leefde, als blanke vrouw, lange tijd bij de Novaja indianen en heeft dat in haar verhaal verwerkt. oktober 2018 (NL) – Facebook Dorothea Born  of Mijn Indianennaam Was Blanke Appel  tag: @Dorothea Born

5.c. —-

5.d.   LEVEN UIT VERZET (José Bosma), autobiografie, waargebeurd, oorlog, mei 2018 (NL+BE)  – Facebook José Bosma  tag: @José Bosma

 

YOUNG ADULT: 12-18 jaar , maar ook zeker leuk voor volwassenen

6.a.  MAANZIEK ( Eva Linden) Fantasy thriller, september 2016. (NL+BE) facebook Eva Linden Auteur   tag: @Eva Linden

6.b. ALPENGLOED (Eva Linden) Fantasy thriller, november 2017. (NL+BE) facebook Eva Linden Auteur   tag: @Eva Linden

6.c. AVONDSTER (Eva Linden) Fantasy thriller, november 2018 (NL + BE) facebook Eva Linden Auteur   tag : @Eva Linden   

 

HISTORISCHE ROMAN:

7.a. WINTERUREN (Filip Bastien) , historische roman, september 2018. (NL + BE) – Facebook : Filip Bastien    tag : @Filip Bastien

 

JEUGD:

8.a.   KAMPEERAVONTUUR (Rients Faber)  jeugd 7-11 jaar , mei 2018 (NL)  – Facebook : Rients Faber    tag @Rients Faber

NIEUW DEZE MAAND:

8.b.  DE BUURHEKS en het lied van de natuur (Wendy Noordzij) jeugd 7-10 jaar, maart 2019 (NL+ BE) – Facebook : Wendy Noordzij  of Buurheks    tag @Wendy Noordzij  of #De Buurheks

NIEUW DEZE MAAND :

8.c.   SAARTJE WIL EEN TAARTJE, beweeg je mee ? (Mariska Bogaerds, prentenboek 1-6 jaar, april 2019 (NL+BE) Facebook: Mariska Bogaerds  tag @Mariska Bogaerds

8.d.   FUZZ, HET IS HERFST en FUZZ, HET IS LENTE (M.A.T. Peskens) prentenboek 2-4 jaar, sept 2017+ maart 2018 , 2 boeken in 1 pakketje (NL) Facebook : Fuzz het konijn  tag @Martijn Timothy Peskens

8.e   DE HELDEN VAN HET HOOFDKWARTIER en het duistere leger (Dex) Jeugd 10-14 jaar ,juli 2018 (NL)  Facebook: Dex   tag @ Dex

8.f   JUSTIN EN DE BOOM VAN OORSPRONG (Marcel Heunks) jeugd 8-12, september 2017  (NL+BE)  – Facebook Marcel Heunks  tag @Marcel Heunks   Winnaar Indië Award 2017

8.g   JUSTIN EN DE BOEKBEWAARDER (Marcel Heunks) jeugd 8-12, november 2018 vervolg op Justin en de boom van oorsprong  (NL+BE)  – Facebook Marcel Heunks  tag @Marcel Heunks

PSYCHOLOGIE en FABELS: 

9.a HOE HET ZO GEKOMEN IS / HOW IT ALL CAME TO BE (Fenna Smilde) psychologische fabels voor volwassenentweetalig geschreven NL en EN in-een, september  2018   (NL)  Facebook Anne Fenna of Femmka – Reflecties  tag: @Anne Fenna of @Femmka – Reflecties

DIERENVERHALEN :

10.a    VROUWEN & HONDEN (Marianne van Buitenen) , waargebeurd met illustraties, mei 2018 (NL)  – Facebook Marianne van Buitenen tag @Marianne van Buitenen

BIJZONDER : De opbrengst van ‘Vrouwen & Honden’ wordt gedoneerd aan de Stichting Haags Dierencentrum.    (kopieer  deze link in je browser voor de trailer over het boek en goede doel)     https://www.youtube.com/watch?v=4TeUm3S5xdQ

NIEUW DEZE MAAND:

10.b  HIJ DOET NIKS, HOOR! ( Fiona Huisman) , columns, waargebeurd, humor met illustraties, februari 2019 (NL) – Facebook Fiona Huisman  tag @Fiona Huisman

 

 


 

uitgebreide omschrijvingen van de inhoud en info auteurs:

THRILLERS:

Boek 1.a : VERSTOPPERTJE  van Nicolette Molenaar – genre: thriller. juni 2018 (NL)

Verstoppertje - Nicolette Molenaar

https://www.facebook.com/nicoletteschrijft/         tag:@NicoletteSchrijft

Verstoppertje is het debuut van Nicolette Molenaar, welke 1 juni 2018 verschenen is. Verstoppertje is een spannende thriller van Nederlandse bodem en speelt grotendeels in Schagen en Callantsoog.

Nicolette Molenaar (Utrecht) deed mee aan verschillende wedstrijden voor ze uiteindelijk in 2017 winnaar werd van de verhalenwedstrijd rondom de Landelijke Spannende boeken Weken. Ze volgde een mini-masterclass thrillerschrijven bij auteur, regisseur en juryvoorzitter CPNB 2017, Simon de Waal en schreef ondertussen verder aan Verstoppertje. Een thriller met een diep geheim in zich.

Verstoppertje speelt deels in het heden, 2018 en het verleden, 1988.

Inhoud:

Schagen, heden.

Wilma heeft een geheim, een groot geheim, wat ze letterlijk al 20 jaar onder het zand verstopt houdt. Maar er is nog iemand met een geheim. Zijn geheim, haar geheim, hij wil de waarheid, zij niet.Wilma ziet dat helemaal niet zitten en is bereid daar offers voor te brengen, letterlijk.

Callantsoog, 1988.  Duinen. Zand. Zee. Strand. Avondzon.

3 Kinderen spelen in de hellende duinen. Niemand weet dat ze daar zijn, het was ze immers streng verboden. Een paar uur later lopen slechts 2 kinderen de duinen uit, allebei een andere kant op.

Nicolette Molenaar:
Verstoppertje is mijn eerste boek en ik ben natuurlijk heel erg benieuwd wat jij als lezer er van vindt. Om je alvast een idee te geven wat je te wachten staat: In Verstoppertje volgen we Wilma, die een e-mail krijgt van iemand die ze al twintig jaar niet meer wil kennen. Ze schrikt zich een hoedje want deze persoon is de enige die weet wat zij al die jaren verborgen houdt. Hij houdt namelijk hetzelfde verborgen, alleen is voor hem de tijd gekomen om hun geheim te delen met de wereld. Wilma moet er niet aan denken, het zou haar hele leven overhoop gooien. Wat moet ze doen?
Zin om Verstoppertje te lezen? Geef je op! Ik zal zeker reageren op jouw recensie!
ISBN  9789082800708, Paperback, 120 pagina’s, thriller, uitgever: NicoletteMolenaar, juni 2018

https://www.facebook.com/nicoletteschrijft/                   tag:@NicoletteSchrijft


 

Boek 1.b : UITGEBROED van Pat Craenbroek – genre : thriller. juni 2018 (NL + BE) 

foto 1

https://www.facebook.com/Uitgebroed-2027170454271949/      tag: #Uitgebroed  en @PatCraenbroek

Uitgebroed is de debuut-thriller van de Vlaamse selfpub auteur Pat Craenbroek, welke begin juni 2018 verschenen is.

Pat Craenbroek (1966) is een vrouwelijke arts die in het begin van carrière als gerechtsarts aan de slag ging. Nu werkt ze zowel in de zakenwereld als in de klinische praktijk. Als kind won ze opstelwedstrijden en werd ze geprezen om haar haar taalgevoel. Toch koos ze voor een medische loopbaan. Het schrijven is echter altijd blijven kriebelen en de voorbije jaren schreef ze in haar zeldzame vrije uurtjes stukken tekst die samen de thriller “Uitgebroed” zijn geworden.

Pat Craenbroek laat haar levendige en soms licht morbide verbeeldingskracht de vrije loop in Uitgebroed. Verweven met de feitelijke kennis die zij in het begin van haar carrière opdeed tijdens haar werk als gerechtsarts, heeft dit geleid tot een duister, op alle fronten overtuigend verhaal.

Inhoud:

Lilith Van Winckel, de ik-persoon in het boek, werkt als hulpje in een forensisch centrum, ze assisteert er bij lijkschouwingen en naait na afloop de lichamen weer toe. Daarnaast is ze ook een getormenteerde vrouw die verteerd wordt door pijn en verdriet. Wanneer ze zichzelf op een dag voor een aankomende trein gooit is niemand in haar omgeving echt verbaasd. Snel blijkt echter dat ze voor haar dood een plan heeft uitgebroed, waarbij ze de kennis die ze opdeed in het mortuarium, heeft aangewend om wraak te nemen.

Leesfragmentje:“Ik zeg hem maar niet dat ik een groot keukenmes in mijn nachtkastje verborgen houd, het ligt er voor het grijpen. Er zit iets in mij te broeden, het is vaag, de vorm is nog niet afgelijnd, nog geen hoe, geen wat of wanneer. Wel een waarom. Hij gaat naar de badkamer om zijn tanden te poetsen en ik kijk nog even naar het mes. Ik laat mijn fantasie de vrije loop. Het is een stevig vleesmes, het verbaast me eigenlijk dat mijn man het nog niet gemist heeft. Ik fantaseer erop los en het is geen stukje mooi gebraad, dat in mijn verbeelding wordt aangesneden. Ja, je zou wel kunnen zeggen dat ik aan het broeden ben gegaan.”

Pat Craenbroek:                                                                                                                Uitgebroed is mijn eerste boek, ik putte inspiratie uit de ervaringen die ik opdeed als gerechtsarts, maar ook uit wat ik zie in de kliniek, hoewel bijna het gehele boek pure fictie is.

ISBN 9789492883230, paperback, 330 pagina’s , uitgever: Paris Books, thriller, juni 2018

https://www.facebook.com/Uitgebroed-2027170454271949/                                                    tag: #Uitgebroed  en @PatCraenbroek


 

Boek 1.c : DE QUMRAN CONTROVERSE  van Jos Kremers – genre : thriller. (NE)

IMG_8789

https://www.facebook.com/jos.kremers.3                        tag: @JosKremers

De Qumran Controverse is de debuut-thriller van selfpub auteur Jos Kremers, welke in augustus 2017 verschenen is.

Jos Kremers (1949)  is een gepassioneerd verteller en al wat langer bekend als auteur. Men noemt hem na het schrijven van deze thriller ook wel “de Nederlandse Dan Brown.”                                                                                                                                        Voordat deze thriller op papier kwam, schreef hij ook al een autobiografisch werk over de ziekte van zijn vrouw: “Leven met de dood voor ogen”. Later volgde nog een jeugdboek ‘Spookjesverhalen‘. Jos Kremers heeft dus meerdere genres in zijn portfolio. Naast auteur is Jos Kremers gepensioneerd Bouwkostendeskundige.

Inhoud:

Roger Meers vindt nieuwe documenten van de Dode-Zeerollen. Hun inhoud laat de wereld op zijn grondvesten trillen. Wat is het grote geheim dat bij de geboorte van Jezus is ontstaan? Hoever gaan de verschillende groepen die de documenten willen bemachtigen in hun strijd? Moet de waarheid worden verteld en wat is de prijs van de waarheid? Deze roman met Roger Meers in de hoofdrol is een verhaal met een heel erg controversieel thema waarbij op leven en dood wordt gestreden. De verrassende wendingen houden de lezer volkomen in de ban.
Israël is al sedert mensenheugenis een zeer verdeeld stuk van de wereld en die verdeeldheid neemt in dit boek alleen maar toe. Wat is er nu precies gevonden in de Dode-Zeerollen? Waarom willen zoveel verschillende partijen dat met alle geweld hebben? Zijn die documenten wel al die strijd waard? En… kan de wereld de waarheid aan? De spanning druipt er van af, tot aan de laatste zin.
De verborgen documenten zorgen voor een ziedend slot in deze roman.
Jos Kremers heeft zichzelf in dit boek overtroffen en neemt je mee in een adembenemende zoektocht.

Leuk nieuws:  ‘De Qumran Controverse’ is in 2018 door Indie Awards genomineerd tot ‘Beste boek van 2017’.

Jos Kremers: Hoewel mijn hele productieve leven in het teken stond van analytisch denken en kostenbewust werken heb ik altijd mijn creatieve kant gekoesterd. Schrijven was daarbij een leuke hobby waar ik nog steeds veel plezier in heb.

Jos Kremers is klaar om de wereld zijn verhalen te vertellen. Is die wereld ook klaar om zijn verhalen te lezen? Is de mensheid klaar voor de ontrafeling van een wereldschokkende waarheid?

ISBN 9789463422697, paperback, 267 pagina’s, uitgever: Mijnbestseller.nl, thriller, augustus 2017

Wil je meer weten over Jos Kremers, en de achtergronden van De Qumran Controverse? http://jos-kremers.simplesite.com/              https://www.facebook.com/jos.kremers.3        tag: @JosKremers


 

Boek 1.d : CYANIDE, Insanelym #1, van Melanie van Garderen . Genre: Literaire thriller, 2018 (NL+BE)

IMG_9129

https://melanievangarderen.nl/books/cyanide/        tag :  @melanievangarderen

Cyanide (Insanelym #1) is een Medische Thriller en het debuut van Melanie van Garderen welke in 2018 verscheen.

Melanie van Garderen droomde er NOOIT van om schrijver te zijn. Schrijver worden stond ergens onderaan haar lijstje, maar toch won rond 2015 uiteindelijk het schrijven alsnog. En dat is maar goed ook !

De spannendste read van deze zomer… Cyanide is een meeslepende medische thriller, eentje waarbij al je haren rechtovereind gaan staan. No joke! Ben je op zoek naar een huiveringwekkend boek dat je niet weg kunt leggen tot je de laatste letter hebt gelezen? Dan zit je met Cyanide zeker goed! Warning: dit boek is niet voor de faint hearted. Durf jij het aan?

Voor lezers die houden van medische thrillers, waarin verraad, vertrouwen en liefde elkaar afwisselt en de spanning te snijden is.

Inhoud:

Wat zou je doen als je met geweld uit je ouderlijk huis wordt getrokken door twee mannen in witte pakken? Het bewustzijn verliest? En ergens terecht komt waar verschrikkelijke dingen met mensen gebeuren? Het overkomt Eva Cobbs, een jonge vrouw die niet weet waarom zij hiervoor is uitgekozen. Naarmate de tijd verstrijkt komt ze achter de vreselijke geheimen waarop haar leven gebaseerd is. Wie kan ze vertrouwen in de doolhof die voor haar is uitgelegd? Wat gebeurt er als alles zich voor haar ogen begint te ontrafelen?

Melanie van Garderen: Cyanide (Insanelym#1)  is mijn eerste boek. Toen ik klein was, schreef ik wel eens korte verhalen. Ik hield ervan om mijn eigen verhalen op papier te zetten, vooral omdat ik veel te veel fantasie had. Toen ik ouder werd, deed ik niets meer met schrijven tot ik in 2015 aan Cyanide begon. De meeste inspiratie haal ik uit muziek, boeken of films die ik heb geluisterd of gezien. Ik was een music video van één van mijn favoriete bands, Deathstars, aan het kijken. Ik had de video al tientallen keren gezien tot plotseling het idee als een bom ontplofte in mijn hoofd. Binnen drie dagen had ik een kwart van het boek geschreven. Het schrijven had gewonnen !

ISBN 9789492968005, paperback, 323 pagina’s , uitgeverij MvG Books, thriller, juni 2018

https://melanievangarderen.nl/books/cyanide/       tag :  @melanievangarderen


 

Boek 1e : DUIVELSDOCHTER – een jeugd naar de hel , van Antoine Verhoeven, thriller, maart 2018 (NL)

duivelsdochter

https://www.facebook.com/duivelsdochter/                tag: @AntoineVerhoeven

Duivelsdochter is het debuut thriller van Selfpub auteur Antoine Verhoeven welke in maart 2018 verschenen is.

Antoine Verhoeven (1972) is opgegroeid in ‘s-Hertogenbosch. Hij wist op jonge leeftijd al dat hij wilde gaan schrijven en bedacht de gekste personages en werelden om die in stripverhalen tot leven te wekken. Later schreef hij een fantasy serie in een new age paganistisch tijdschrift. De vrijheid van het schrijven en de mogelijkheid om in een ander personage te stappen is erg belangrijk voor hem.

inhoud :

Miljonairsdochter Brigitte van Breughel was altijd al het buitenbeentje van de familie. Ze droeg het liefste haar zwarte gothic kleding en bracht veel tijd door met haar poppen op de zolderkamer. In geen enkel opzicht leek ze op haar tweelingzus Bernadette, die wel aan alle schoonheidsidealen van haar ouders voldeed. Niemand wist echter dat Brigitte herhaaldelijk werd mishandeld door haar eigen oma, die ervan overtuigd was dat haar kleindochter een gedrocht was, bezeten door Satan. Niemand wilde geloven dat oma haar kleinkind iets zou aandoen, dus werd Brigitte als leugenaar weggezet. Uit pure wanhoop en frustratie vocht het meisje terug en besefte uiteindelijk dat ze helemaal alleen stond. Ze vluchtte en kwam in aanraking met een satanische sekte in Amsterdam. Haar leven zou voorgoed veranderen.

ISBN 9789402244106, paperback, 196 pagina’s. Uitgever: Boekscout.nl, thriller, maart 2018

https://www.facebook.com/duivelsdochter/          tag: @AntoineVerhoeven


 

Boek 1.f : EASY DOEKOES van Youssef Jahfa,  literaire thriller, december 2018 (NL)

47114539_1425590624243124_7683813328539353088_n

Facebook Youssef Jahfa         tag: @Youssef Jahfa

Easy Doekoes is een literaire thriller en tevens het debuut van Selfpub-auteur Youssef Jahfa,  welke in december 2018 verschenen is. Easy Doekoes is een verhaal over vriendschap en loyaliteit en ook over keuzes maken en nieuwe wegen inslaan,  een literaire thriller vol spanning en valkuilen.

Youssef Jahfa werd geboren in Casablanca, studeerde rechten en kwam in 1996 naar Nederland om zijn studie te vervolgen. Inmiddels woont hij al jaren met zijn gezin in Nieuwegein. Naast verhalen en gedichten schrijven, geniet hij volop van gitaar spelen, kaart-en boardgames maken, motorrijden en films kijken.

Inhoud :

Mo, Boy, Amit en Jochem zijn van jongs af aan de beste vrienden. Ondanks hun verschillende achtergronden en overtuigingen kunnen ze perfect met elkaar opschieten en hebben veel voor elkaar over. Of zoals zij elkaar het liefst noemen: ‘matties for life’.
Op een vrijdagmiddag krijgen ze een klein klusje. Ze mogen een businessman helpen met zoeken naar een belangrijke tas die hij verloren is na een avondje feesten. Als beloning krijgen ze 10.000 euro, oftewel 2.500 euro per persoon. Easy doekoes en makkelijk verdiend…
Echter, naarmate hun zoektocht vordert, ontdekken ze andere kanten van elkaar en raken ze steeds verder van elkaar vervreemd. Stijgt dit klusje hen boven het hoofd of hebben ze zich al die jaren in elkaar vergist?

Youssef  Jahfa :

Ik schreef al op jonge leeftijd af en toe korte verhalen en gedichten in het Arabisch. Een paar jaar terug begon ik weer serieus te schrijven en dat werd mijn uitlaatklep en verslaving.
Ik haal mijn inspiratie overal vandaan. Van een goed boek, een goede serie of spannende film. Soms haal ik inspiratie van het nieuws en verwerk dat in mijn verhalen.

ISBN 978946345463, paperback, 152 pagina’s, literaire thriller, uitgeverij Pumbo.nl, december 2018

Facebook Youssef Jahfa         tag: @Youssef Jahfa


 

Boek 1.g DUISTER MEESTERSCHAP van Jurgen Bulterman, thriller, december 2018 (NL + BE)

9200000103858097 - kopie

Facebook: Jurgen Bulterman of Duister Meesterschap  tag: @Jurgen Bulterman of @Duister Meesterschap

Duister Meesterschap is de debuut-thriller van Selfpub auteur Jurgen Bulterman, welke in december 2018 verschenen is. Een thriller, welke zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog, de zwartste pagina uit onze geschiedenis. Duister Meesterschap is een bijzonder avontuur, vol gevaren, belangen en tegenstrijdigheden, waarin niets is wat het lijkt te zijn.

Jurgen  Bulterman (1973) is in het dagelijks leven, behalve auteur, ook District Manager bij Shurgard Self Storage. In een “vorig leven” heeft hij met veel plezier in de uitzendwereld gewerkt, Start, Randstad en Adecco. Hij is woonachtig in Velserbroek, tussen Haarlem en IJmuiden in.

Inhoud:

Basel maart 1945

Op een gure vroege ochtend loopt een man haastig door de straten van Basel. Met zijn rechterarm houdt hij zijn schoudertas stevig in de houdgreep terwijl zijn ogen onafgebroken door de straten turen. Hij is te laat, maar durft nauwelijks op zijn horloge te kijken om de tas maar niet te hoeven loslaten.

Wie is die man met de tas? Wat doet hij in Basel? Wat is zijn relatie met de twee Harvard studenten Will en Jake? Wat voert Darcy, het meesterbrein van de Office of Strategic Services, in zijn schild en waarom heeft hij juist Will en Jake gerekruteerd?

Duister Meesterschap is een bijzonder avontuur, vol gevaren, belangen en tegenstrijdigheden, waarin niets is wat het lijkt te zijn.

Duister Meesterschap speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog. De zwartste pagina uit onze geschiedenis. De vraag hoe dit heeft kunnen gebeuren, hoe je als mens zover gaat in het opvolgen van bevelen en wat er nu precies is gebeurd, houdt de gemoederen nog elke dag bezig. In dit boek word je als lezer meegenomen in het verhaal achter de strategische belangen van die tijd en worden hardnekkige geruchten en theorieën samengebracht tot een zeer aannemelijk verhaal.

Jurgen Bulterman: Mijn inspiratie om te schrijven werd aangewakkerd door een boek van Ludlum, The Holcroft Pact. Dat wilde ik ook. Vanaf dat moment is er iets in mijn hoofd gaan leven en dat is er nu uitgekomen.  Naast schrijven, sport ik graag in bij de sportschool, ben ik ook actief in voetballen, en daarnaast ook trainer/coach van de dames 1 van VV IJmuiden. Gek op skiën, lekker eten, familie en vrienden, maar af en toe een dagje op de bank is ook lekker.

ISBN 9789463234566, paperback, 436 pagina’s, thriller, uitgeverij Boekengilde, december 2018

Facebook: Jurgen Bulterman of Duister Meesterschap  tag: @Jurgen Bulterman of @Duister Meesterschap


NIEUW DEZE MAAND :

boek 1.h. RAVENZWART BLOED, van Kim Verheugen, literaire thriller, mei 2019 (NL)

0000310814_Ravenzwart_bloed_2_710_130_0_0

Facebook: Kim Tikt of Kim verheugen  tag: @Kim Verheugen

Ravenzwart bloed is het vierde boek van de hand van selfpub auteur Kim Verheugen. Een rauwe  literaire thriller, waarin de spanningsboog strak gespannen staat. Verschenen in mei 2019.

Kim Verheugen (1974, Ede) zit eigenlijk nooit stil. Ze heeft een creatieve opleiding genoten en is daardoor altijd met haar handen bezig. De coverafbeeldingen van haar boeken zijn door haar zelf  geschilderd. Ze schreef altijd al columns en korte verhalen, maar de echte uitdaging kwam bij een boek.  Eenmaal begonnen kon ze niet meer stoppen. Haar debuut koste haar twee weken om het te schrijven. Kim raakte als auteur bekend o.a. met haar boeken:  Als het roodborstje haar kleur verliest (2017),  De wijven van vijf (2017) en de hilarische roman Scherven brengen echt geluk! (2018)  Het schrijven van een roman koste haar veel meer moeite dan het schrijven van de thrillers.

Inhoud:

Twee meisjes delen een verschrikkelijk verleden. De één overleeft, de ander niet. Toch blijven ze als tweeling altijd één.

Ze woonden in één van de mooiste villa’s van Wageningen, maar hun leven was alles behalve mooi. Het leven van Tess en haar tweelingzusje Inka was een hel. Dagelijks leefden ze in angst. Misbruikt door hun broer en mishandeld door vader. Niemand hielp ze. De kinderen raakten steeds meer beschadigd. Tot vader een familiedrama veroorzaakt. Alleen Tess en peuter David overleven het. Achttien jaar later is Tess uitgegroeid tot een zelfstandige vrouw. Haar verleden is een verborgen episode uit haar leven. Alleen Tuk,  haar hond, weet dat Tess zichzelf niet altijd  onder controle kan houden. ’s Nachts is hij het die haar helpt .Hij beschermt haar ook voor Machiel. De man die toch niet haar grote liefde bleek. Machiel accepteert hun relatiebreuk niet en zijn stalken neemt steeds grotere vormen aan. Hij zorgt ervoor dat haar verstopte verleden weer boven komt. Met alle gevolgen van dien.

Kim Verheugen: Met ravenzwart bloed heb ik een onderwerp te pakken gekregen wat niet helemaal fictie is. Ja, het verhaal is verzonnen, maar het heeft een realistische oorsprong. Helaas komt kindermishandeling, misbruik en familiedrama’s in onze maatschappij voor. In de media wordt nooit gesproken over wat er achter die voordeur gebeurde voordat de dader knapte en een familiedrama veroorzaakte. Het is nooit een verhaal op zich. Mijn beste vriendin is de pleegmoeder uit het boek. Ik heb van dichtbij gezien hoe getraumatiseerd de kinderen waren die in haar gezin kwamen. Er wordt veel geklaagd en gezeurd over Jeugdzorg, maar je hoort zelden iets over jongvolwassenen die te oud zijn om de hand vast te houden, maar te jong zijn om losgelaten te worden. Dit boek is zonder dat het mijn intentie was een regelrechte pluim geworden voor al die mensen die belangeloos hun gezin uitbreiden voor het welzijn van het kind van een ander.

ISBN 9789402190861, paperback, 290 pagina’s, literaire thriller, uitgeverij Brave New Books, mei 2019

Facebook @Kim Tikt  of Kim Verheugen  tag: @Kim Verheugen       website : https://kimverheugen.com/

 


NIEUW DEZE MAAND :

1.i EGYPTISCH BLAUW van Johnny Bollé, thriller, september 2018) (NL + BE)

9200000097664758

Facebook Johnny Bollé   tag: @Johnny Bollé

Egyptisch blauw is het thrillerdebuut van Johnny Bollé, welke verschenen is in september 2018. Vanaf de eerste bladzijde grijpt debutant Johnny Bollé de volle aandacht van de lezer, om die 300 pagina’s lang niet los te laten. Een meeslepende thriller waarbij de puzzelstukjes steeds blijven veranderen.

Johnny Bollé woont in Antwerpen en is afgestudeerd als paramedicus, maar maakte een carriere switch naar de sport als personal trainer. Daarnaast schrijft hij in zijn vrije tijd graag korte verhalen en  thrillers.

inhoud:
Tijdens een avondje stappen leert de schuchtere Jovanny een stel vrienden kennen. Het klikt meteen, maar hij ervaart al snel dat zijn nieuwe vrienden er een verborgen agenda op na houden. Hij wordt achtervolgd door de mysterieuze Melissa. Zij heeft een steeds terugkerende nachtmerrie waarin Jovanny één van haar familieleden vermoordt.
Wanneer Jovanny ontdekt dat zijn ouders een verschrikkelijk geheim met zich meedragen, stort zijn wereld in mekaar. Paniek, radeloosheid en verdriet volgen elkaar in snel tempo op wanneer de liefde van zijn leven op een brutale manier wordt vermoord.

Johnny Bollé:

In april 2018 won ik de schrijverswedstrijd 55 woorden, een initiatief van Schrijverspunt. Daarnaast werd mijn verhaal Claustrofobie bekroond met de publieksprijs van MicroSleutel van Sweek en met mijn kortverhaal Bitter Kerstgebak kwam hij op de longlist terecht van de schrijfwedstrijd Het Kerstdiner van Schrijven Online. In september 2018 volgde mijn eerste echte boek,thriller Egyptisch blauw.

Bekijk ook de spannende trailer op You Tube: https://www.youtube.com/watch?v=z_81MnC09bw

ISBN: 9789462663305, paperback, 266 pagina’s, thriller, uitgeverij Schrijverspunt, sept 2018

Facebook Johnny Bollé   tag: @Johnny Bollé        website  https://www.johnnybolle.com/


 

NEW ADULT, FEELGOODROMAN:

Boek 2.a : STRUCTURE#1 – Chaos & Structure van Mariëlle Brouwer – genre: New Adult feelgoodroman. april 2017 (NL)

9200000074701295

https://www.facebook.com/mariellebrouwerauteur/                                                               tag: @MarielleBrouwerAuteur

Structure#1 Chaos & Structure is het debuut van Mariëlle Brouwer. Mariëlle Brouwer is afgestudeerd in 2011 aan de PABO en geeft les op het SBO. Lezen is ook een hobby van haar en vooral New Adult. Het lag dan ook voor de hand dat haar eerste boek ook een New Adult werd. Mariëlle schreef in maart 2017 Structure#1 Chaos & Structure. In de daaropvolgende 8 maanden, tussen september 2017 en mei 2018 verschenen Structure#2 Wild & Structure en Structure#3 Lust &Structure.

Chaos & Structure is het eerste deel in de New Adult serie Structure van selfpub auteur Mariëlle Brouwer. Een verhaal vol romantiek en muziek. Er zijn inmiddels nog 2 delen maar je moet natuurlijk wel eerst deel 1 gelezen hebben om deel 2 en 3 te kunnen volgen. Daarom ligt deel 1 Chaos & Structure nu op de bar in het Selfpub-Café.

Inhoud:

Na een foute avond vol drank wordt Lily wakker naast Eindhovens lokale popidool Mika.
Ze heeft een hekel aan de populaire band, die denken dat ze alles maar kunnen krijgen.
Maar als Mika haar maar niet met rust laat en ze hem beter leert kennen, is hij misschien niet zo verschrikkelijk als ze denkt. Misschien kampt hij zelfs wel met soortgelijke problemen als zijzelf.
En hij? Wat vindt hij van haar? Waar Mika een populaire jongen is die speelt in een bekende band, is Lily een onopvallender, onzeker meisje dat flink met zichzelf in de knoop ligt. Dit verhaal verdient met recht de titel New Adult: de bekende formule van een jongen en een meisje, elk met hun eigen problemen en niet in staat een relatie aan te gaan.

Mariëlle Brouwer: Ik ben rond mijn zestiende begonnen met schrijven. Gewoon omdat ik het leuk vond. Dit waren toen nog vooral dialoogverhalen. Later begon ik me er echt in te verdiepen. Ik vind zelf het New Adult genre heel leuk om te lezen. Het is een leeftijd waar ik me goed in kan inleven en altijd doorspekt met romantiek, waar ik van houd. Ik heb gekozen voor een band, omdat bandmannen toch altijd een soort fantasie zijn. Ik vind het zelf altijd heerlijk om te lezen en aangezien ze altijd zeggen: schrijf een boek wat je graag wilt lezen, heb ik hiervoor gekozen. Ik hoop dat jullie er ook zo over denken en veel plezier gaan beleven aan het verhaal.

ISBN 9789082663006, paperback, 302 pagina’s , uitgever Duntax Books, New Adult roman,  april 2017

https://www.facebook.com/mariellebrouwerauteur/     tag: @MarielleBrouwerAuteur


 

Boek 2.b : Tweesprong, Hink-Stap-Leef! van Monique van Goozen, feelgoodroman, november 2018 (NL+BE) 

9789491777851_front

Facebook : Monique Nijdam van Goozen  tag: @Monique Nijdam van Goozen

Tweesprong, Hink-Stap-Leef! is de debuut roman van Selfpub-auteur Monique van Goozen,  welke in november 2018 verschenen is. Tweesprong is een feelgood verhaal over vriendschap, liefde, over keuzes maken en nieuwe wegen inslaan. Het is het eerste deel van de trilogie Hink-Stap-Leef!

Monique van Goozen groeide op in Apeldoorn, maar verhuisde na haar middelbare school naar Noord-Holland. Inmiddels woont ze al jaren met haar gezin in Alkmaar.
Ze volgde een HBO-opleiding tot verpleegkundige, activiteitenbegeleider en docent.
In het dagelijks leven begeleidt ze kinderen met downsyndroom in het reguliere onderwijs. Dit vormde de basis voor haar boek Tweesprong, Hink Stap Leef!

Inhoud:

Filippa is nog maar net hersteld van een traumatische ervaring wanneer ze een nieuwe baan krijgt aangeboden als begeleider van de 9-jarige Yfke Rozenboom, een meisje met downsyndroom. Hoewel ze vol enthousiasme begint met haar werk, komt ze al gauw tot de ontdekking dat de omstandigheden bij haar clientje thuis veel gecompliceerder -maar ook spannender- zijn dan ze voor mogelijk heeft gehouden.

Karlijn heeft in haar zoektocht naar geluk nogal wat verkeerde keuzes gemaakt. Wanneer de de veelzijdige en charmante Daniel ontmoet, haar nieuwe leidinggevende, is ze dan ook vast van plan dit keer niet in dezelfde valkuil te stappen en gepaste afstand te bewaren. Hij maakt het haar echter niet bepaald gemakkelijk door steeds haar gezelschap op te zoeken en zoveel aandacht aan haar te besteden. En dan die ogen….

Anne werkt aan haar zelfvertrouwen. Zo heeft ze een “lijstje van geluk” waarvan ze zoveel mogelijke punten probeert te realiseren. Eén van die doelen brengt haar naar de bibliotheek, waar ze als vrijwilliger gaat voorlezen.

Op die plek komen de wegen van Anne, Filippa en Karlijn samen

Monique van Goozen: Het schrijven van een boek heeft altijd bovenaan mijn bucketlist gestaan, en ik ben zeker tien keer eerder aan een boek begonnen, maar ik maakte het nooit af. Omdat ik onzeker was over het resultaat, mijn vaardigheden, mijn kennis en talent. Tot ik een schrijversgids onder ogen kreeg die geen andere boodschap had dan: Doen! Schrijf puur voor jezelf, niet met het idee dat een ander het gaat lezen! En toen begon ik. Schrijven, herschrijven en nog eens herschrijven. De inspiratie kreeg ik grotendeels vanuit mijn werk, waarin ik dagelijks samenwerk met kinderen met het Downsyndroom. Zo ontstond dit mooie verhaal, wat ik heel graag met jullie wil delen.

ISBN 9789491777851, paperback, 424 pagina’s , uitgeverij Eigenzinnig! , november 2018

https://www.facebook.com/monique.nijdam1     tag @Monique Nijdam van Goozen

 


 

ROMAN:

Boek 3.a : De Belofte van Stephan van Erp, roman, september 2017.(NL+BE)

De belofte

-https://www.facebook.com/stephan.vanerp.946               tag: @Stephanvanerp

De Belofte is de 2e roman van Selfpub auteur Stephan van Erp welke in september 2017 verschenen is.

De Astense schrijver Stephan van Erp (1967) debuteerde in 2016 met zijn roman Retour Baxley. Deze roman werd goed ontvangen en haalde een plaats in de top-100 (nr. 84) van de verkiezing van het belangrijkste boek in 2016. Eind 2017 verscheen zijn tweede roman De Belofte. Ondertussen schreef hij een verhalenbundel over zijn opgroeiend gezin onder de titel Klein. Momenteel werkt hij aan een historische roman. Deze zal naar verwachting in de zomer van 2019 verschijnen. Stephan volgde een opleiding aan de Schrijversvakschool Amsterdam.

Inhoud:

‘De Belofte’ is een aangrijpende roman over de verdwijning van een jonge vrouw in 1979. Na een stapavond komt Margje Wijnen niet thuis. Haar moeder maakt zich ernstige zorgen. Jaren later ligt haar moeder op haar sterfbed en vraagt aan de kleindochter Karlijn of zij de zoektocht naar Margje wil voortzetten. Karlijn studeert rechten in Maastricht en tijdens een module over cold cases lukt het haar om het dossier van haar tante Margje op tafel te krijgen. Niemand weet dat de case over haar vermiste tante Margje gaat. Lukt het Karlijn om de belofte in te lossen?

Stephan van Erp: Ik ben een schrijver die voor mijn romans inspiratie haalt uit waargebeurde verhalen. In mijn debuutroman Retour Baxley (2016) gaat het om een vergeten soldaat uit de Tweede Wereldoorlog die opgroeide in het kleine Amerikaanse dorpje Baxley in Georgia. Een jonge vrouw die al veertig jaar is vermist staat centraal in mijn tweede roman De Belofte (2017). De bekende Nederlandse schrijver Wim Daniels schreef mij over De Belofte een persoonlijk bericht: ‘het is een heel goed geschreven boek, complimenten.’ Ik heb aan de schrijversvakschool Amsterdam een module gevolgd over het schrijven van romans want mijn ambitie is dat elke volgende roman mijn beste boek is.

ISBN 9789082577815, paperback, 260 pagina’s, uitgeverij De boomhutschrijver, sept. 2018

Facebook Stephan van Erp        http://stephanvanerp.eu/   tag: @Stephanvanerp


 

Boek 3.b : Oude liefde roest niet (of soms wel?) van Minke Mulder-Hiemstra, roman,chicklit,  november 2017

9789402240801

Facebook Minke Mulder-Hiemstra           tag: @Minke Mulder

Oude liefde roest niet (of soms wel ?) is de debuut-roman van Selfpub-auteur Minke Mulder-Hiemstra, welke in november 2017 verschenen is.

Minke Mulder-Hiemstra is geboren in Friesland, opgegroeid in Flevoland en nu woonachtig in het prachtige Drenthe. Oude liefde roest niet (of soms wel?) is haar eerste boek, en ze heeft hier ruim een jaar met plezier aan gewerkt. Ze geniet van haar leven en probeert er alles uit te halen wat er in zit. Dit boek neemt je dan ook mee op wereldreis en laat je het leven van Katie in alle aspecten zien. Humor, spanning en een flinke scheut romantiek zorgen ervoor dat het een heerlijk boek is om te lezen.

Inhoud:

Katie komt terug naar Brussel voor het dertigjarig huwelijksfeest van haar ouders. Haar knotsgekke vriendinnen Susanna en Elsa mogen daarbij natuurlijk niet ontbreken. Als het feest in volle gang is en Katie een ommetje maakt in de tuin gebeurt er iets wat haar leven totaal op zijn kop zet.
Saskia, Katie’s collega, weet niet wat haar overkomt als de nieuwe baas plotseling op kantoor langskomt. Ze heeft echt de perfecte baan.
Susanna is visagiste van beroep en begint weer een nieuw leven op de bouwen in Brussel nadat ze een tijdje in New York heeft gewoond. Alles gaat prima totdat ze haar nieuwe huissleutels kwijt raakt.
Als Sam na vier jaar ook weer terug komt in Brussel, is het weer net als vroeger. Ravotten met zijn vrienden Tom en Luke. Maar Katie komt er op een dag achter dat ook Sam iets te verbergen heeft…

Minke Mulder: 

Al jaren ben ik een fan van Sophie Kinsella en Jill Mansell. Toen ik al hun boeken gelezen had dacht ik wat nu? Dan moet ik zelf maar een boek gaan schrijven en ik moet zeggen, het viel me best mee. Ik heb er een jaar over gedaan, maar het is me gelukt. Heel trots en…mijn tweede boek is ook al bijna klaar. Ik heb de smaak te pakken zeg maar. Ik wil het Selfpub-Café enorm bedanken voor deze mogelijkheid om mijn boek onder de aandacht te brengen, en natuurlijk Niesje Huizing, auteur van Wie is er nu stoer! die mij op dit idee bracht. Ik hoop dat jullie min boek prettig vinden om te lezen en ik wacht op jullie feedback.

ISBN : 9789402240801 ,paperback, 146 pagina’s , uitgever Boekscout.nl, november 2017.

Facebook Minke Mulder-Hiemstra                https://minkemulder.auteursblog.nl/


 

LITERAIRE ROMAN:

Boek 4.a : De tafel van Tarzan van Xander Jongejan, literaire roman , februari 2018 (NL+BE)

De-tafel-van-tarzan-front-3d-225x300

https://www.facebook.com/xanlex       tag: @XanderJongejan

De tafel van Tarzan is de debuutroman van Xander Jongejan (1973), een verhaal met een boodschap welke in februari 2018 verschenen is.

De tafel van Tarzan is een heftig boek voor de actieve lezer die een beetje zwartgallige humor wel kan waarderen. Typisch een boek dat intelligent in elkaar zit en zich ondanks de gruwelijkheden voor herlezing leent.’

Xander Jongejan is schrijver en dichter. Hij laat graag zijn sporen na met proza en poëzie.  Naast deze literaire roman publiceerde hij in 2017 de dichtbundel ‘Wat zijn de bananen duur’, en hij heeft samen met Jasper Langedijk een literair tijdschrift uitgegeven “De eendagsvlieg”

Inhoud:

‘Ook dat is vaderschap. Steeds je verwachtingen naar beneden bijstellen.’
In zijn soepele stijl vertelt Xander Jongejan een licht-zwart verhaal over de behoefte om gezien te worden. In ‘De tafel van Tarzan’ delen vader en zoon herinneringen aan hun ongemakkelijke gezinsleven. Na de dramatische dood van hun vrouw en moeder proberen ze grip te krijgen op het onvermogen van de ander, altijd van de ander.
Enkele uitspraken uit recensies:

In De Tafel van Tarzan beschrijft Xander Jongejan een unieke correspondentie tussen Vader en Zoon. In deze brieven worden gebeurtenissen, gevoelens en gedachten blootgelegd, die de lezer zijn adem laat inhouden. Xander maakt hierbij gebruik van zijn taalkunst om de lezer vast te houden, de spanning op te voeren en diepere lagen te creëren. […] Hopelijk komt Xander na deze mooie debuutroman snel met een volgende roman. Dan heeft hij alvast één afnemer.’

Xander Jongejan slaagt er wonderwel in – en met een tot een minimum beperkt aantal woorden – een zondvloed aan emoties over je uit te storten. Zijn opvallende staccatostijl zal niet bij alle lezers in de smaak vallen en toch… “De tafel van Tarzan” is een korte – maar krachtige – roman, die je smeekt om te worden gelezen met volle aandacht. Verwacht geen stevige mokerslagen; de auteur doet zijn ding op een luchtige, maar wel directe wijze.’

De auteur (1973) weet de sfeer in het gezin goed weer te geven en kruipt op geloofwaardige wijze in het hoofd van de zoon en van de vader.

Xander Jongejan over De tafel van Tarzan:

Wat ik graag wilde doen, is het onvermogen voelbaar maken van mensen in een gezin om contact te maken. Het drama van een handvol mensen dat elkaar dag in dag uit in de weg zit op een paar vierkante meter, terwijl ze het niet weet te veranderen, vind ik fascinerend. Het laat lezers niet onberoerd, het raakt ze. Ik noem het een licht-zwart boek. Er is veel duisternis, maar het is niet loodzwaar. Het is goed te doen, er valt zelfs hier en daar te lachen. Als je van wrang houdt.

ISBN 9789402171938, paperback, 149 pagina’s , uitgever Brave New Books, februari 2018

Facebook Xander Jongejan              http://xanderjongejan.nl


 

Boek 4.b     De knopendoos van Roland Derveaux . literaire roman, juni 2071 (NL+ BE)

1019-img_1-bruine-knoop-dubbele-rand-18mm

Facebook : Roland Derveaux    tag: @Roland Derveaux

Wat zit er toch in die KNOPENDOOS? Knopen, uiteraard, maar ook haakjes en ogen…, ritsen en…? Ontdek het in deze onthutsende roman

Roland Derveaux (Ooigem Wielsbeke) 1944) is een Vlaams schrijver. Gedurende vijftig jaar werkte hij in de houtindustrie. Derveaux debuteerde als auteur pas na zijn beroepsloopbaan. In 2013 schreef hij zijn eerste boek , een jeugdboek Boompje Bou. Daarna volgden 3 literaire romans, over Houtindustrie De Beitel, die zich afspelen in het “Dallas van West-Vlaanderen” na de tweede wereldoorlog.

In 2017 verscheen “De Knopendoos”. Een literaire roman over opgroeiende kinderen in WO2 en de spanningen erna.  “De Knopendoos “ is een verhaal over mensen met hun grote en kleine kantjes … een verhaal van oorlog, collaboratie en verzet. Tevens een hulde aan de burgerslachtoffers die op 26 mei 1940 gevallen zijn in een razzia aan de Mandel. Ondertussen is ook zijn 5e roman verschenen (2018) Kind in de kou.

Inhoud:

Op een zomerse middag vernielt een gasontploffing een huis, dat bijna een eeuw diende als ambtswoning voor de bedienden van de onbewaakte overweg, tot de spoorweg – de route – gesloten werd. De 77-jarige Cyriel, die een groot deel van de dag doorbrengt op het bankje op zijn stoep, hoort het gebeuren en ziet na het optrekken van de stofwolk dat er van het bekende monument, opgetrokken in de typische architectuur van de 19de eeuwse spoorweggebouwen, niets meer overblijft. De hele middag zijn de hulp- en ordediensten in de weer, toeterend rijden hun typische voertuigen op en af. Cyriel verneemt dat het kinderloze echtpaar dat er woonde de ramp niet heeft overleefd en dat raakt hem. Als buurjongen trok hij met de kinderen die daar woonden op naar school en speelde met hen al voor WO2 uitbrak, na de school, op zon- en feestdagen en in de vakanties. “s Avonds verneemt Cyriel op het journaal van de lokale televisiezender dat er tussen het puin ook gemummificeerde en verbrokkelde resten gevonden zijn, die vermoedelijk aan één en hetzelfde geraamte toebehoord hebben. Cyriel begint te graven in zijn verleden.

Roland Derveaux: Beste lezer, In de loop van 2014 kreeg ik een bijzonder bericht in de bus. Mijn buurvrouw had het samengesteld naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van de moord in 1964 op haar oom, Nonkel Pater, een missionaris in Kongo. Ze verwees daarin ook naar een andere dramatische gebeurtenis. Op 26 mei 1940 werden twee andere ooms – met enkele andere gewone burgers – door de oprukkende Duitsers doodgeschoten bij hun woning. Levende gevangenen dreven ze als levend schild voor zich uit. Ook daarbij vielen doden, burgers en militairen. In 2015 zou dit feit dus vijfenzeventig jaar geleden zijn. Een trieste verjaardag. Maar een verjaardag waarop in de gemeente geen enkele herdenking plaatsvond. Alle oorlogsherdenkingen, zowel met betrekking op WO1 als WO2 waren ieder jaar voorzien op 11 november. Een uitzondering daarop werd niet overwogen. Ik zag daar een kans – en een plicht – om de helden van toen onder de aandacht te brengen. Een schrijver doet dat met een boek.

In “De Knopendoos” wordt bovengenoemd oorlogsfeit geëvoceerd, maar gekaderd in een fictief gedeelte, dat verteld wordt door Cyriel, een veteraan. Met hem herbeleeft de lezer het opgroeien van kinderen in de oorlog en de leefomstandigheden in de nasleep ervan. In 2007 vernielt een gasontploffing een woning. De bewoners overleven het niet. De hulpdiensten vinden tussen het puin de verspreide resten van een mummie. Cyriel stelt zich vragen. Hij kende het huis en zijn opeenvolgende bewoners, speelde als kind samen met de kinderen, een dochtertje was zelfs zijn lieveling. Hij maakt een reconstructie van zijn leven, te beginnen met zijn kleutertijd. Zijn vermoedens gaan een bepaalde richting uit, maar hij kan ze niet hardmaken. Als zijn voormalige lieveling en voorlaatste overlevende een hele tijd later ook overlijdt, krijgt Cyriel een geheimzinnig pakje dat alleen aan hem mag overhandigd worden….. Veel leesplezier, Roland Derveaux

ISBN : 9789402163155, hardcover, 225 pagina’s, uitgeverij Brave New Books, juni 2017.

Facebook : Roland Derveaux


 

WAARGEBEURD: 

Boek 5.a : WIE IS ER NU STOER! van Niesje Huizing.  Verhalenbundel ,Waargebeurd, thema pesten. Volwassen en YA lezers, Maart 2018 (NL+BE)

9789402235609

-https://www.facebook.com/nhuizing1                                tag: @NiesjeHuizing

Wie is er nu stoer! is het debuut van Selfpub auteur Niesje Huizing welke in maart 2018 verschenen is. Een bundel met waargebeurde verhalen over het thema pesten, voor de jeugd, maar ook voor de ouders, leerkrachten en andere mensen die maatschappelijk betrokken zijn.

Niesje Huizing-Faber werkt in de zorg. Ze woont in het mooie Drenthe, is getrouwd en heeft twee zoons. Niesje heeft dit boek geschreven omdat zij het pesten van dichtbij heeft gezien en op de werkvloer. Naar aanleiding van haar ervaringen en interviews met de slachtoffers, wil ze door middel van dit boek de signalen van het pesten naar de buiten brengen, want laat ons eerlijk wezen, er bestaat geen enkele goede reden om te pesten.

Er bestaan veel goede prentboeken, voorleesboeken, leesboeken die deze (a)sociale problematiek behandelen. Dat kan helpen om mee te sturen naar een probleemoplossende houding die meestal in de groep ligt. Want een pester is maar zo sterk als hij volgers of aandacht heeft van een groep. Individueel komen die nergens.

Inhoud:

‘Wie is er nu stoer!” van Niesje Huizing gaat een stapje verder en dat is goed, erg goed en heel belangrijk omdat zij echte verhalen van slachtoffers van pesterijen bundelde in een heel toegankelijk leesboek voor de leeftijd vanaf 12 jaar en ouder of voor de ouder. Na een voorwoord van de auteur die zich echt richt tot de jonge lezer en uitlegt hoe iedereen zou moeten alert zijn bij pestgedrag volgen een reeks waargebeurde verhalen. Het zijn stuk voor stuk, korte hoofdstukjes eenvoudig te lezen door de jongere lezers, maar die toch de ogen zullen openen voor de gevolgschade van pesten.

Niesje Huizing: Waarom een boek over pesten? Mijn kinderen zijn erg gepest op school. En ik dacht van hier wil ik iets mee doen, ik begon met schrijven en heb een oproep via sociale media gedaan. Via hyves,Facebook en forums. Met de vraag of ik hun verhalen mag gebruiken voor een bundel. Heb veel interviews gedaan. Alle verhalen zijn anoniem, niemand staat er met zijn eigen naam in. Maar toen moest ik een titel voor het boek hebben…. en werd WIE IS ER NU STOER!… de rollen zijn omgedraaid. Pesters denken dat ze stoer zijn, maar ik vindt alle slachtoffers van het pesten stoer. En ben heel trots op ze omdat ze mij hun verhaal hebben toevertrouwd. Dit boek is met een lach en een traan gemaakt. Ik hoop met dit boek,dat er meer tegen pesten wordt gedaan.

ISBN 9789402235609, paperback , 122 pagina’s , uitgever Boekscout.nl, Volwassenen en Young Adult. 2017

Facebook Nini Huizing

https://wieisernustoer.auteursblog.nl/

https://www.emmen.nu/nieuws/regio/531963/niesje-huizing-faber-wint-publieksprijs-schrijversverkiezing-boekgoud.html


 

boek 5.b. MIJN INDIANENNAAM WAS “BLANKE APPEL” ( Dorothea Born) waargebeurd, roman. oktober 2018 (NL) 

9200000100950332

Facebook: Dorothea Born  /  Facebook: Mijn indianennaam was Blanke Appel    tag @Dorothea Born

Ahéhee’, Hózhó náhásdlíí’ : May you walk in beauty!

Mijn indianennaam was Blanke Appel is de debuutroman van Dorothea Born, welke november 2018 verschenen is. Dorothea leefde, als blanke vrouw, lange tijd bij de Novaja indianen en heeft dat in haar verhaal verwerkt. Niet alleen een persoonlijk verhaal maar ook een liefdesverhaal, vol avontuur en cultuur.

Dorothea Born studeerde kunstgeschiedenis in Utrecht. Tijdens haar studie kreeg ze de kans om een aantal maanden in het Amerikaanse Boston te gaan werken. Van daaruit maakte zij haar reis naar Arizona. Na haar terugkomst studeert ze af op de weefkunst van de Navajo vrouwen, een combinatie van kunstgeschiedenis, vrouwenstudies en antropologie. In de jaren daarop volgend geeft ze lezingen over de weefkunst en organiseert en begeleidt ze reizen naar en door het gebied van de Navajo indianen in Arizona. Zij woont momenteel in Nederland, maar ze zal altijd verbonden blijven met de Navajo cultuur en Monument Valley in het bijzonder.

Inhoud: 

Dorothea Born, een Nederlandse blanke vrouw, ontmoet tijdens haar reis door Arizona een traditionele Navajo-indiaan, Jamison die in Monument Valley woont. Vanaf dat moment neemt haar leven een hele bijzondere wending. Ze worden verliefd op elkaar en Dorothea besluit in Monument Valley te blijven. Ze krijgt de unieke kans om lange tijd op een paardenranch te werken en op een zeer traditionele manier, zonder stromend water en elektriciteit met Jamison in het prachtige Monument Valley te wonen.
“Mijn indianennaam was Blanke Appel”, is een liefdesverhaal, over de bijzondere liefde tussen twee mensen uit twee totaal verschillende werelden, die samen vele obstakels moeten zien te overwinnen om bij elkaar te kunnen zijn. Een verhaal over een unieke ervaring van een Nederlandse vrouw die zich zo goed mogelijk probeert staande te houden in de “Navajo Way of Life”. In het boek komen alle mooie, grappige, emotionele, bijzondere maar ook angstige momenten die zij meemaakt voorbij. Dorothea wordt geconfronteerd met verschillende vormen van discriminatie en er worden zelfs ceremonies gehouden door de familie van Jamison om haar uit Monument Valley te verdrijven. Ze beschrijft op een makkelijk leesbare manier de blunders die ze af en toe maakt, de onmacht die ze soms voelt, maar ook de verrijking die deze unieke ervaring haar geeft en de acceptatie die ze uiteindelijk toch krijgt. Het boek geeft de lezer een uniek kijkje achter de schermen van de fascinerende Navajo-cultuur waar buitenstaanders niet zomaar worden geaccepteerd.

“Mijn indianennaam was Blanke Appel”, is dan ook tevens een verhaal over vastberadenheid en het niet opgeven van je dromen ondanks tegenslagen en obstakels die op je pad komen. Een verhaal over het volgen van je eigen weg en het vinden van je eigen power!

Dorothea Born: Ik wil u als lezer graag meenemen achter de schermen van een zeer fascinerende indianen cultuur, namelijk die van de Navajo-indianen. Ik heb een tijd met deze indianen in Monument Valley geleefd en over mijn ervaringen, met alle mooie, grappige, emotionele, bijzondere, maar zeker ook angstige momenten, heb ik een boek geschreven.

In de tijd dat ik in Monument Valley woonde, heb ik geprobeerd me zoveel mogelijk aan te passen aan “The Navajo Wayof Life”, met alle ongemakken en blunders, maar ook met alle prachtige ervaringen die daarbij hoorden, vastberaden om me zo goed mogelijk als een echte Navajo vrouw staande te houden. Door bij de Navajo indianen te leven, heb ik van binnenuit heel veel over deze fascinerende cultuur geleerd, maar mijn boek is niet alleen een boek over de Navajo indianen en hun manier van leven. Mijn boek is veel meer dan dat. Het is mijn persoonlijke verhaal, een soort reisdagboek van een hele belangrijke periode in mijn leven, maar ook een liefdesverhaal. Een liefdesverhaal tussen een blanke westerse vrouw en een traditionele Navajo indiaan, die samen vele obstakels, zowel binnen de cultuur, als binnen de familie én binnen hun relatie moesten zien te overwinnen om bij elkaar te kunnen zijn. Een verhaal over een unieke ervaring van een blanke vrouw die er alles voor over had om haar passie, haar droom én haar grote liefde, te volgen.

Mijn persoonlijke verhaal, heb ik altijd en overal met me mee gedragen, maar nog nooit echt verteld. Niet tijdens de rondreizen, die ik later door Arizona heb georganiseerd en begeleid en niet in mijn afstudeerscriptie (in combinatie van kunstgeschiedenis, met antropologie en vrouwenstudies) over de Navajo weefkunst. Tijdens de lezingen die ik hierover heb gegeven, heb ik soms een tipje van de sluier opgelicht, maar mijn eigen verhaal, mijn persoonlijke verhaal lag altijd veilig in mij verborgen te wachten om op een dag verteld te worden…Nu is het tijd…

Hieronder 1 trailer en en korte film over het boek en het land waar het verhaal zich afspeelt:

https://www.youtube.com/channel/UCYm8s7cHDYkzYPJR3TDRW2g?view_as=subscriber

https://www.youtube.com/watch?v=GBZmdymCihc&feature=share

ISBN 9789082925203, paperback, 220 pagina’s , uitgeverij Nizhoni, november 2018

Facebook: Dorothea Born  of  Facebook: Mijn indianennaam was blanke appel


       


 

boek 5.c.    VROUWEN & HONDEN van Marianne van Buitenen, waargebeurd, mei 2018 (NL)  

9200000093747716

 -https://www.facebook.com/Auteurspagina/        tag: @Marianne van Buitenen

BIJZONDER : De opbrengst van ‘Vrouwen & Honden’ wordt gedoneerd aan de Stichting Haags Dierencentrum.    (kopieer  deze link in je browser voor de trailer over het boek en goede doel)     https://www.youtube.com/watch?v=4TeUm3S5xdQ

Inhoud:

In zestien verhalen, vertellen zestien vrouwen over de bijzondere voorvallen en verbazingwekkende gebeurtenissen die zij hebben meegemaakt met honden. Het zijn stuk voor stuk verhalen die de mooie relatie tussen mens en hond benadrukken. Wat de beschreven avonturen met elkaar gemeen hebben, is dat zij een verrassend beeld geven van de zeer uiteenlopende situaties waar hondenbezitters in terecht kunnen komen.
De verhalen zijn gebaseerd op reële personen en waargebeurde feiten.

Marianne van Buitenen : De voornaamste reden voor mij om het boek te schrijven, waren de leuke, unieke, ontroerende of soms ook wel schokkende gebeurtenissen over honden die ik regelmatig hoorde en/ of las op een hondenforum. Meerdere verhalen waren zo apart of bijzonder, dat ik ze wilde bundelen in een boek. Na een oproep op het forum reageerden een groot aantal vrouwen erg positief. Het idee dat hún unieke belevenis met een hond niet verloren zou gaan, sprak hen bijzonder aan. Dit resulteerde in eerste instantie (in 2010) in het verschijnen van ‘Vrouw & Hond’, een bundel met 12 hondenverhalen. Maar toen, las ik en hoorde ik regelmatig over de grote behoefte aan donaties voor de Stichting Haags Dierencentrum. Daarom besloot ik het boek te herschrijven, er 4 nieuwe verhalen aan  toe te voegen en mijn deel van de opbrengst geheel te doneren aan het asiel. Hierdoor steunt iedereen die het boek ‘Vrouwen & Honden’ aanschaft dit Haagse dierenasiel.

ISBN 9789463678148, paperback,  127 pagina’s , uitgeverij Mijnbestseller.nl , mei 2018

Facebook : Marianne van Buitenen               tag: @Marianne van Buitenen


 

NIEUW DEZE MAAND  :

boek 5.d.   LEVEN VANUIT VERZET van José Bosma, waargebeurd, oorlog, mei 2018 (NL+BE) 

cover-leven-vanuit-verzet_PROEF

 Facebook José Bosma              tag @José Bosma

‘Leven vanuit verzet’is het debuut van selfpub auteur Jos’s Bosma, verschenen op 3 mei 2018 in het Jaar van het verzet. Leven van uit verzet is het waargebeurde levensverhaal van de schrijfster die op zoek gaat naar de mens achter haar vader nadat ze zijn summiere nalatenschap ontvangt. Haar vader,die in het verzet zat, verraden en opgepakt werd, overleefde de hel die oorlog heet, maar wel met een oorlogstrauma. Dit oorlogstrauma resoneert in het gezin waar Josje opgroeit. Er werd nooit over de Tweede Wereldoorlog gesproken bij haar thuis. Haar vader mishandelt haar. Toch weet ook zij te overleven en in liefde te blijven voor de mens die toch haar vader was.

José Bosma (1950) is geboren en getogen in het hartje van de Amsterdamse ‘Jordaan’. Tegenwoordig woont zij in Bussum waar zij haar passie schrijven beoefent. Jose heeft twee zonen en twee kleinzoons.Zij studeert nog dagelijks aan de universiteit van het leven met als hoofdvak ‘ervaringen opdoen’. Vanuit deze ervaringen en haar opgedane wijsheid, kan en mag zij anderen tot steun zijn.

inhoud:

Vanaf 1945 heerst er vrede in Nederland, maar bij veel gezinnen thuis duurt de oorlog nog altijd voort. Wanneer José, geboren en getogen in de Amsterdamse Jordaan, de nalatenschap van haar vader ontvangt, krijgt ze het akelige gevoel dat ze haar eigen vader niet goed genoeg kende. Wat had hij allemaal meegemaakt om zo zwijgzaam en verbitterd te zijn? Waarom mishandelde hij haar zo erg? Kwam dit gedrag voort uit wat hij had meegemaakt tijdens de Tweede Wereldoorlog? Zoals zovelen sprak hij daar nooit over. Ook niet over zijn bijdrage aan het verzet. Dit zwijgen had grote gevolgen voor de relatie tussen vader en dochter. Ze begreep hem niet en werd steeds rebelser. Zij kwam in verzet tegen de resonantie van deze oorlog die niet de hare was.

Leven vanuit verzet laat zien hoe trauma’s van generatie op generatie worden doorgegeven.

De verschijning van dit boek viel samen met het Jaar van Verzet 2018

José Bosma : Vele jaren schrijf en blog ik, en al evenzoveel jaren vragen mensen mij wanneer ik nu eindelijk eens mijn levensverhaal op papier ga zetten. Op een dag een aantal jaren geleden, durfde ik het aan en werd tijdens dit schrijfproces via de summiere nalatenschap van mijn vader, steeds meer richting, loyaliteit, empathie en vergeving geduwd. Steeds duidelijker kreeg ik voor ogen, dat niets lijkt wat het is en oordelen geen enkele zin heeft. Wel dat er, nu het nog kan, gesproken zou moeten worden over die verschrikkelijke oorlogsjaren, waar velen het slachtoffer van werden en die vele mensen o.a. verzetsmensen van hun vrijheid beroofden. Praten helpt, zwijgen niet. Dit boek is geschreven om mensen aan te raken niet langer in zwijgen toe te staan dat deze oorlog nog steeds een nagalm heeft ook bij de kinderen van de vrede.

ISBN 9789463232715, paperback,  188 pagina’s, autobiografie, uitgeverij Het boekengilde, mei 2018.

Facebook José Bosma   


 

YOUNG ADULT :

Boek 6.a.  MAANZIEK van  Eva Linden fantasy thriller, Young Adult, september 2016. (NL+BE)

maanziek 2

Facebook Eva Linden Auteur   tag: @Eva Linden

Maanziek, het eerste deel in de Young Adult trilogie van selfpub auteur Eva Linden welke in 2016 uitkwam. Een fantasy-boek vol avontuur en spanning, met thriller elementen en zelfs een vleugje horror. Er is inmiddels nog een 2e  deel, Alpengloed, (en zelfs een 3e deel op komst, Avondster, welke november 2018 verschijnt)  maar je moet natuurlijk wel eerst deel 1 gelezen hebben om deel 2 en 3 te kunnen volgen. Daarom ligt deel 1, Maanziek nu op de bar in het Selfpub-Café. Deel 2 en 3 staan hieronder ook. Dus ieder kan zijn/haar hart ophalen en meelezen.

Eva Linden (1992, Lier) heeft een opleiding in de journalistiek gevolgd. Naast het schrijven aan haar boeken, heeft ze nog andere hobby’s, zoals fotografie, cosplaying en koken. (ze kookte zelfs meer dan eens gerechten uit romans ! Zoals bijvoorbeeld de chocolade tulband uit Beautiful Creatures.)

Inhoud: De zeventienjarige Mathis heeft het niet makkelijk. Naast de problemen met zijn vrienden en zijn liefje heeft hij last van vreselijke, levensechte nachtmerries. Net op het moment dat hij niet meer weet wat echt is en wat niet, ontmoet hij een mysterieus meisje met een duister verleden. Ze vertelt hem over de gevaren die er zijn in de wereld van ‘lucide dromen’. Ondertussen raken de twee steeds meer verstrikt in een spel tussen goed en kwaad, en verliezen ze hun grip op de werkelijkheid. Slagen ze er in om zich zelf te redden ? Of is het allemaal maar ….een droom ?

Eva Linden: Ik was als kind zo getriggerd door alle mooie boeken op de kleuterschool dat ik mijzelf leerde lezen. Mijn droom was toen al om schrijfster te worden. Ik krabbelde overal kleine verhaaltjes neer, maar pas tijdens mijn journalistieke baan, kwam ik er echt achter hoe en wat ik wilde schrijven. Toen begon zich in mijn hoofd een verhaal te vormen wat later tot mijn eerste boek Maanziek zou leiden.

Ondertussen krijg ik veel leuke commentaren op ‘Maanziek’ en ‘Alpengloed’ en binnenkort hopelijk ook op ‘Avondster’. Verder ben ik bezig met verschillende andere schrijfprojecten: mijn volgende boek wordt waarschijnlijk een thriller.

ISBN 9789082534634, paperback, 258 pag. uitgeverij We will shoot, 2016, Young Adult Fantasy

Facebook : Eva Linden Auteur     tag : @Eva Linden


 

Boek 6.b. ALPENGLOED van Eva Linden, fantasy thriller Young Adult, november 2017. (NL+BE)

alpengloed

Facebook Eva Linden Auteur                  tag: @Eva Linden

Alpengloed (2017) is het tweede deel in de  Young Adult trilogie van selfpub auteur Eva Linden. Een fantasy-boek vol avontuur en spanning, met thriller elementen en zelfs een vleugje horror. Er is inmiddels al een 3e  deel, Avondster waarmee de succesvolle trilogie wordt afgesloten, maar je moet natuurlijk wel eerst deel 1 en 2  gelezen hebben om deel 3 te kunnen volgen. Daarom liggen deel 1 en 2, Maanziek en Alpengloed nu op de bar in het Selfpub-Café. Deel 1 staat hierboven nog en ook deel 3 volgt natuurlijk hieronder. Dus ieder kan zijn/haar hart ophalen en meelezen.

Eva Linden (1992, Lier) heeft een opleiding in de journalistiek gevolgd. Naast het schrijven aan haar boeken, heeft ze nog andere hobby’s, zoals fotografie, cosplaying en koken. (ze kookte zelfs meer dan eens gerechten uit romans ! Zoals bijvoorbeeld de chocolade tulband uit Beautiful Creatures.)

Inhoud: Het is donker en stil om ons heen. Als ik nog minder kon horen en zien dan ik nu doe, zou ik denken dat ik dood was. Maar dat ben ik niet. Ondanks wat Mila en ik hebben meegemaakt, ben ik nog steeds springlevend. Zoals te verwachten viel zitten de Yau ons op de hielen. Ik moet ons hier zo snel mogelijk vandaan zien te krijgen, met of zonder hulp van lucide krachten. Maar hoe ? Het is ondertussen bijna een jaar geleden sinds Mathis en Mila elkaar voor het eerst ontmoetten. Zij aan zij gingen ze de strijd aan met de Yua, vreselijke wezens die de droomwereld in hun macht hebben. Toen de Yua hun ‘Ultieme Nachtmerrie’ tegen Mathis inzetten, stierf hij in een droom en werd droomdood. Sindsdien zitten Mila en hij vast in de Grijze Zone, ergens tussen dromen en waken in. Slagen de twee erin om de Yua te verslaan en te ontsnappen uit de droomwereld? Of wordt alles één grote nachtmerrie ?

‘Alpengloed’ is het spannende vervolg op ‘Maanziek’ waar de lezer nog dieper doordringt in de duistere krochten van de droomwereld.

Eva Linden: Ik was als kind zo getriggerd door alle mooie boeken op de kleuterschool dat ik mijzelf leerde lezen. Mijn droom was toen al om schrijfster te worden. Ik krabbelde overal kleine verhaaltjes neer, maar pas tijdens mijn journalistieke baan, kwam ik er echt achter hoe en wat ik wilde schrijven. Toen begon zich in mijn hoofd een verhaal te vormen wat later tot mijn eerste boek Maanziek zou leiden. Ondertussen krijg ik veel leuke commentaren op ‘Maanziek’ en ‘Alpengloed’ en binnenkort hopelijk ook op ‘Avondster’. Verder ben ik bezig met verschillende andere schrijfprojecten: mijn volgende boek wordt waarschijnlijk een thriller.

ISBN 9789082750409, 336 pag. paperback, uitgeverij We will shoot.be , Young Adult Fantasy, 2017.

Facebook : Eva Linden Auteur     tag : @Eva Linden


 

Boek 6.c. AVONDSTER van Eva Linden, fantasy thriller, Young Adult, november 2018 (NL + BE)   (is al te reserveren)

43207528_1907720035931006_6034664032835731456_n

facebook Eva Linden Auteur   tag : @Eva Linden  

Avondster (2018) is het derde en laatste deel in succesvolle Young Adult trilogie van selfpub auteur Eva Linden. Een fantasy-boek vol avontuur en spanning, met thriller elementen en zelfs een vleugje horror. Spanning ten top! , maar je moet natuurlijk eigenlijk wel eerst deel 1 en 2  gelezen hebben om deel 3 te kunnen volgen. Daarom liggen deel 1 en 2, Maanziek en Alpengloed ook nog op de bar in het Selfpub-Café. (staan hierboven). Dus ieder kan zijn/haar hart ophalen en meelezen.

Eva Linden (1992, Lier) heeft een opleiding in de journalistiek gevolgd. Naast het schrijven aan haar boeken, heeft ze nog andere hobby’s, zoals fotografie, cosplaying en koken. (ze kookte zelfs meer dan eens gerechten uit romans ! Zoals bijvoorbeeld de chocolade tulband uit Beautiful Creatures.)

Inhoud:

Ik snak naar adem en probeer mijn bonzende hart tot bedaren te brengen. Ik hou mezelf voor dat het maar een droom was, maar ik weet donders goed dat er niet zoiets bestaat als ‘maar een droom’. Nog niet zo lang geleden ontdekten we dat de realiteit en de droomwereld niet zo ver uit elkaar liggen als we eerst dachten. De Yua krijgen steeds meer invloed op de realiteit en de grens tussen beide werelden is erg dun geworden.
Plots hoor ik in de verte een luide knal. Een paar tellen later trillen de bomen en het hek voor het huis. Een tweede knal volgt, een heel stuk dichterbij deze keer. Zijn dit de Yua die uit de droomwereld proberen te breken?
Nadat Mathis en zijn vrienden de Yua hebben verslagen, keren ze vanuit de droomwereld terug naar de realiteit. Ze beseffen dat de impact van hun daden groter is dan ze hadden gedacht. Bovendien zijn de Yua nog niet klaar met hen, integendeel.
De Yua staan op het punt om de macht over de droomwereld over te nemen. De enigen die hen kunnen stoppen zijn Mathis, Mila en hun vrienden. Zij kampen echter met hun eigen problemen en worden zwaar op de proef gesteld door de Yua. Slagen ze erin om de mensheid te behoeden voor een leven vol nachtmerries? Of verliezen ze zichzelf tijdens hun queeste?

‘Avondster’ is het spannende laatste deel van de trilogie na  ‘Maanziek’  en ‘Alpengloed’ waar uiteindelijk alle geheimen in de duistere krochten van de droomwereld zullen worden ontrafeld.

Eva Linden: Ik was als kind zo getriggerd door alle mooie boeken op de kleuterschool dat ik mijzelf leerde lezen. Mijn droom was toen al om schrijfster te worden. Ik krabbelde overal kleine verhaaltjes neer, maar pas tijdens mijn journalistieke baan, kwam ik er echt achter hoe en wat ik wilde schrijven. Toen begon zich in mijn hoofd een verhaal te vormen wat later tot mijn eerste boek Maanziek zou leiden. Ondertussen krijg ik veel leuke commentaren op ‘Maanziek’ en ‘Alpengloed’ en binnenkort hopelijk ook op ‘Avondster’. Verder ben ik bezig met verschillende andere schrijfprojecten: mijn volgende boek wordt waarschijnlijk een thriller.

Facebook : Eva Linden Auteur     tag : @Eva Linden


 

NIEUW DEZE MAAND !! 

HISTORISCHE ROMAN: 

Boek 7.a : WINTERUREN van Filip Bastien, historische roman, september 2018. (NL+BE)

boekwinterurenfilipbastien

Facebook: Filip Bastien     tag @ Filip Bastien

Winteruren is de historische debuutroman van Filip Bastien, welke verschenen is in september 2018. Een fictieve oorlogsroman die deels waargebeurde feiten uit de twintigste eeuw bevat. In dit avontuur is Bastien op zoek naar het leven van zijn grootvader Richard Van Waeyenberghe, die hij nooit heeft mogen kennen.

Filip Bastien is professioneel IT-systeembeheerder, maar dat zou zo maar eens kunnen veranderen. Met zijn debuutwerk nu op de plank, heeft Filip Bastien duidelijk de smaak te pakken en heeft al meteen ideeën voor een vervolg. Momenteel werkt hij ook volop aan een thriller. En het eerste exemplaar van een kinderboekenreeks over Roland de reiger ligt klaar voor lancering in de loop van volgend jaar.

Inhoud:

Hunkeren naar de ware liefde. Houdt het ooit op? Deze vraag hamert in het hoofd van Richard, een man die zijn vader in de Eerste Wereldoorlog verloor. Steeds opnieuw heeft het lot hem en zijn jeugdvriendin Josephine verbonden en gescheiden. Dan krijgt hij die ene Russische kaart in de bus. We schrijven eind december 1989. De laatste kaart van de vele die ze hem gedurende jaren stuurde, zo schrijft ze.: de laatste kans om haar te ontmoeten. Net op dat moment echter, ligt zijn vrouw op sterven. Wat is er gebeurd tussen haar en Josephine? Deze oorlogsroman voert de lezer langs de grote gebeurtenissen van de twintigste eeuw: beide wereldoorlogen, de Koude Oorlog, de wereldexpositie in Brussel en de val van de Berlijnse Muur. De deiningen die deze veroorzaken, vormen de rode draad in dit verhaal.

Met het boek gaat Filip tegelijk ook op zoek naar zijn onbekende grootvader die in werkelijkheid stierf nog voor de auteur werd geboren.

“Volgens sommige familieverhalen was mijn grootvader een held, in andere dan weer een mazoutdief of sabotteur. De waarheid zal ik nooit te weten komen”.

Feit is dat zijn eigen vader in de Eerste Wereldoorlog heeft gevochten, en Richard tijdens WOII eveneens ‘de held’ wilde uithangen.

Filip Bastien: “Winteruren werd een fictief oorlogsroman, over de strijd van twee vrouwen om het hart van een man. Fictie dus. Maar het boek bevat wel werkelijk gebeurde elementen. Zo werd Richard – de grootvader die ik nooit heb gekend – effectief door de Duitsers opgepakt, en zat hij een jaar lang opgesloten in een strafkamp. Niet in het Fort van Breendonk, de locatie waar het boek zich grotendeels afspeelt, maar ergens in Noord-Frankrijk. In het verhaal neem ik de lezer ook mee langs de grote gebeurtenissen van de twintigste eeuw – de wereldoorlogen, de Koude Oorlog, Expo ’58 en de val van de Berlijnse Muur. Deze gebeurtenissen zouden later mede bepalend zijn voor de vorming van Richards leven.

ISBN 9789082893601, Paperback, 252 blz , Uitgever Kunstatelier MarieZ, september 2018.

Facebook:  Filip Bastien      tag: @Filip Bastien


 

JEUGD: 

Boek 8.a :KAMPEERAVONTUUR van Rients Faber. Jeugd 8-12 jaar, mei  2018 (NL)

kamperen 3

facebook : Rients Faber                   tag: @RientsFaber

Kampeeravontuur is het debuut-jeugdboek van selfpub-auteur Rients Faber, welke in het voorjaar van 2018 verschenen is,  spannend, avontuurlijk, met een knipoog naar de Tweede Wereldoorlog.

De snelle stijl van schrijven die auteur Rients Faber hanteert, sluit helemaal aan bij de jeugdige lezer van deze tijd. De lezer wordt door de hoofdpersoon Marc meegenomen naar de angsten en spanningen van de tweede wereldoorlog en geconfronteerd met het begrip vrijheid waarin we mogen leven. De thema’s ‘vriendschap’ en ‘hoop’ lopen als een rode draad door het boek heen. Het thema oorlog is van alle tijden. Het boek is enerzijds een middel om de herinnering aan de tweede wereldoorlog levendig te houden. Anderzijds beschrijft het boek een besef dat er altijd oorlogen zijn geweest en dat de vrijheid waarin we leven niet vanzelfsprekend is. De aspecten die in het boek worden gebruikt zijn fictie gebaseerd op facetten uit de tweede wereldoorlog.

De enthousiaste persoonlijkheid van de auteur is bijna voelbaar in het boek. Als vader van twee opgroeiende kinderen weet hij wat er momenteel speelt en waar de interesses van kinderen liggen. Rients was zelf als kind absoluut geen lezer en ervaart dit als een groot gemis. Hij ziet bij zijn kinderen wat wel hun interesse wekt. Deze kennis neemt Rients mee in zijn boek waardoor deze goed aansluit bij de jonge lezer.

Rients Faber is naast auteur van kinderboeken en gedichten, ook liedjesschrijver en zanger.

Inhoud:

Marc mag de eerste week van de zomervakantie, samen met zijn beste vriend Joost, kamperen. Er wordt een tent achter de boerderij van de ouders van Joost gezet en het weekje kamperen kan beginnen. Echter verandert het leuke weekje kamperen al zeer snel in een vreselijke nachtmerrie wanneer de jongens door een gat in de tijd terecht komen in het jaar 1944. Hier ontmoeten ze Hendrikus. Terwijl ze samen op zoek gaan naar een manier om terug te komen naar hun eigen tijd worden ze geconfronteerd met de angsten en dreigingen van de tweede wereldoorlog. Hoe komen ze terug? En welke gevaren hangen de jongens boven het hoofd?

Rients Faber: Mijn naam is Rients Faber. Samen met mijn vrouw en twee kinderen (een jongen van 11 en een meisje van 8) woon ik in Ten Post. Ik werk in de zorg, heerlijk veelzijdig werk waarvan geen dag het zelfde is. Daarnaast schrijf ik verhaaltjes, liedjes en gedichten. Als liedjesschrijver voor de Groninger band ‘Krödde’, waar ik zelf de zanger van ben, heb ik verschillende liedjes geschreven. Zo nu en dan schreef ik ook wel eens een kort verhaal, maar nooit met de bedoeling om een compleet boek te schrijven. Echter had het verhaal ’Kampeeravontuur’ een omvang wat als boekwaardig zou kunnen worden beschouwd. Het thema ‘Tweede Wereldoorlog’ geeft het boek een extra lading. Er zijn natuurlijk heel veel boeken over de tweede wereldoorlog. Veel van deze verhalen zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen. Vaak wordt dan niet ver afgeweken van de feiten, waardoor een boek al snel een opsomming wordt van het gebeurde. Dit maakt het daarom minder aantrekkelijk voor kinderen om te lezen. Dit laatste is jammer, omdat je graag wil dat de gedachten aan de Tweede Wereldoorlog blijft bestaan en we bewust stil blijven staan bij onze vrijheid. Daarom besloot ik een boek met dit thema uit te brengen voor kinderen. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden. Leuk dat jullie mee gaan met dit avontuur !

ISBN 978 90 79742 16 5, hardcover, 72 pagina’s , uitgeverij Noordproof.nl, jeugd 8-12 jaar, mei 2018

-https://www.facebook.com/profile.php?id=100003583813751     tag: @RientsFaber


 

Boek 8.b :DE BUURHEKS en het lied van de natuur (Wendy Noordzij) jeugd 7-10 jaar, 2019 (NL+ BE)

NU AL TE RESERVEREN , verschijnt 23 maart

51785961_2263887287215606_3240562119141228544_n - kopie

Facebook : Wendy Noordzij  of Buurheks    tag @Wendy Noordzij  #Buurheks

Buurheks en het lied van de natuur is het debuut jeugdboek van Selfpub auteur Wendy Noordzij, welke 23 maart 2019 verschenen is. Een grappig, spannend leerzaam verhaal over een echte heks waarin liefde voor de natuur centraal staat op AVI niveau 6M voor kinderen  van 7-10 jaar

Inhoud:

Elsa en Arne gluren door de heg. Hun harten kloppen in hun keel. De buurvrouw hangt een zwarte kookpot boven een vuurtje Die vrouw is een heks! Dat heeft hun moeder verteld. Maar heksen bestaan alleen in sprookjes! Of toch niet? Al snel maken ze kennis met Vevina, de buurheks. Vevina is niet eng of gemeen, maar juist heel aardig. Op een dag ontdekken de kinderen dat het heel erg stil is in het bos. Ogham, een oude man die in een holle boom woont, vertelt dat het lied van de natuur is verdwenen.  Dat is het begin van een onvergetelijk avontuur, waarbij Elsa en Arne dankbaar gebruik maken van de kennis van de buurheks. Ook krijgen ze hulp van een gommende kanarie, een pianospelende poes en een bruine kikker…

 

Wendy Noordzij: Als kind vond ik het geweldig om verhalen te lezen én te maken. En die liefde is altijd gebleven.  Ik vind het prachtig om de uitspraken en belevenissen van mensen helder op papier te zetten. Maar daarnaast vindt ik het ook ontzettend leuk om mijn fantasie de vrije loop te laten gaan. Daarom wilde ik heel graag een kinderboek schrijven. En deze langgekoesterde wens is met mijn eerste kinderboek ‘De buurheks en het lied van de natuur’ in vervulling gegaan! Inmiddels  ben ik alweer aan het nadenken over deel twee. Ik zit namelijk nog vol inspiratie!

ISBN 9789082985405, hardcover, 149 pagina’s, uitgeverij Wunjo, jeugd AVI-niveau M6, 7-10 jaar, maart 2019

Facebook : Wendy Noordzij  of Buurheks    tag @Wendy Noordzij  #De Buurheks

website: https://wunjo-uitgeverij.nl/


 

NIEUW DEZE MAAND : (nu al te reserveren)

Boek 8.c. SAARTJE WIL EEN TAARTJE, beweeg je mee ? (Mariska Bogaerds) prentenboek 1-6 jaar, april 2019 (NL+BE)

53361232_2116466738407601_4162386302727094272_n - kopie

Facebook Mariska Bogaerds              tag: Mariska Bogaerds

Saartje wil een taartje is het debuut prentenboek van Selfpub-auteur en illustratrice Mariska Bogaerds, welke 8 april 2019 verschenen is. Een educatief boekje voor 1,5-6 jaar, waarbij  kinderen zeker niet stil zullen blijven zitten! Een bijzonder boekje wat je tijdens het voorlezen met alle extra tips achter in het boek precies kunt afstemmen op het niveau van jou kinderen met vrolijke illustraties die de bewegingen visueel ondersteunen. Dit boek is interessant en leuk voor peuters en kleuters en heeft gelang de opdrachten die je de kinderen geeft een flexibele voorleesduur. Ook heel geschikt om  in de  klas voor te lezen en actief bezig te zijn.

inhoud: 

Peuters en kleuters stampen, rennen en kruipen mee met Saartje terwijl ze op zoek gaat naar een worteltaart. Een vrolijk beweegtussendoortje in de vorm van een prentenboek.

Hallo, ik ben Saartje! Ik zwaai naar jou, zwaai je mee?
Probeer bij dit vrolijke prentenboek maar eens stil te blijven zitten… In dit gezellige beweegtussendoortje gaat Saartje op zoek naar een taartje. Daarvoor moet ze kruipen, springen, draaien en nog meer. Met de extra tips kun je de bewegingen perfect afstemmen op het niveau van jouw peuter of kleuter.

Leuke aanvulling: In het boek staat ook nog een recept voor een worteltjestaart voor de creatieve kids !

Mariska Bogaerds:

“Ik heb twee dochters en geef dans- en bewegingslessen aan peuters. Ik studeerde Logopedie en werkte met kinderen met een spraak- en taalachterstand.  Tijdens mijn studie en werkzaamheden merkte ik dat voorlezen en bewegen stimulerend zijn  voor de  taalontwikkeling. Door bewegingen te benoemen, kun je de taal voelen! De combinatie van bewegen en voorlezen is  niet alleen heel leuk, maar ook nuttig. Bij gebrek aan bestaande bewegingsboeken, besloot ik zelf een boek te schrijven en te illustreren met beweegopdrachten in het verhaal verwerkt”

ISBN 9789090314686, hardcover, 32 pagina’s, prentenboek 1,5 – 6 jaar, uitgeverij Bewegenboog, april 2019

Het boek is eventueel te koop op  www.saartjewileentaartje.nl

en bij online boekhandels zoals Bol.com en Bruna.nl  voor 17,95

Daarnaast is er ook een Braille boek uitgegeven van Saartje wil een taartje.

Wanneer je het gewone prentenboek besteld via de website www.hetsamenleesmomentje.nl krijg  je het Braille boek erbij. Zo kunnen lezertjes in gezinnen waar ook kinderen met een visuele beperking zijn tegelijkertijd mee lezen met de andere kinderen. En  bovendien steun je dan ook nog het goede doel.

Facebook : Mariska Bogaerds    tag : Mariska Bogaerds


 

8.d.   FUZZ, het is herfst ! +  FUZZ, het is lente !(M.A.T. Peskens) prentenboek 2-4 jaar, sept 2017 + maart 2018, 2 boeken in 1 pakketje (NL) 

Fuzz duo estafette - kopie - kopie

Facebook : Fuzz het konijn                          tag: Martijn Timothy Peskens

Fuzz, het is herfst is het debuut-prentenboek van selfpub-auteur M.a.t Peskens, welke in september 2017 verschenen is. Al gauw volgde in maart 2018 Fuzz, het is lente!

De boeken van M.A.T. Peskens volgen bepaalde seizoenen.

M.A.T. Peskens (1989) tekende in 1997, als 8-jarige, voor het eerst “Fuzz”. Gedurende vele jaren zou hij Fuzz blijven tekenen, en veranderde zo nu en dan wat aan het uiterlijk. Pas zo’n twintig jaar later kwam het pluizige konijntje echt tot leven. In 2017 verscheen het eerste boek: Fuzz, het is herfst! Een kleurig prentenboek voor de jongste kinderen. Inmiddels is er een tweede boek verschenen (maart 2018): Fuzz, het is lente! Ook werkt M.A.T. Peskens inmiddels aan een nieuw seizoen, de winter.

Inhoud:

De hoofdfiguur in de twee prentenboeken is Fuzz, een vrolijk wit konijntje, wat allerlei leuke avonturen beleeft en aansluit bij de belevingswereld van onze jongste kinderen

In het eerste boek ‘Het is herfst!’ gaan Fuzz en opa Snor samen vliegeren. Maar dan komt er een hele hard wind… WOESJ! Opeens zweeft Fuzz tussen de wolken! Hoe komt hij nu weer terug bij opa?

In het tweede boek ‘Het is lente!’ gaan Fuzz en opa Snor samen picknicken. Fuzz ontmoet een lammetje. Tijdens het spelen gaat er iets mis… ‘AU! AU!’ Wat is er gebeurd?

M.A.T. Peskens: Fuzz is mijn geesteskindje, een karakter die in mijn vroege jeugd tot leven is gekomen op een stukje papier. Na ca. 18 jaar kwam Fuzz weer in beeld, toen mijn vrouw en ik onze kinderwens wilden probeerden waar te maken. Uiteraard verscheen Fuzz op het geboortekaartje van Max. In datzelfde jaar kwam het eerste prentenboekje met Fuzz in de hoofdrol uit. Een half jaar later het tweede boek. Samen met opa Snor beleeft Fuzz spannende avonturen. Hopelijk vinden jullie Fuzz net zo leuk als ik.

Fuzz, het is Herfst : ISBN 9789082678109, hardcover, 40 pagina’s, uitgeverij Pesamera, sept. 2017

Fuzz, het is Lente : ISBN 9789082678116, hardcover, 36 pagina’s, uitgeverij Pesamera, maart 2018

Facebook:  Fuzz het konijn      of      Facebook Martijn Timothy Peskens

tag: @Martijn Timothy Peskens


 

NIEUW DEZE MAAND  !! :

Boek 8.e  : DE HELDEN VAN HET HOOFDKWARTIER en het duistere leger, van Dex, jeugd, 10-14 jaar , fantasy,  juli 2018 (NL)

deheldenvanhethoofdkwartier.jpg

https://www.facebook.com/Pantonage.Dex/        tag : # Dex        en          #deheldenvanhethoofdkwartier

De helden van het hoofdkwartier en het duister leger is het Fantasy-debuut van DEX, welke in augustus 2018 verscheen.

Dex (1988) is vader van Benjamin, waar de inspiratie voor dit boek vandaan is gekomen. Het was altijd al een grote droom van Dex om een boek te schrijven. Hij zette zijn gevoel en fantasie op papier met de Helden van Het hoofdkwartier als resultaat. Volgens Dex is het een fantasieboek over ridders en boogschutters in de moderne tijd.

 

inhoud:

Het is de droom van menig kind, een fantasiewereld waar je in kan stappen en de meest uiteenlopende avonturen kan beleven. Voor de twee beste vrienden Benjamin en Quin is dit de werkelijkheid, een eigen wereld, gecreëerd door niets anders dan hun eigen fantasie, waar de avonturen op hun persoonlijkheden zijn afgestemd. Ook deze zomervakantie gaan de vrienden naar hun fantasiewereld om een nieuw avontuur te beleven. Wanneer zij onverwachts te maken krijgen met een voor hun nog onbekende vijand, lijkt hun zomervakantie in het hoofdkwartier toch iets anders te lopen dan zij gedacht hadden. Een duister leger maakt zijn opwachting.

Dex :

Schrijven was nooit iets voor mij, geen tijd, weinig inspiratie en vooral snel afgeleid. Tot mijn zoon werd geboren en ik besloot om een avontuur over hem en zijn neefje te schrijven, dit werd een proces van meerdere jaren aan schrijven, corrigeren, ontwerpen, drukken en uitgeven. Maar uiteindelijk is het gelukt en kan ik met trots mijn boek ter beschikking stellen!

ISBN: 978-90-827250-0-1, 256 pagina’s , uitgeverij Pantonage, Fantasy, 10-14 jaar, juli 2018

Facebook : Dex            https://pantonage.jouwweb.nl/de-helden      tag : #Dex         en          #deheldenvanhethoofdkwartier

http://www.rodi.nl/widgets/1456-hoorn/nieuws/1474916-ik-hoop-veel-mensen-te-kunnen-raken-hoornse-danny-van-bale-schrijft-fantasieboek


 

Boek 8.f : Justin en de boom van oorsprong, Marcel Heunks, jeugd 8-12 jaar, september 2017 (NL+BE)

9200000081607919

Facebook: Marcel Heunks            tag: @MarcelHeunks

Justin en de boom van oorsprong is het debuut jeugdboek van selfpub-auteur Marcel Heunks, welke in september 2017 verschenen is.

Voordat Marcel Heunks (1971) met dit kinderboek debuteerde, schreef hij ook 2 boeken voor wat meer volwassen lezers: “Wat had kunnen gebeuren” (korte verhalen) en “Papa traint de F-jes” (over zijn avonturen als trainer van een jeugdvoetbalteam). Naast auteur is Marcel Henks docent Nederlands.

Inhoud:

Justin verhuist twee weken voor de kerst met zijn vader naar een huis aan de rand van een bos. Op zolder vindt hij een boek met vreemde tekeningen en teksten in een taal die hij niet kent.
Nadat Justin een van de teksten uitspreekt, volgt er buiten een felle flits. Vanaf het dakvenster kijkt een kraai hem spiedend aan. Snel zet Justin het boek terug en probeert er niet meer aan te denken.
Dan gaat zijn vader op reis voor zijn werk en wordt er aangebeld. Vanaf dat moment staat Justins leven op zijn kop. Hij ontmoet merkwaardige wezens en krijgt een bijna onmogelijke opdracht, waar niet alleen zijn eigen leven, maar ook dat van anderen van afhangt.
Justin moet de strijd aangaan met een sterke en verraderlijke tegenstander. Lukt het hem om niet alleen zichzelf, maar de hele wereld op tijd te redden van een enorme ramp?

Het is weliswaar een echt winterverhaal, maar de natuur speelt een grote rol in het verhaal en dat past natuurlijk altijd, ook in een ander seizoen, je wordt meegezogen in een magische omgeving.

Leuk nieuws: Marcel Heunks werd met dit boek winnaar van de Indië Award 2017.

Marcel Heunks: Het begon tijdens een ouderavond op de school van mijn zoontje (groep 6) toen zijn juf vroeg of ik het leuk zou vinden een workshop creatief schrijven aan de kinderen te geven. Enthousiast zei ik ja. Om mij voor te bereiden schreef ik eerst zelf een aantal kinderverhalen. Al snel ontstond er een idee voor een heel boek en bijna een jaar later, op 29 september 2017, kwam mijn eerste kinderboek uit. Ik vind het dan ook heel leuk dat mijn boek een circuit-boek mag zijn. Lees je mee? Justin heeft in het verhaal een schuilplek nodig. Misschien kun jij die schuilplek bieden de komende weken en hem helpen de oplossing te vinden. Veel leesplezier.

ISBN 9789082412918, hardcover, 152 pagina’s, uitgever Mijnboekproject.nl, september 2017

 -Facebook Marcel Heunks            tag: @MarcelHeunks       http://www.marcelheunks.com/


 

Boek 8.g : Justin en de boekbewaarder, Marcel Heunks, jeugd 8-12 jaar, november 2018 (NL+ BE)

43234153_1930880603624978_5394294214412468224_n

Facebook: Marcel Heunks            tag: @MarcelHeunks

Justin en de boek bewaarder is het tweede jeugdboek van selfpub-auteur Marcel Heunks, welke in november 2018 verschenen is. Het vervolg op Justin en de boom van oorsprong en nog spannender !

Voordat Marcel Heunks (1971) aan jeugdboeken begon, schreef hij ook 2 boeken voor wat meer volwassen lezers: “Wat had kunnen gebeuren” (korte verhalen) en “Papa traint de F-jes” (over zijn avonturen als trainer van een jeugdvoetbalteam). Naast auteur is Marcel Henks docent Nederlands.

Inhoud:

Vlak voor de zomervakantie wordt er bij Justin ingebroken. Er is niets gestolen, maar de dader was duidelijk ergens naar op zoek. Alleen Justin weet dat het gaat om het boek met uitvalspreuken, dat hij een halfjaar daarvoor op zolder had gevonden. Hij vermoedt dat Vilinius erachter zit, zijn rivaal tegen wie hij het al eerder moest opnemen.
Dan gebeurt er iets waardoor het boek spoorloos verdwijnt. Heeft Vilinius nu wel of niet het boek in handen gekregen? En als Vilinius het niet heeft, wie dan wel? Zelfs de Orde der Reuzenkabouters tast in het duister.
Samen met zijn vriendin Marinda, klasgenoot Naomi en kwebbelkonijn Archibald gaat Justin op reis om uit te zoeken wat er aan de hand is. In een bijzonder dorp komt Justin iets belangrijks over zichzelf en de boekbewaarders te weten. En dan speelt er ook nog iets tussen Marinda en Naomi waar hij maar niet de vinger achter kan krijgen.
Ongemerkt wordt Justin onderdeel van een gevaarlijk spel, met als inzet het boek met uitvalspreuken. Nog voordat hij er klaar voor is, moet Justin opnieuw de strijd aangaan tegen Vilinius, trollen en andere vijanden, die niets of niemand zullen sparen om hun doel te bereiken.

Marcel Heunks: Nadat in 2017 ‘Justin en de boom van oorsprong’ uitkwam, wist ik dat dit het eerste deel van een serie was. Enerzijds is dit een afgerond verhaal, en anderzijds zijn er onbeantwoorde vragen. Die komen terug in ‘Justin en de boekbewaarder’. In dit tweede deel, dat 1 november jl. uitkwam, staat het boek ‘Uitvalspreuken’ centraal. Dat is het boek dat Justin vond in het eerste deel en dat zoek raakt in dit deel. Justin zal opnieuw een strijd aan moeten gaan en leert een hoop over zijn achtergrond.Veel leesplezier.

ISBN 9789492883421 , hardcover, 200 pagina’s, uitgever Berlin Books, november 2018

 -Facebook Marcel Heunks            tag: @MarcelHeunks       http://www.marcelheunks.com/PSYCHOLOGIE en FABELS:

NIEUW DEZE MAAND:

9.a  Hoe het zo gekomen is / How it all came to be(Fenna Smilde) psycholgische fabels, volwassenen, tweetalig (in NL en EN geschreven), sept 2018 (NL)

cover 1 - kopie

Facebook Anne Fenna  of Femmka – Reflecties   tag: @Anne Fenna of @Femmka -Reflecties

Hoe het zo gekomen is / How it all came to be, is  het debuut van Selfpub-auteur Fenna Smilde,  welke in september 2018 verschenen is. Een boek met psychologische fabels, verhalen in het bos met dierenkarakters die eigenlijk een spiegel zijn voor de mens van ons innerlijk en de maatschappij. Rake bespiegelingen met verrassende diepgang. Het boek is tweetalig Nederlands en Engels.

Fenna Smilde werd geboren in Eindhoven, maar is tegenwoordig woonachtig in Ede. Ze volgde een opleiding journalistiek en daarna maatschappelijk werk, en toen de kinderen groot waren kwam ze weer aan de slag als administratief medewerker. Na een forse burn-out, zoekt ze nu naar passend werk en heeft onderwijl haar oude passie opgepakt: schrijven! Ze is haar eigen website begonnen: http://www.femmka.net, met daarop, naast haar fabels, ook reflecties (gedichten), korten verhalen en liedteksten. ‘Hoe het zo gekomen is’, is haar eerste boek en met plezier schrijft ze nu alweer verder aan nieuwe fabels en reflecties.

inhoud:

Zoals bij alle fabels, zijn de verhalen spiegels voor de mensen. Via de karakters van de dieren, kijk je eigenlijk naar jezelf en onze maatschappij. De fabels zijn beschouwelijk, maar levendig beschreven en met vleugjes humor. Dat maakt het een boek om bij te glimlachen, maar ook om  sommige fabels nog eens te herlezen en te overdenken. Het boek is ook geschikt voor taal- en cultuuronderwijs, omdat het tweetalig is, en vanwege de noten achterin, waarin enkele inspiratiebronnen worden toegelicht.

Fenna Smilde: 

“Al sinds mijn opstellen op de lagere school werden voorgelezen omdat de juf ze zo leuk vond, was er dat verlangen om ooit ‘schrijver’ te worden. In de loop der jaren heb ik wel eens aan wedstrijden mee gedaan, maar het kreeg nooit echt gestalte. Tijdens een cursus creatief schrijven kreeg ik wel een heleboel handvatten om mijn eigen vorm te vinden en hoe ik me laat inspireren. Na een stevige burn-out en de vraag van de coach: wat wil je nou eigenlijk het liefst, was toch het antwoord weer: zelfexpressie door schrijven, en daarmee lezers mogen inspireren. Het is heerlijk dat er tegenwoordig veel meer middelen zijn om daar dan een eigen leespubliek voor te vinden. Ik schrijf echt vanuit mezelf en hoop de lezers te vinden die me kunnen volgen en het waarderen. Als mijn vorm je niet aanspreekt, mijn fabels je niet raken, ook prima, dan zijn ze niet voor jou.

Ik ben heel benieuwd naar elke vorm van feedback. Zelf zeg ik meestal: ik kan je vertellen wat het mij doet als ik het lees. En ja, dan ben ik soms lyrisch van ontroering, maar het kan ook zijn dat ik moet melden dat het me niks doet of ik me daar en daar aan stoor. Zelf ben ik heel benieuwd naar je verhaal, hoe het was om mijn boek te lezen.”

ISBN 97894902247510, paperback, 138 pagina’s, psycholgische fabels, volwassenen, uitgever Boekscout.nl , september 2018

Facebook Anne Fenna of Femmka – Reflecties   tag: @Anne Fenna of @Femmka -Reflecties     website : http://www.femmka.net


DIERENVERHALEN: 

10.a  VROUWEN & HONDEN van Marianne van Buitenen, waargebeurd, mei 2018 (NL)  

9200000093747716

 -Facebook Marianne van Buitenen        tag: @Marianne van Buitenen

BIJZONDER : De opbrengst van ‘Vrouwen & Honden’ wordt gedoneerd aan de Stichting Haags Dierencentrum.    (kopieer  deze link in je browser voor de trailer over het boek en goede doel)     https://www.youtube.com/watch?v=4TeUm3S5xdQ

Dit eenvoudige boek (2018)  met waargebeurde verhalen met een ziel is de herschreven en uitgebreide versie van ‘Vrouw  & Hond’: vrouwen ‘beleven’ honden, mannen hébben honden uit 2010.

Marianne van  Buitenen is geboren en getogen in Den Haag en een echte hondenliefhebber. Ze deelt haar huis met twee honden : Terry en Myra.

Inhoud:

In zestien verhalen, vertellen zestien vrouwen over de bijzondere voorvallen en verbazingwekkende gebeurtenissen die zij hebben meegemaakt met honden. Het zijn stuk voor stuk verhalen die de mooie relatie tussen mens en hond benadrukken. Wat de beschreven avonturen met elkaar gemeen hebben, is dat zij een verrassend beeld geven van de zeer uiteenlopende situaties waar hondenbezitters in terecht kunnen komen.
De verhalen zijn gebaseerd op reële personen en waargebeurde feiten.

Marianne van Buitenen : De voornaamste reden voor mij om het boek te schrijven, waren de leuke, unieke, ontroerende of soms ook wel schokkende gebeurtenissen over honden die ik regelmatig hoorde en/ of las op een hondenforum. Meerdere verhalen waren zo apart of bijzonder, dat ik ze wilde bundelen in een boek. Na een oproep op het forum reageerden een groot aantal vrouwen erg positief. Het idee dat hún unieke belevenis met een hond niet verloren zou gaan, sprak hen bijzonder aan. Dit resulteerde in eerste instantie (in 2010) in het verschijnen van ‘Vrouw & Hond’, een bundel met 12 hondenverhalen. Maar toen, las ik en hoorde ik regelmatig over de grote behoefte aan donaties voor de Stichting Haags Dierencentrum. Daarom besloot ik het boek te herschrijven, er 4 nieuwe verhalen aan  toe te voegen en mijn deel van de opbrengst geheel te doneren aan het asiel. Hierdoor steunt iedereen die het boek ‘Vrouwen & Honden’ aanschaft dit Haagse dierenasiel.

ISBN 9789463678148, paperback,  127 pagina’s , uitgeverij Mijnbestseller.nl , mei 2018

Facebook : Marianne van Buitenen               tag: @Marianne van Buitenen


 

10.b HIJ DOET NIKS, HOOR ! van Fiona Huisman ,waargebeurd , humor, columns, honden,  februari 2019 (NL) 

9789491777998-480x600

Facebook Fiona Huisman       tag : Fiona Huisman 

Fiona Huisman (1967) is redacteur en schrijver. Dat was ze niet altijd. Na ontelbaar veel baantjes besloot ze op haar 50ste het roer om te gooien en volledig voor het schrijven te gaan. Door heel veel geluk kwam ze de juiste mensen tegen, waardoor ze nu schrijft voor een grote boekproducent, redacteur is bij een uitgeverij en correspondent is voor een streekblad. Haar eerste boek ‘Megamorfoosje, de grootse kleine heks’ kwam in juni 2018 uit en het boek Hij doet niks, hoor! dat je nu voor je hebt is haar tweede boek, een bundel columns over het leven met honden.

Op haar website www.kleinereisjes.nl zijn meer columns van Fiona te lezen.

Inhoud:

“Ik ken een meneer met een poedel en die praat tegen zijn hond alsof het een kind is.’
Ik ben op een feestje en sta samen met nog een paar mensen in een kring om de spreekster heen. Deze staat met een glas in haar hand te genieten van de aandacht. Ze gaat nog even door: “Zooooo, Meisjepeisje, jij bent wel moe na zo’n lange wandeling, hè?’ kirt ze, de meneer met de poedel imiterend. “En die poedel heeft een jásje aan, nou jaaaaa!’
De mensen om haar heen slaan zich op de dijen en doen van: “Woehahaha.’
“Woehahaha,’ doe ik ook een beetje halfslachtig mee, maar het gaat niet echt van harte.
Ik praat namelijk ook zo tegen mijn hond, al heeft hij dan geen jasje aan.

Fiona schets in korte anekdotes hoe haar leven met haar honden er uit ziet.  Met veel gevoel voor humor verhaalt ze over hilarische achtervolgingen door “wilde dieren”, idiote ontmoetingen in het bos en gemankeerde reddingshonden.

Fiona Huisman: ‘Deze hondencolumns schreef ik toen ik als instructeur werkzaam was bij een hondenschool. Natuurlijk had ik zelf een hond (en eerder honden gehad) en ik verbaasde me over de grappige en bizarre situaties waarin ik soms verzeilde. Honden doen ons vaak versteld staan door hun gedrag. Hoe meer ik leerde over honden, hoe meer ik besefte dat onze kennis ontoereikend is om deze complexe en grappige dieren te begrijpen. Mijn honden maken dat ik me blij voel, maar soms ook ongeduldig. Dan weer loop ik over van liefde, dan weer vraag ik me af of ik nog een rol behang over heb. Soms probeer ik te begrijpen waar ik tekort geschoten ben, soms ben ik zo vreselijk trots op mijn allerliefste vrienden. Honden maken dat ik constant in een spiegel loop te kijken (en niet of mijn haar goed zit). Ze maken me nederig en menselijk en maken me aan het lachen. Ik hoop dat jullie met me meelachen.
Heel veel plezier met de columns en bedankt voor het lezen. Er is geen dankbaarder gevoel dan mensen die je boek willen lezen…’

ISBN 9789491777998, 115 blz. paperback, literaire non fictie, uitgeverij Eigenzinnig, februari 2019

Facebook : Fiona Huisman     tag: @Fiona Huisman

Advertenties